Lugnet före stormen

05.01.2015 kl. 16:34

I de här några dagarna före Kisen börjar dagis har jag tagit det rätt så lugnt. Skrivit lite forskningsplan, cyklat lite på min motionscykel i arbetsrummet (försöker sakta inspireras till lite mer aktivt leverne igen).

Idag har jag också läst den här småttprovocerande men ändå relevanta bloggtexten om mammabloggar och barns digitala fotspår. Innokkaat äitibloggaajat ja some-vanhemmat tärvelevät lastensa digitaalisen jalanjäljen.

Det här är ett svårt ämne, som texten jag länkade till nämner så räcker det t.ex. inte att radera sin blogg, Wayback machine har t.ex. besökt min blogg ett par gånger under de senaste åren. Här en pingback från graviditeten 2013 och om jag inte minns fel när jag kollade upp vårt egna nationalbiblioteks program så fanns väl där en kopia på hela bloggen.

Själv är jag kanske inte så orad över Kisens framtida digitala fotavtryck, jag tror att det kommer att vara så mycket mer vanligt att delar av ens liv finns online för den generationen som nu växer upp. Jag tror nog ändå att det kommer att finnas en tid då jag inte kommer att blogga om Kisen mera, men så var ju inte den här bloggen från början en babyblogg.

Jag vet nog att det finns inlägg i min blogghistoria som jag ångrar att jag lagt upp, även bilder, fast främst gäller det ju på mig själv. Men man kan inte heller gå omkring och låta trollen styra allt, lite som det där usla argumentet mot homosexuell adoption att barnen skulle mobbas. Man kan inte leva i ett klimat av rädsla, tänk hur utvecklingen i USA har gått, att man kan bli arresterad för att låta sin 9-åring leka ensam i parken.

Tja, vad jag vill säga är att minns att det inte är en kliché att allt man lägger upp på nätet är evigt på sätt eller annat, men om man använder bondförnuft så kommer man ganska långt!

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more