Första dagisdagen

07.01.2015 kl. 12:11

Så var den första dagisdagen unden. Det var förstås en kort dag, och Kisen hade både mamma och pappa med under de två timmar vi var där och bekantade oss. Det är frustrerande att det inte kan finnas mer information tillgänglig om t.ex. dagisstart, vi kunde ju ha fått ett allmänt brev när Kisen fick sin plats om kutymen på olika ställen.

I stället har vi nu spenderat förmiddagen med att försöka pussla ihop hur inskolningen som var en vecka längre än vi trodde ska fungera. Suck och stön. Dessutom kom trettondagen och gjorde den här veckan onödigt kort.

Nå det ska nog gå bra, dagiset var just bra storlek tycker jag. Personalen verkade trevlig också. Först var jag lite skeptisk till att dagiset bara har ett rum, men åtminstone är det lätt för personalen att övervaka allt. Jag är himla glad över att vi i FInland har ett så bra system för dagis, att man kan lita på dagis.Att det inte är som i USA där det finns dåligt med allmänna (statsnivå) dagisplatser och där den privata marknaden främst påminner om vilda västern med fejkade tillstånd etc etc.

I morgon blir det jag som får gå på dagis med Kisen, på fredag är vi båda på plats igen och nästa vecka när uni börjar blir det ett lapptäcke i allsköns ro med mor- och farföräldrar och hela radiramsan.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more