Den hemliga mammaklubben

12.07.2014 kl. 14:36

Jag träffade en blivande mamma idag och vi diskuterade vitt och brett kring saker som vi har haft nytta av hemma med Kisen och allmänt om babysvård. I ett skede skrattade hon till och undrade om det fanns en hemlig mammaklubb som delar ut hemlig information.

Lite så känns det ibland, att det finns så mycket info men mycket av det praktiska är sånt som man inte hinner ta upp på familjeförberedelsekurserna till exempel. Det fokuseras i mitt tycke alltför mycket på att skuldbelägga mammor som ger ersättning och burkmat åt sina barn.

Kisen har ju varit ett mycket enkelt barn hittills. Visst är det tungt, men vi har det nog lättare än gemene barnfamilj. Vi har ju bog huset fullt med prylar som underlättar vardagen och säkert tycker många att vi hifistelee med onödiga grejer (blöjroskis, stokkestol och playtray, koppel åt vagnleksaker etc etc). Men jag har aldrig riktigt förstått varför man ska göra saker svårt om man kan göra dem enkla?

Till samma kategori hör säkert också zonterapi för bebisar. Skrev ju om det när Kisen var nyfödd, att vi gick hos Fysio-Ninja i Grankulla. Nu skickade vi dit ett nyfött barn (som tillhörde goda vänner) med strålande resultat. Fick ett meddelande av den strålande glada modern som förklarade att deras unge var som förbytt.

Deras lilla tös föddes precis som Kisen med sugkopp och lyfte också på huvudet direkt från födseln. Vilket alltså är oönskvärt för nyfödda. På BB fick vi bara höra att det var normalt, men inte att det var normalt p.g.a. muskelspänningarna. Tur att vi hade fått höra via djungeltrumman om detta fenomen så att ungen kunde få fysioterapi. Därför trummar jag lite på djungeltrumman igen, om ni har fått eller känner nån som har ett litet barn som föddes med sugkopp och denna bebis t.ex. ofta har pannan rynkade eller gråter irriterat så kan det vara skäl att kolla upp zonterapi för bebisen.

Hör till kategorin saker man inte borde behvöa tillhöra mammaklubben för att få veta.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more