Nykter tomte sökes?

23.11.2014 kl. 14:07

Överallt på sociala medier, t.ex. på Munkinseudun mammat gruppen som jag är med i, så söker mammor efter tips på nyktra tomtar. Ja eller snarare kanske julgubbe/julbock. Är det så att vi i detta land lider av kronisk brist på nyktra tomtar?

Klart man ju inte vill ha en ohederlig kanonfull skäggig gubbe hem till sig så på det sättet förstår jag ju problematiken. Men när jag växte upp så var nog inte vår julgubbe nykter hemskt ofta, det var vanligen en av mina morbröder som fick uppdraget efter ett par snapsar. Julgubben var ganska ful i munnen och krävde mutor i form av sång. Jag har aldrig fått glömma den gången när jag vägrade ställa upp och istället sjöng "nu tändas tusen prutteljus". Storslagen humor och instant familjeskämt som aldrig dör!

Enda gången vi (vad jag minns) hade en "utomstående" gubbe var det min kusins morbror. Då ville hon att vi skulle dra honom i skägget (minns inte helt vems idé det var, min eller hennes), hon blev lite förvånad ändå för jag tror att hon hade tänkt att skägget ändå skulle sitta fast. I övrigt har folk mystiskt drabbats av magproblem eller blivit sura och gått någonstans och tjurat medan julgubben uppenbarat sig. Vår hund är hårdast på det här med att vänta på julgubben, än så länge väntar hon nog mer än Kisen.

Kisen, julgubben och pudeln från förra julen.

Kommentarer (2)
Två vackra gossar!
Pappa Din30.11.14 kl. 02:48
what about the poodle?
01.12.14 13:24
Kan julgubben vara gift?
Rahaa heti17.01.19 kl. 09:14

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more