Nigeriabrevskrivaren

03.11.2014 kl. 17:16

När jag bodde i DC skaffade jag ett bankkonto och när jag flyttade därifrån så lät jag kontot vara eftersom jag fick rådet att det är smart att använda det när man reser i USA. Enda jag skulle behöva göra är att hålla kortet aktivt.

Nå jag lyckades totalt nolla vad jag har använt för nummer för att logga in och när jag försökte ringa och fixa det hela så behövde man ett SSN. Efter att ha slåtts med den jälva automaten i en halv evighet satte jag mig ner och skrev till kundservicen. Som bollade mig tillbaka till samma nummer.

Alltså mängden frustration! Men måste förstå deras sida, jag läste igenom mitt meddelande och det lät nog som ett Nigeria brev, stackars lilla finska flicka som inte kan ta sig till USA för att reda upp det hela som en vanlig sansad person. I ärlighetens namn trodde jag att vi skulle ha åkt till USA ren före detta på nytt så att allt skulle vara fixat men icke.

De där jenkkiautomat telefonerna är för övrigt djävulens påfund, trodde alla serier om det var överdrivna men man drabbas nog av en äkta helig vrede när allt går fel.

"your ID is most likely your SSN, please state your SSN in full"

"Sorry I didn't cath that"

"If you don't have an ID number say 'I don't have an ID number'"

"I don't have a ID number"

"your ID is most likely your SSN, please state your SSN in full"

loopy loop loop.

Gaaah. Gaaah.

Blev så upptagen i att reda ut det här, kom alltid ett steg längre tills det slutade med "your ID is most likely your SSN, please state your SSN in full". Efter en stund kom jag äntligen till en kö, men en annan automatkärring sa att kötiden var lång och det går ju inte att hålla på och köa från Finland hur länge som helst.

Plötsligt kände jag en bränd lukt, jag hade glatt glömt bort att jag höll på och koka suhsiris. FML!

Kommentarer (1)
Kanske du kan stämma dem? Det brukar man väl kunna där borta :)
Hanna05.11.14 kl. 13:23
Jag måst väl börja hota med det!
06.11.14 22:30

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more