Dagistankar

27.08.2014 kl. 09:51

Vi har ju "beställt" dagis till Kisen efter nyår och det går omkring och skaver för mig. Hela tiden. Fast jag egentligen vet att det kommer att vara bra för honom och för mig.

Egentligen skaver det mest för att jag nu när jag bestämt mig för att vara hemma till julen hittar en massa fina jobb att söka. Fast jag borde vara hemma och skriva gradu. Jag är livrädd för att inte hitta dessa jobb sen. Äh, jag vet ju att det kommer att lösa sig, men så tänker ju inte ens hjärna under småtimmarna.

Igår hade vi gäster och allmänt fläng så jag besparades tacksamt nog dessa tankar och sov så gott som hela natten.På något sätt tycker jag att det i dagissituationer blir en liten skev situation eftersom alla med barn som man diskuterar detta med pratar utgående sitt eget barn. Med det menar jag att man generaliserar att "ett år är riktigt bra" eller "före två är för tidigt" för att man tänker på sitt eget barn.

Dessutom har de flesta jag talat med eller vars bloggar jag följer ca ett halvt år äldre barn så också åldern appliceras på Kisen. Som stackaren är 14 månader och borde spendera åtminstone 10 år hemma och kramas med mamma. Kanske vi börjar hemskola :P

Nåja, det ni kan läsa mellan raderna är att jag egentligen vill börja jobba igen (inte för att det är tråkigt hemma, älskar denna fas! Men nu börjar vi snart behöva lite mer dineros, you know) men har massivt dåligt mammasamvete. Ingen annan får sätta rader på Eurojackpot nu så vi magiskt kan bli 40 miljoner rikare, okej?!

 

Kommentarer (3)
Skriv siffran 1 med bokstäver:
det kommer att bli hur bra som helst - sluta bara jämföra er situation med alla andras (inte så lätt, jag vet... :)

Det finns ju en massa gyllene medelvägar - dagis bara några dagar i veckan eller någon parktant bara på förmiddagarna eller heldagar dagis eller dagmamma eller whatever! Så länge vardagen funkar så är allt bra.
Och så tycker jag absolut att man skall få vara självisk - är mamma glad är alla glada. Ibland måste man bara våga göra på ett annat sätt än alla andra ifall det är det som funkar bäst för er.
Anna27.08.14 kl. 10:49
Du har så rätt! Som jag kommenterade på din blogg så hade jag helt glömt dagmamma som ett alternativ eftersom jag var så inställd på att han skulle börja dagis efter årsskiftet. Får lite se vad vi hittar på om jag börjar jobba, i så fall borde vi ju ha dagisplats från januari frammåt så det skulle gälla att pussla i några månader...
27.08.14 16:16
Jag börjar också alltid panikera över jobb, eller att jag inte har jobb, då jag ska skriva gradu. Just nu är det ändå bäst att få gradun klar före babyn kommer, så har bestämt mig för att vara fattig så länge vi på något sätt klarar oss. Kan ju hända att jag sen måste börja jobba tidigare efter mammaledigheten istället, men den dagen den sorgen..
Ida27.08.14 kl. 13:55
Jo, det är nog skönare om du får den skrivet först. Men under mamma + föräldraledigheten går det nog någotsånär bra pengamässigt. För dig är det ju en annan situation eftersom du sen är färdig, till skilland från mig. huj. :D
27.08.14 16:18
Här går man också omkring och funderar på dagisstart. Den är precis bakom hörnet, på måndag kommer skötarna (kan inte skriva tanterna, för egenskötaren är faktiskt en man) på hembesök och på tisdagen börjar allvaret, dvs. inskolningen. Bra eller dåligt - dåligt eller bra? Tur att jag ändå har fullt förtroende för dagiset när man annars måste leva i så stor ovisshet.

Ingen idé att jämföra sig med andra. Varken barnen eller situationerna i familjerna är lika. Känns ibland som att dagisarna målas upp som djävulens tillhåll, åtminstone då det gäller barn i ettårsåldern.
L27.08.14 kl. 22:32
Jo, så känns det verkligen! Jag tycker ert dagis lät jätte bra :) själv är jag mest nervös för att vi inte vet något om var och hur och NÄR!
28.08.14 13:36

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more