Vinterskor revisited

11.01.2015 kl. 16:42

På hösten gjorde jag ett fint fynd angående vinterskor, fem euro för ett par superfits goretex skor åt Kisen. Men i och med att det nu blev kallare och Kisen började ur och skur dagis så fick jag ta och fundera om angående vinterskorna.

Helst hade fortsatt med snör skor, helt enkelt för att det är bäst för barnets fot, men man får väl anse sig besegrad på de här breddgraderna i de här temperaturerna. Så vi fick åka till Prisma och köpa ett par Kuoman (det gläder mig så här i efterhand att den där fotterapeurten som gav råd om vinterskor också på vintern har Kuoman på sina barn, så helt fel kan det inte vara!).

Vi köpte ett par i en glad neonblå färg. Inte så mycket för att det var den snyggaste färgen, själv gillade jag en neongrön variant, men Kisen valde själv de blåa så det var bara att ta dom då. Standardfärgerna mörkblå och -röd och svart var slutsålda, neonfärgerna hade en fem euros färgextra och hade man velat ha mönstrat så var det väl +10 euro extra...

Nya handskar blev det också, traditionella Elsa Pitkänens fodrade vantar som rekommenderades på The Mamas-sidan av andra erfarna morsor. Hitills har händerna och fötterna varit varma, eldprovet eller snarare isprovet blir väl en timmes utevistelse imorgon på dagis i -15.

På bilden har vi den fulla vinterutrstyrseln. Halaren av märket Wheat som hittills varit jätte bra! Vagnen har också fått byta till vinter däcken som jag hatar med en passion. Jag klarar inte alls av att styra den och krockar med väggar och hyllor i butikerna...

Kommentarer (3)
Vad tycker du så där annars om er kärra? :) Med tanke på en toddler, inte baby :)
jag11.01.15 kl. 20:51
Intressant fråga! Jag hade en period efter att vi bytt till sittdelen av intensiv bugaboo-avund men det har jag nog nu kommit över. Fördelen med BrioGo och toddler är att vagnen är väldigt stadig i mitt tycke, jätte bra i kommunaltransport om man har lite trotsigt barn (vem har nu det!). Men det är också det negativa, den är ganska tung, så om man måste lyfta mycket in och ut ur bilen / upp för trappa så är den inte lika praktisk som en Bugaboo Cameleon t.ex. (har inte testat själv så mycket men min kompis jobbar i vagnbutik) Vill man nörda loss mer om BrioGo kan man läsa den här recenssionen: http://www.barnvagnsblogg.com/recension-av-brio-go/ OBS. jag håller inte helt med recensenten, tycker att Brio Go känns ganska liten jämfört med de andra vagnarna man ser på stan i Helsingfors. Här tycker man ju också rätt mycket om Emmaljunga och de är många mycket bredare. Jag gillar Go:n för att den är lättkörd och stadig och ungen trivs bra i den. De normala framhjulen är passliga, inte för små och gör att den är jätte lätt att svänga, det är nästan min favoritfunktion. Vinterhjulen är ett måste i det här vädret men gör den jätte bred. Hmmm. Blev ganska långt, kanske jag måst skriva en toddlerrecension i något skede!
11.01.15 21:23
Jag tycker de där blåa kuomastövlarna va fina. Vi va också o köpte kuoman åt E, då de plötsligt blev så kallt. Synd va de blåa o hröna slut, men E blev nöjd. Fotspecialisten e btw vår granne.
Nica12.01.15 kl. 22:24
Hmm. Vart försvann resten av minnkommentar? Tur kopiera ja min kommetar för säkerhets skull. :D
Sen måst ja kommentera om vagnen. De flesta emmaljungorna är smalare än brio go:n. ;) Jag har alltid tyckt att brio go verkar jättebra o praktiskt, förutom att ja upplevt att den e onödigt bred. Våra emmaljungor ha varit smalare. (60cm, sen 57cm o nu 53cm.
Nica12.01.15 kl. 22:28
Ibland om man sätter special tecken, typ försöker göra hjärtan eller någo så kan kommentaren bli galen :D ja det beror säkert mycket på modellen, hjulspann osv. I vårt fall med vår gamla hiss hade vi jätte specifika mått och då tycker tag att Go och typ en tetonia var de enda som hade gått. Men vi tittade nog Int så mycket på Emmaljunga för Dena säljer ju Int dom!
13.01.15 08:56

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more