Mat

Marshmallow galore!

16.11.2014 kl. 13:23

Hittade alltså receptet på dessa Marshmallowgodisar på Pinterest. Kanske man inte helt kan snacka om recept, det var ju bara att doppa godiset i smält choklad och pynta efter smak.

Strösslet kan man ju variera i en evighet, bara choklad var också helt gott men mera tillfredsställande var det att att äta de med strössel.Det droppade en hel del och fick slänga bort ganska mycket strössel som blev "fult", läste i ett amerikanskt recept att man kan förhindra att det är rinnigt genom att blanda ut det med lite shortening. Shortening är något slags vidrigt margarin liknande fett som inte säljs i vanliga finska butiker så det skippade jag. Vill man ha något liknande kan man t.ex. använda kokosfett. Det fungerade ändå helt bra med min choklad, kanske det skulle ha fungerat ännu bättre med hushållschoklad i stället för vanlig mörkchoklad.

Med på bilden är också choklad doppade satsumaklyftor med smaksatta med lite havssalt. Så sjukt gott och dessutom rätt "ofarligt" godis. Tror bestämt att jag tänker laga en sats till av satsuman som blev över! Även dessa bongade på pinterest, recept här.

Kommentarer (1)
Skriv siffran 7 med bokstäver:
De där satsumaklyftorna verkar ju så sjukt goda, måste verkligen testa! Är havssaltet liksom och ger det lilla extra? Måste komma ihåg att köpa.
Karin18.11.14 kl. 14:11
Ja saltet ger nog lite mervärde, sen tycker jag att texturen på satsuman med chokladlöverdrag är rolig att äta, oväntad liksom. För marshmallows eller annat som ska ha strössel på fungerar hushållschoklad bättre än vanlig ätmörkchokkad, men för satsumagodiset blev det vackrare och godare tvärtom! Satsumorna tog dessutom ingen tid alls!
19.11.14 19:51

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more