Chillhösten

15.08.2014 kl. 15:44

Nu har jag anmält mig närvarande till universitetet och det signallerar väl början på slutet. Åtminstone slutet på vårdledigheten, fast riktigt slut är den inte på några månader. Jag börjar med graduseminarie en gång i veckan och har anmält Kisen till dagis efter årsskiftet. Var och hur vet vi inte överhuvudtaget.

De flesta som vi hängt med under babyåret har lite äldre barn och typ alla börjar dagis den här månaden eller nästa. Höstterminen brukar ju ofta gå fort så innan man vet aningen om det så är väl nyåret här. Jag känner lite att hösten är fylld av vemod för att jag inte riktigt vill släppa taget och föra Kisen till dagis. Jag var själv rätt känslig i dagisåldern och har en hel del mindre positiva minnen, hade nog roligt också men oftast minns man ju inte det.

Ibland tänker jag att det skulle vara skönt att vara bonde, då kunde man hänga med sina ungar hela tiden, typ. Men sen kommer jag ihåg att jag inte vill bo på landet och att jag är allergisk för de flesta djuren...

Näe, de blir nog bara att försöka vrålmysa med sonen hela hösten istället.

Kommentarer (2)
Hahahaa, "vara bonde och få hänga med sitt barn", vilken optimism! Tänk att en av orsakerna till att G börjar (deltid) på dagis nästa månad är jag ska kunna vara bonde (på deltid). :D Ses på söndag!
L15.08.14 kl. 16:54
Haha, kan man inte bara sätta barnet på höstacken :P (jag har kanske lite idealiserad bild av djurhushålling från barndomens släktbesök!)
18.08.14 10:31
Du SKA mysa med din son nu, no doubt about it. Tror inte Isla hade varit redo för dagis ännu på vintern, men nu, som 1,5-åring tror jag hon behöver det. Och jag behöver det. Så jag tror nog det blir just bra att hänga med honom ännu hela hösten.
Catten17.08.14 kl. 00:11
Jag tror nog att Kisen behöver det också sen, jag är bara inte helt redo för att det ren ska vara över, yyyyl :P
18.08.14 10:31

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more