Farfar och julgranen

10.12.2014 kl. 15:37

Kisen är rätt verbal, han pratar mycket, men det är ju lite olika med hur man förstår vad han säger. För det mesta så kan jag nog tyda åtminstone åt vilket håll det lutar. Han har ganska mycket "utfyllnadsord", det låter ungefär som 'gobbli gobbli' eller olika konsonant kopplingar typ som om han skulle säga mummel mummel.

I början av veckan vaktades han av sina farföräldrar och när de kom för att hämta honom så tittade vi på vår gran. Med farmor gick vi igenom att man inte får röra granen, koncept som är rätt främmande för Kisen. När farfar därför en minut senare kom in i vardagsrummet och petade på granen så utbrast både jag och farmor "Inte röra granen" eller någo sånt.

Senare på kvällen ringde vi till Nicke och Kisen berättade om "nanen" (granen) och mummel mummel affa mamma bija bija. Helt tydligt förklarade han om farfar och mamma som sade bija bija (Sonen ord för aja baja). Jag skrattade ganska mycket.

Granen och Kisen på behörigt avstånd.

Vi har ännu lite jobb kvar med att få Kisen att förstå att julgranskulor inte är bobbar (bollar) som får slängas i marken. Var lite oroliga för våra glaskulor men hittills har de klarat sig bra i toppen, nere har vi mer stryktåliga Ikeakulor som nog har fått sig en flygtur eller två. Dock inte av farfar.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more