Morgonstund har astma i mund

03.03.2015 kl. 09:05

Somliga börjar sin morgon så där slentrianmässigt med kaffe och en tidning. Andra drar en rivstart genom att springa med andan i halsen genom förorten till dagis för att dagis ska på något kulturellt evenmang och man har blivit tillsagd i en vecka att vara i tid på tisdag. Som om man inte skulle vara vuxen och kunna ta sig en kvart tidigare till dagis en dag, hur svårt kan nu det vara?

Med facit på hand, ganska svårt om man samtidigt försöker få lite zen på morgonen, lite morgonmål ner i dagisbarnet. Allt går bra tills ytterkläderna ska på och barnet plötsligt förvandlas till gélé. Nou häta, i med en större växel bara. Så när man står vid hissen och för säkerhets skull kollar på klockan och inser att det är fem minuter tills man dyrt och heligt lovat att man ska vara på plats. Dagisvägen tar åtta minuter, varken mer eller minder.

Blind panik leder till att man glömmer att man är en otränad astmatiker som inte spurtat på månader. Man hinner till dagis i acceptabel tid men får gå hem tillbaka genom förorten väsande som den värsta kedjerökaren. Gör en mental anteckning om att leta fram astmamedicin och glömmer det direkt. Repetera vid nästa program på dagis.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more