Tandtroll

12.11.2014 kl. 15:55

Okej, så en sak som jag är ganska nitisk över är att tvätta tänderna och jag har säkert skrivit om det hundra gånger förrut. Speciellt tycker jag att man inte kan bo i USA och inte bli tandfreak (fast jag var det nog före också), jag har relativt vita tänder men i USA kände jag mig som kusinen från lande med mina naturliga tänder.

Ur den synvinkeln skulle man kunna tro att jag är jätte duktig på att tvätta min sons tänder. Icke. Det var kul när de första tänderna ploppade upp men när han blev lite större så ville han inte alls vara med om sånt trams. Dessutom fick han tänder ganska tidigt och det var jätte svårt att komma ihåg, tyckte jag.

Men nu rullar det på ganska bra, det är mitt ansvar att hans tänder tvättas på morgonen och makens att de tvättas vid läggdags. Däremellan trottar vi per instruktioner från tandvården honom full med xylitolpastiller. (Nåja, rekommendationen är 9-10 tabletter dvs 5 gram om dagen men vi ger kanske hälften, ungefär vid varje måltid alltså).

Fortfarande hade jag problem med att få hans tänder ordentligt borstade, han drog bort huvudet och ville inte vara stilla. Tills jag googlade lite i min frustration och läste ett tips om att borsta barnets tänder så att man står bakom barnet, då får man liksom samma känsla som när man borstar sina egna. Fungerar fin fint åtminstone på vår ettåring!

Bild

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more