Mat

Går det att baka bort dåligt samvete?

21.11.2014 kl. 15:37

Den lutheranska arvssynden är stark i mig, när jag ser att parken fylls med glada ungar i den färska snön så känner jag att det finns inte dåligt väder, bara dåliga kläder. Att jag borde gå ut. Fast egentligen så borde jag ju inte gå ut med ungen för han har ju bronkit för bövelen, så det skulle knappast vara så bra.

Men problemet ser ni, är inte att han inte borde gå ut, snarare att jag har noll och åter noll lust att gå ut själv. Då räknas det liksom inte i min bok att jag inte egentligen borde gå ut, så jag går här omkring hemma med dåligt samvete. Försöker på olika sätt bota mitt dåliga samvete. Har lagat två satser bröd och försökt sova bort min sömnskuld som börjar vara monumnetal (tack vare antibiotikan har Kisen faktiskt sovit i egen säng hela natten två nätter i rad, men det tar ju som bekant en stund att hinna ikapp).

Hur som haver, är osäker om jag har delat det här receptet 70 gånger ren men det är så enkelt att det inte skadar att dela på nytt.

Farmor Evas semlor

Ingredienser:

5 dl degspad, vatten eller mjölk

50 gram färskjäst eller en påse torrjäst

1 tsk salt

6 dl semmelmjöl

6 dl vanligt mjöl

(en vitlöksklyfta om man vill ge brödet lite mer smak)

Gör:

hetta upp vattnet till rätt temperatur för jästen

knåda degen

låt jäsa i 30 minuter

grädda i 10-15 minuter i 200 gradig ugn.

Färdigt. Kunde inte vara enklare. Vill du ha variation, släng i en eller två rivna moroter. Jag bakade också semlor idag för att Kisen, bortskämda onge, vägrade äta min kärleksfullt tillredda havregröt med äppelmos. Jag dumpade hela portionen i degen och drog ner lite på degspaden. Blir intressant att se hur det smakar.

I morgon ska jag gå ut med ungen, jag lovar.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more