Morgonpussar av mårran

28.10.2014 kl. 22:35

Hanna skrev om att samsova och deras första erfarenheter om att dela sängen med familjen. Det är ju något som man på BB talar sig varmt om och som jag från början inte ville att vi skulle ha som vana i vår familj (se taggen Natt-Nicke om du undrar varför jag inte tyckte att en bebis hör hemma i vår säng). Som spädis sov Kisen ändå ibland i vår säng när jag var för trött för att lyfta honom hit och dit.

Sedan vi flyttade har Kisen så gott som sovit i sin egen säng, med undantag för några nätter efter att han fick det där kruppanfallet. Då bar vi hans gamla spjälsäng till vårt rum för att kunna övervaka hans andning.

Annars tror jag nog, handen på hjärtat, att vi sover bäst i skilda rum och framförallt i skilda sängar. Visst är det mysigt när han kommer på morgonen (men det är ju en helt annan grej!) och sover i vår säng och det skulle han för min del få göra oftare. Tyvärr vill han inte det så hemskt ofta. Han vaknar rätt ofta på morgonen av någon mardröm och gråter och är ledsen. Då vill han ha sin mjölkis. En flaska straight from the micro (hur ska jag få honom att börja gilla kall mjölk?) och inget annat. I och med att han nu sover i en barnsäng så knallar han iväg efter att han ha fått sin mjölk.

Ibland är det förstås skönt att inte behöva trängas, när han väl vill sova i samma säng så sover han helst på sina föräldrar, eller kamikaze hoppar från den ena till den andra. I morse blev jag väckt av att något mjukt skuffades i mitt ansikte gång på gång. Det var mårran som ville pussa mig. Oj, oj så mårran var pussnödig tyckte Kisen. Det var så gulligt att jag måste vakna och delta i pussfesten fast jag har varit trött ända sedan jag vaknade i helt fel rytm. (men värt det)

Bild nappad från Pinterest.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more