I caught a break!

30.10.2014 kl. 09:14

Igår var en ganska bra dag, utförde mina moderliga plikter och först myste jag med Kisen, vi badade skumbad och såg på mumin. Sen lade jag busungen på middagslur och han somnade direkt, score! Vilket betydde att jag hann göra mig färdig när mamma kom för att barnvakta, vilket typ aldrig har hänt tidigare.

Knallade iväg till arkiven och hittade gradumaterial! Not kidding, jag tror att jag är något på spåren, fucking äntligen! Nu sa till och med min handledare att jag hade ett "bra ämne" (alltså han har nog varit positiv tidigare också men nu kändes det extra bra).

Studerade flitigt i fyra timmar och så lagade vi mat med Kisen och Maken. Mamma hade lämnat efter sig nybakade bullar också, vilken fest! Vi slagade kinesisk mat enligt min mammas recept (som liten bodde jag ett år i Kina och den här ena kycklingrätten som mamma lärde sig laga där är SÅ annorlunda jämfört med det kantonesiska (skit)köket som serveras här i Finland).

Kronan på verket var att det blev över en gula från maten och jag tänkte att jag skulle vara huslig och utnyttja den. Googlade lite vad man kan göra med överblivna gulor och vitor. Pinterest hade en massa tips, men jag var ganska lat så jag fastnade för majonnäs. Har lagat majonnäs endast en gång i hussan i skolan och det skar sig så direkt. Kommer ihåg att hussaläraren tyckte jag var helt inkompetent, men nu visade det sig att det var hon som var inkompetent! Tack vare pinterest tips och en mixerstav åstadkom jag en liten sats majonnäs på fem minuter. Hur husligt det nu var att uttnyttja gulan vet jag inte helt för det gick 1,25 dl olja till det hela. o.O

Obs. inte min bild, utan från receptet som jag tycket var bra!

Varsågod för ett mastodont inlägg om min vardag!

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more