Bagels!

04.09.2014 kl. 15:29

Lagade mitt livs första bagels här i veckan och var helt förvånad över hur enkelt det var (förutsagt att man har en matberedare, annars är det väl tråkigt att knåda i 10 minuter)! Tänker absolut laga mer bagels, men kanske inte endast med vitt mjöl, om Arnolds kan laga fullkorn och rågbagels så kan jag väl också!

För att göra Bagels gör man så:

1. Häll 2 tsk torrjäst och 2 msk socker i 1 dl 42 gradigt vatten (varmare än fingervarmt). Blanda inte! Låt stå i 5 minuter.

2. Blanda 7 dl mjöl med salt (ca 2 tsk). Gör en grop i mitten.

3. häll jästblandningen i gropen i mjölet och knåda i tio minuter. Låt jäsa i 1 timme

4. forma till åtta bagels, och låt jäsa tio minuter till. Obs! Forma inte om bagelsen efter detta för då kan de bli rynkiga, efter jäsningen är det bäst att mer klappa ihop degen.

5. pensla bagelsen med ägg och strö på t.ex. sesamfrön eller vallmofrön eller alltsammans om du gillar "everything bagels" som jag.

6. koka bagelsen i ca 2 minuter i vatten med 2 msk sirap (vi hade ingen satt farinsocker istället).

7. Stek i 220-gradig ugn i 10-15 minuter.

Servera med cream cheese av någotslag.

Här äts bageln tillsammans med soppa på Butterutpumpa.

Kommentarer (2)
Verkar ju lätt, jag måste prova nån gång! Och Leo brukar ha köpta bagels som mellanmål på eftis, men han kunde baka dem tillsammans med barnen lika så bra.
Ida05.09.14 kl. 11:56
Jo, det sku säkert passa bra för det, och vem behöver matberedare om man har en drös eftisbarn som kan knåda deg!
08.09.14 20:46
Tack, tack och tack!
Jorma17.01.19 kl. 09:02

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 





Blogs I read:

Anna - Less or more