Loppisdagen

03.04.2014 kl. 09:35

Som jag skrev i inlägget under så har vi besökt lite loppisar, eller "second hand shop" som man kallar det om man vill slå på 40% på loppispriset. Nu är det ju så att alla hipsters i Helsingfors är helt retrogalna, så antingen är allting uppköpt eller så kostar det just ultum multum.

Eftersom vi vistas rätt mycket i Västra Nyland på fritiden så tänkte jag att vi skulle göra en sista täsmä-isku i Ekenäs och se vad vi kunde hitta.

Ekenäs på måndagen badade i sol och gatorna ekade tomt. Vi gick omkring i solen och låtsades att vi var i ett annat land, det gick bra, finska hörde jag inte på hela dagen, typ.

Jag hade googlat lite för att hitta loppisar, ganska mycket var öppet trots att det var en vårmåndag. Hade en varit ute efter bruksföremål hade nog de funnits så det räckte och blev över. Deflesta loppisarnas utbut hade fått en inbiten Berhällshipster att kissa på sig av designoverload. Men nu sku vi ju inte ha mera kräsä att lägga till i flyttlasset så vi höll oss på möbelfronten.

Dessa två lampor kom hem till oss. På bilden till höger testar maken lampan i vardagsrummet. Nästa gång jag behöver något vintage så tänker jag bara sätta mig i bilen och åka väster ut. Mähähä, I'm coming for your stuff! Inge mer överprissatta emaljbyttor (seriöst vem är det som betalar 90 euro för emaljkastruller?). Som försäljaren till lamporna sade, man måste ju sälja emellanåt också.

Kommentarer (1)
Roligt att ni besökte Ekenäs, ni är välkomna åter när som helst :) Min mamma har en second hand shop (utan extra pristillägg) där hon säljer barnkläder och -prylar, men hon har tyvärr stängt på måndagar. Nästa gång ni är i Ekenäs måste ni besöka den butiken, heter Frida och finns på Gustav Wasas gata.
Jill03.04.14 kl. 13:27
Tack för tipset, det lär nog bli en hel del häng i Västra Nyland även andra dagar än måndagar den här sommaren :) O visst drog jag lite alla second hand butiker över en kam just :D
04.04.14 17:07

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more