Ettan, tvåan?

05.07.2014 kl. 09:42

Mycket snack om barn nummer två omkring oss. Alltså Gud också, inte vårt nummer två. Men man funderar ju på det ibland. Som ungefär den här tiden förra året när Kisen var under en månad gammal och andra började prata om sina nummer två planer och jag kände, kommer det någonsin att kännas så att jag vill gå igenom det där en gång till?

Läste ju Livet och barnet där det kommer en hel del på tal om ämnet och även Catten bloggade om det nyss.  Jag har alltid tagit förgivet att jag ska ha två barn. Allra, allra helst en flicka och en pojke. I den ordningen. Nå livet ville annorlunda och vi fick en son, och jag känner mig nöjd. Ibland sörjer jag lite att jag inte har en dotter, men ännu vet jag inte om det är en så stark sorg att jag vill göra någonting åt det.

Precis som Catten sparar jag det mesta av barngrejer, bara för att. Det känns mest sorligt när den flyktiga babytiden bröjar spurta mot sitt slut. Klyschigt ja, men så fort det går, fortare för varje dag. Jag kan inte riktigt försona mig vid tanken att det jag upplever nu är sista gången samtidigt som det är första gången.

Själv så är jag ju otroligt tacksam för min bror och även om det sägs att man inte ska skaffa barn för att ett barn ska ha syskon, så tror jag nog ändå att jag inte vill vara orsaken till att min son inte har ett syskon. Som tur behöver jag inte fatta det beslutet just idag. Om jag hade osinligt med resurser så kunde jag tänka mig fast hur många barn som helst, men bara om man fick föda dom så där på en kändisklinik USA där vårdpersonalen på riktigt skulle lyssna på ens krav...

Så känns det just nu. Det var kanske inte för inte som vår rådgivnings tant uppmanade mig att gå på pelkopoli om det blir fler barn.  hehe.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more