I'm not on a boat

29.06.2014 kl. 09:27

Vi har planerat en resa till Mariehamn för att hälsa på släkt och vänner en längre tid. Typ sen vi lämnade Mariehamn förra gången.

Sen börjar väderprognoserna trilla in, vi hummar och hemmar över vindstyrka, skickar iväg en halvhjärtad bön till vädergudarna och håller tummarna. Så kommer dagen och det är uppenbart att vädergudarna känner sig vanheligt behandlade och hade krävt ett blot. Minst.

int för det, själv är jag inte så rädd för vatten, men några meters vågor, en buster och en ettåring? Känns int helt smart. Jag slits mellan den urbana helsingforsaren och skärgårdsblodet som ibland forsar fram. Vi avvaktar med regnkläderna i högsta hugg.

xoxo

 

ps. Hur roligt är det inte att lyssna på åländskt sommarprat där sommarprataren talar om att betrakta sin barndomsstad Mariehamns förändring från avstånd (Lemland). Fniss. Allting är så relativt, speciellt i Svenskfinland.

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more