Pappaledigheten

28.08.2014 kl. 13:40

Makens pappaledighet börjar lida mot sitt slut och snart kan jag inte skyffla över allt matande och blöjbytande åt honom med ursäkten att han är pappaledig. :/

Peppe länkade till en intressant skrivelse om jämställdhet efter barn. Visst grälar vi om jämställdhet ganska ofta hemma, men mindre och mindre hela tiden. Eller så beror det på att vi delat allt jämnt under sommaren, får se hur det blir när Nicke börjar jobba igen på måndagen.

Artikelns skribent har tydligen inte barns själv (tycker hon skriver det) och ger sina two cents om jämställdhet, men hennes tips gäller ju främst om man lever villa,vovve och volvo liv. Till exempel det där med att spara pengar innan man får barn istället i fällan att pappan måste jobba mer för att han har högre lön. Det här är problematiskt för det förutsätter att man måste spara pengar och planera innan man kan skaffa barn. Ibland måste man bara ta chansen och inte planera så mycket, det finns aldrig en optimal tid att skaffa barn om man planerar för mycket.

Självklart tycker jag att man ska dela på all vårdledighet lika om man bara har möjligheten. Jag avundas folk som kan göra det. Men vi kan t.ex. inte som inlägget resonerar "båda gå ner i arbetstid", däför att a) jag studerar och jobbar inte och b) för att dra till med en riktig klyscha så är inte maken i det skede av karriären just nu att det går...

Men däreomt måste jag nog ta Nina Åkestams tips nummer fyra, nämligen: lev med dåligt samvete. Det är faktiskt inte så mycket annat man kan göra, det finns alltid någon som verkar kunna leva ideal familjeliv och som klarar allting mycket bättre.

ps. för den delen så verkar Kisen just nu SÅ vara färdig för dagis, men kanske inte heltids dagis. Men verkar vara lite tråkigt hemma just nu och kan tänka mig att det blir ännu tråkigare när pappa inte är hemma mer...

pps. skulle ju skriva om hur det gott under pappaledigheten men glömde. Nå egentligen är det inte så mycket att berätta, vi har slöat ihop, jag har inte gjort så mycket egna saker, men har däremot skyfftlat över det mesta av arbetet på maken. Hehe. Men ifall vi nån gång har mera pengar/ jag har ett jobb så hoppas jag att Nicke kan vara pappaledig på riktigt.

Kommentarer (1)
Kanske park? Eller klubb skulle kunna vara nåt?!
Hanna 04.09.14 kl. 12:32
vi gick på knatterytmik idag och det var nog bra att få socialisera. Park skulle nog kunna vara bra, dessutom skulle det väl vara språkbad också för det finns väl inte så många svenska parker förutom Illern! (fast måste erkänna att jag är nog väldigt dåligt insatt i dagisalternativ) Får se hur det utvecklas den här hösten. :)
04.09.14 15:10

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more