TGIF?

19.09.2014 kl. 14:47

Nu är första veckan som gradustuderande bakom mig och det har faktiskt gått riktigt bra, tack vare att mamma och svärföräldrarna har tagit hand om sonen. Första veckan var ganska intensiv med många möten, timmar i bibban och ett inbillat möte (var två veckor för tidigt på ett möte, heja jag).

Förra veckan började jag fundera på att byta graduämne till något som inte fyllde mig med skräck och illamående. Även om 1700-talet som epok alltid kommer att vara fascinerande för mig så finns det så många på universitet som känner till ämnet så mycket bättre än mig, känner jag. Dessutom kände jag också att jag inte orkar börja kämpa med min franska, mais oui, je pense que c'est le mieux.

Anywho, nu har jag en aning om vad mitt ämne kommer att handla om. I alla fall talar vi om början av 1900-talet, möjligen med en transnationell koppling men vi får se vad jag hittar i arkiven. Nästa vecka blir hoppeligen lite lugnare med mindre rännande på stan.

Jag tror Kisen har haft en kul vecka, men att jag har varit borta varje dag märks nog på honom, han är nog lite mera klängig. Senast jag hämtade honom hos mina föräldrar vrålade han åt mig, det var ganska gulligt och lite skrämmande. Han var nog helt tydligt lite arg på mig för att jag hade varit borta. Samtidigt är det nog nyttigt att vara borta från sin mamma, mommo är dessutom lite bättre på att leka än mamma. Typ varje gång gör de något tillsammans som det inte har slagit mig att man kan göra med en ettåring...

Kommentarer (1)
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Det är en fördel om man är riktigt bra på det språk som behövs för ens gradu! Säger jag som skriver om quechua, som jag inte ens kan egentligen..
Ida19.09.14 kl. 15:57
Haha, jo så klart det finns hinder som inte är hinder :) men för mig är det nu viktigast att få gradun och rulla så jag blir av med fanskapet och då tror jag att jag också hellre tolkar 1900-tals krumelurer än 1700-tals! :D
24.09.14 11:42

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more