Otrevligare natt

13.10.2014 kl. 11:06

Vi satt i soffan framför öppna spisen och såg på Netflix när vi hörde något underligt ljud från sonens sovrum. Jag gick för att kolla när jag hörde ljudet på nytt, sonen satt i sängen och såg olycklig ut och jag märkte genast att något var på tok. Det lät som om sonen skulle ha haft ett enormt astma-anfall och panikattack på samma gång.

I mörkret var det svårt att se vad som var problemet, vi vär lite osäkra om han hade fått något i halsen eller vad det var frågan om. Vi velade mellan att ringa nödnummret och vänta ut. Till slut ringde vi till terveysinfo nummret och fick beskedet att det antagligen var falsk krupp eller akut inflamation i struphuvudet. Symptomen verkade stämma in och när vi suttit en stund på balkongen Kisens andning lätta.

Det här var vid midnatt, vi fick beskedet att om det inte går om eller om det händer på nytt så skulle vi åka in. Det kom ett mindre anfall fem tiden på morgonen, men både ungen och vi var lungnare då. Det räckte med att öppna balkongdörren. Sen somnade jag för första gången på natten och sov i två timmar. Skön natt alltså.

Igår hade han inga symptom över huvudtaget, inte ens snuva. I morse hade han rosslig andedräkt som blev bättre och bättre. Vi flyttade in hans spjälsäng brevid vår och bestämde att han får sova där ett par nätter tills det säkert är över. Förstås var det jäkligt skrämmande när ens barn inte kan andas. För det mesta har jag tyckt att vi inte behöver ha på babylarmet för att man hör honom ändå bra om han vaknar. Men nu vet jag inte, kanske man ändå måste ha det på...

Jag sov inte många timmar i natt kan man säga. Trött var jag som bara vad, men också orolig. Oftast går inflamationen över med kall luft, men ibland kräver det sjukhusvård. Ett av tecknen man skulle kolla efter var blåa läppar och naglar och det lät ju inte som något som man inte vill upptäcka i tid om vi säger så.

Kommentarer (3)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Usch, vad obehagligt! Hoppas allt går bra den här natten!
Jessica 13.10.14 kl. 20:48
Tack :) det gick faktiskt betydligt bättre, han vaknade nog en gång i timmen och var orolig. Men det var nog mera så där att slemmet i halsen störde honom. Fast det är bara typ tio procent av barnen som drabbas så kan väl vissa få det fler gånger så det är mindre kul, men nu vet vi i alla fall vad det kan vara om det händer på nytt!
14.10.14 09:09
Huj, så obehagligt! Hoppas det inte upprepar sig.

Vi fick också ringa hälsoupplysningen för någon vecka sedan mitt i natten, och de var verkligt proffsiga och framförallt lugna. De är tydligen vana vid hispiga föräldrar med gråtande barn i bakgrunden. I vårt fall verkar det ha varit nattskräck som var boven i dramat,men oberoende av vad det är så är man inte så kovis när man inte vet vad som felas barnet...
anna13.10.14 kl. 21:50
Jo, super proffsiga! Det är nog svårt att känna sig lugn när barnet plötsligt blir otröstligt mitt i natten. Kisen blev ju också skrämd själv och det gjorde att han fick ännu svårare att andas. Nattmaran hade vi två gånger på besök för några veckor sedan, det gick nog över efter en stund men första natten var nog obehaglig när ingenting först verkade få gråten att sluta.
14.10.14 09:06
Usch, så obehagligt! Hurdant ljud var det? Blir ibland paranoid när vi låter Isla vara för sig själv i rummet, fast det sku höras lite gråt på natten, för det går ofta om snabbt, så tänker att hon drömt något. Men ibland tänker jag att man ändå borde gå o kolla varje gång? Har alltså babylarmet på om nätterna.
Catten13.10.14 kl. 22:08
Det stod i någon Wikipedia artikel att det låter som en säl och vi tyckte att det stämmer, dvs man hör nog tydligt att det inte är vanligt. Det här var sånt där typiskt trust your instinct case, hörde någo underligt ljud som jag int hört förr. Plus att åtm Kisen blev själv rädd och började gråta.
14.10.14 09:00

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more