Meddelande från miljönörden

08.12.2014 kl. 13:56

På FB har det i ca ett år cirkulerat artiklar från svenska tidningar om att man skulle måsta separera värmeljusens vekar (tuikku på finska) från skalet / emballaget. Jag kan härmed meddela er om att det inte gäller för Finland. Enligt Stormossen har Finland ett mer avancerat återvinningssystem så därför behöver konsumenten inte själv sortera aluminium och annan metall.

Själv följde jag uppmaningen förra året och har alltså i onödan pillat bort vekarna. Nå, inte tar det ju så super länge, men lite störande är det ju i alla fall så är glad att slippa! Tänk att Sverige har ett så krångligt system, man tycker ju alltid att grannen är mer föresigkommen i sådana saker.

Den andra konsumentupplysningen kommer från Jessi och gäller egna kolsyremaskiner, ni vet Sodastream och Aqvia. Själv dricker jag osedliga mängder kolsyrat vatten så det är högaktuellt för mig. Alltså: plastflaskorna som man använder har ett bäst före datum av en orsak, efter en viss tid börjar tydligen flaskan släppa ut kemikalier och därför får man inte använda gamla flaskor.

Bara att uppdatera utrustningen då. Tycker verkligen att det kunde stå tydligare att det är därför man måste byta flaska. Sodastream har ju också glasflaskor, månne det också gäller dem?

Slut på nyhterna från (miljö)notisbyrån.

Kommentarer (1)
Najs med tuikkuna!
Lisa08.12.14 kl. 15:16
Jo, sköönt!
10.12.14 15:32

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more