Min stadsdel

25.02.2015 kl. 10:12

Jag är född och uppvuxen i Tölö och har bott nästan hela mitt liv i den stadsdelen. Åtminstone hittills alltid när jag har bott i Finland har Tölö varit mitt hem och en självklar del av min identitet.

För snart ett år flyttade vi till förorten, om man nu kan kalla Munkka för förort. Först blev vi kära i vår lägenhet, sen föll vi för stadsdelen. Som exempel, i morse förde vi ungen till dagis, stötte på en bekant på vägen tillbaka. Snackade om dagis och gummistövlar (revolutionerande snack för småbarnsföräldrar!). Sen gick vi till vårt närmaste café drack gott kaffe och åt gudomliga rågbröd (gillar normalt inte rågbröd men Iloinen Kahvila gör något magiskt med avocado och marinerad rödllök, nam).

 

Så gick vi hem tillbaka och nu ignorerar jag tentböckerna. Det enda som suger hårt i den här stadsdelen är hundskit. Det tycks bo mer än vanligt lata hundägare i den här avkroken och jag får så fel i huvudet med det. Alltså vår gata, och nu överdriver jag tyvärr inte ens, är så full av hundskit att det är svårt att låta bli att stiga i det. Så äckigt och tydligen ett återkommande problem på vintern här. Jag teoritiserar att det är någgra gamla senila tanter som tror att det inte märks i snön/gruset och som sedan på sommaren är på stugan och låter hunden skita fritt i grannens blåbärsris. Sluta genast!!

Men annars är det alltså riktigt peachy här i suburbia, även om jag nyss fick veta att det råder heligt krig med grannhusbolaget. De är tydligen skumma, måste ta reda på vilken nivå fejden ligger på. Hälsar vi på bakgården eller stirrar vi snabbt åt ett annat håll? Säger vi något passivt aggressivt om hur ostädad deras gård är? So many questions!

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more