Mingla på finlandssvenska

30.10.2014 kl. 22:12

Oj, oj så jag har minglat idag. Först på knatterytmiken med mammor och barn, sen minglade jag hela vägen hem, först med en annan mamma, sen med min mans svåger som var ute med sin dotter, sen med en annan mamma och hennes mamma.

Sen spenderade jag lite kvalitetstid med gradulitteratur, det handlade om finlandsvensk etnicitet och identitet så det var väl ett slags mingel det också. Sen söndrade ungen en flaska tvättmedel genom att slänga det i badkaret så att plastet sprack och då ville jag inte mingla mer med honom. Men som tur kom barnets far hem efter fem minuter och jag drog ut på stan.

Übermingel poäng fick jag väl för att jag drog ut på mitt första egentliga bloggmingel eller kanske mingel via blogg då jag gick på Basses albumreleasefest. Jag hade min svägerska med som old fashioned chaperon och introducerade mig som M:s svägerska, alternativt som att jag brukar kommentera på Basses blogg som jooles. Träffade också en hel del människor vars bloggar jag läser och till och med några som läser min, jätte roligt! Förstår nu varför bloggmingel är så populärt.

Ett par gånger introducerade jag mig som Julia, men tydligen är det så länge sedan jag har minglat på findlandssvenska att jag glömt att man inte kan placera folk endast per förnamn. Så ett par gånger fick jag frågan vad mitt efternamn är och blev lite milt förbluffad. Sen återgick jag till att presentera mig som svägerskan.

En orsak till att jag blir så förbluffad är mitt ambivalenta förhållande till mitt efternamn. Det är ett dubbelnamn och i social media använder jag främst min mans efternamn eftersom hela namnet är så opraktiskt i verkligehten. Jag vet egentligen inte om jag identifierar mig med nån del av mitt namn, borde kanske ha bytt till mammas flicknamn eller något för att känna mig mer varm i klädern. Nå nu när Kisen finns så kanske jag kan förlika mig med mitt efternamn igen, hela biten.

Mitt livs första badrumsselfie, wuhuu.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more