Britax Go Next

11.01.2015 kl. 21:24

Fick en fråga om hur jag tycker om Brio Go för toddlers, som jag försökte svara på i kommentarerna. Min vana trogen blev det en halv roman. Samtidigt märkte jag något som gått mig helt förbi, nämligen att Britax har köpt upp Brio.

Av förekommen anledning så har jag inte hållit mig ajour med barnvagnar, men jag har inte riktigt skakat av mig fascinationen för barnvagnar och barnvagnsjämförelser (t.ex. Jessi drabbas av det rätt ofta, men främst när vi spekulerar om vad den gode Blondinbella ska skaffa för vagn).

Jag skäms lite att säga att jag blev lite till mig över att Britax har köpt Brio. Det betyder åtminstone att Brio slutar tillverka bilstolar och adapters inte kommer att finnas för andra bilstolar i framtiden som är kompatibla med Briovagnar. Okej köpet hände tydligen ren 2013 så kanske konsekvenserna, speciellt för mig inte är så stora. Största skillnaden är väl att Brio har brittiskt ägarskap och att det betyder att prinsessan Estelle har brittisk vagn enligt Expressen. Skandal!

Sen betyder det att de nyare vagnarna kommer att vara godkända för +17kg på sittdelen vilket för BrioGo och Next till mycket långlivade vagnar. Själv var jag lite funderam när det gäller reservdelar till vår vagn, men eftersom Go:n tydligen ännu tillverkas så borde det väl gå bra.

Nu måste jag sluta, annars skriver jag om barnvagnar ännu i övermorgon...

Kommentarer (2)
Jag hade också missat detta helt! Vad är det för viktgräns på Brio Go nuförtiden? Kan ju förstås googla det, men lättare stt fråg här... heh.
catten11.01.15 kl. 23:47
15 kg för go13 som vi båda torde ha. No need for Google, vänd dig till mig bara dom skamligt visste det utantill från gårdagens nörden :D Det kan nog vara att det går för mera men så är rekommendationen!
12.01.15 15:40
Shit... Isla väger ju 14kg nu.
catten14.01.15 kl. 21:11
Tror Int att det är så stor skillnad på materialet att det inte skulle gå med lite mer än 15 också, men är ingen expert så klart! 15 kg verkar ganska standardgräns. Sen ska ju varukorgen också ta 5kg. Men sen borde ju barn inte öka lika mycket i vikt mer i det här skede så det kan ju bra va att hon Int väger mer än 15 som tre åring, sen vill se väl Int sitta i vagn så mycket efter det! Tror Int att stå många har koll på viktgräns på vagnarna :D
15.01.15 17:57

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more