Våndan av att inte ha en bra florist

18.06.2014 kl. 10:23

Följande inlägg är sen lite satiriskt menat, jag vet att det att blomsterarrangemangen inte lyckas enligt den egna smaken inte är ett så stort problem på det stora hela. Ett veritabelt i-landsproblem kan man verkligen säga.

Hur som haver så hade jag till Kisens ett-årsfest redan länge planerat att beställa en bukett från den underbara blomsterbutiken runt hörnet från oss. Bara för att knalla in där glad i hågen under en vecka före festen och märka att de var uppe sista dagen före sommarsiestan... Jag ville använda mig av dem eftersom de verkade kunna göra buketter som passar mitt estetiska öga.

Jag vill helst ha buketter som skiftar i gammalrosa/ ljusaste blått, skira färger. Visst gillar jag också starka färger ibland men min ideal bukett går i mjuka toner. Jag tog mig till tölötorg där jag tidigare köpt ex tempore buketter och varit nöjd. Talade med en mycket sympatiskt tjej i min ålder som skrev upp vad jag önskade, låg bukett som passar i aaltovas (så att det skulle vara rätt bunden, de hade en vas att utgå från), ljusa blommor och MYCKET sparsamt med grönt.

Stoppa pressarna, alltså vilken världs skandalnyhet, men buketten var ju inte alls sedan som jag beställt den. Alltså jag inser hur trivialt det är så här i efterhand men herre gud så sur jag blev när jag kom hem och insåg att buketten var på tok för hög och fullt med grönt krafs. Sprättade helt sonika upp buketten och arrangerade om i ilska. Behöll två minimala gröna kvistar.

Pioner och hortensia med några kvistar baby's breath (blankar på det svenska namnet nu).

Pointen med det här inlägget är bara för att stilla kasta ut i universum frågan: varför är det så svårt att förstå om man inte vill ha grönt i sin bukett? Jag vill ha blommor, inte gräs! Floristerna brukar bli väldigt sårade om jag säger att inget grönt tack.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more