Midsommaren

20.06.2014 kl. 13:26

Midsommaren har varit min favorit högtid i årtal. På lande, när jag var yngre och sedan med kompisgänget när vi levde rövare i skärgården. Tills för några år sedan brukade vi bjuda in ett tjugotal vänner till makens stuga och rojsa i ett par dygn.

Festen lever vidare även om vi inte mer ordnar den p.g.a. barn. I år ska vi ändå ha gäster på stugan men i lugnare tecken. Läser för tillfället Peppes Livet och barnet och kan känna igen mig (hittills) i tanken om skräcken för det tråkiga småbarns livet. Alltså så tillvida att jag känner mig lite vemodig över att jag som 27-åring inte mer kan rojva runt, sova 2 timmar på 48 timmar, supa och bolma och så där.

Men samtidigt, jag vet inte om det är för att jag inte har sovit mer än 7 timmar på ett år, men jag har inte mera energi för att hålla på sådär.

Bilden är tagen någon gång cirka 02 på midsommarnatten 2008, då vi spontanmålade oss i ansiktet, sjöng sånger och spelade valthorn. A night to remember, för de av oss som minns något av natten det vill säga.

Mitt bästa minne från den festen är hur min kompis berättade om när hon hade lagt sig i feber och sova och hennes pojkvän lade sig och sova med världens creepygaste clownmålning i ansiktet (från samma ansiktsmålningssession), och sedan vaknade mitt i natten i feberyra brevid en clownhevare.

Jag skulle aldrig i livet byta bort livet med min son, men visst känns det lite lustigt att inte vara med i år. Gänget firar också i samma del av skärgården, kanske vi hör dem över vågorna.

Kommentarer (1)
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Trevlig midsommar! Var ni också i sibbo skärgård? Vi såg Berit, Benne, Dena m.fl. På väg till Gumbostrand. Vi körde förbi dem o så såg vi Roba vid stranden när vi skulle åka ut. :)
Nica20.06.14 kl. 23:37
Tack det samma (i efterhand!). Nicke har lande någonstans där i trakterna men jag kan området så dåligt så jag säger alltid att det är i fel kommun, men nånstans däråt i öster :D!
22.06.14 23:05

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more