Det finlandssvenska mötet

13.08.2014 kl. 13:16

Gick till bageriet igår, där var en flicka bakom disken som jag inte helt kom ihåg om hon talade svenska eller inte så jag sa på ren svenska "en siemenvuoka, tack". Hon talade svenska. Kvinnan bakom mig beställde en äppelcroissant på svenska, jag kollade vem det var eftersom hon var i min ålder. "hej", sa jag, eftersom jag visste vem hon var, är bekant med hennes syster osv. "Hej", svarade hon smått förvånat, "Ah, vi var visst på samma bröllop i helgen". Det var vi. "Så sjukt finlandssvenskt" mumlade jag halvt förlegat.

Vi fortsatte mycket finlandssvenskt med att reda ut vem som bodde var och varför vi befann oss i just detta bageri en måndag klockan 10. Det visade sig att hon var där för rådgivning. Dessutom gick hon hos samma rådgivningstant som vi ska flytta till med Kisen. Hon rekommenderade vår snart gemensamma tant.

Så sjukt finlandssvenskt.

 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Det mest finlandssvenska med det här är ju att jag på basis av den här beskrivningen visste precis vem du träffat i bageriet :)
Anna14.08.14 kl. 10:04
Haha, nå nej! :D
14.08.14 21:12

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more