Kakel spektakel

11.02.2014 kl. 17:14

Att välja kakel är inte så lätt som man kunde tro (om nu nån tror att det är lätt alltså). På veckoslutet besökte vi Laattapiste och det var bara horror. Okej, vi kom dit klockan 15.45 på lördag men det verkade jätte råddigt och svårt att "bläddra" igenom kaklen. Jag tyckte allt verkade fult och dyrt. Laattapistets äckliga reklamjingel har pinat mig i åratal och besöket till butiken benådade inte dem om man säger så...

På Bauhaus var det inte så dyrt och kaklen var dessutom bättre framlagda, men inget sa dessvärre klick. Utom ett golv med mosaikfunderingar som verkade ganska fint.

Idag besökte vi ABL som ligger i en gammal fabrik, brevid en idyllisk å (nå joo, Tusbyleden går på andra sidan men vi låtsas inte om det). Vi hade löst övertalat tid med en handläggare som kom och hjälpte oss att välja kakel. Vi kom in med en vision i tankarna och kom ut med en helt annan, men tror det kommer att bli jätte fint. Vi utgår antagligen från det här golvkaklet:

(Det nya badrumsgolvet?)

Alltså ABL var så natt och dag till Laattapiste, snygg inspirerande affär, massvis med utrymme och många olika prisklasser. Laattapiste dumförklarar också sina kunder genom att dela upp sitt kakel i "budget, casual och design" helt som om man inte kan räkna ut det själv. Dessutom verkade budget på Laattapiste vara synonym för jätte fult.

Kommentarer (1)
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Kakel är svinsvårt! ABL störde mig för alla deras provbitar var 30x30 och var kaklet större än så fick man inte rätt fiilis på det. Annars får dom plus i marginalen för stort utbud och bra variation. Pukkila har mycket färre kakel, men också bra framlagt. Vårt golv blev "fotisrutigt" och jag är jätte nöjd. Mitt barndomshem hade samma golvkakel som du har valt, och jag tycker ännu att dom är jätte snygga. ett bra val alltså! K-rauta i vanda har också kakel, och deras fasetterade kakel är identiska men mycket billigare än Baukkarens, bara som ett litet tipps
fua14.02.14 kl. 21:03
Pukkila hade jag inte hittat till, tack för tipset. Annars tyckte jag att det var förvånansvärt svårt att googla kakel, alltså ingenstans hittar man priset och hemsidorna minst sagt obskyra, så jo jätte svårt! K-rauta ska jag nog kolla upp, vår remppagubbe får någo billigare från alla andra än k-kedjan men om det är billigare från början så är det ju redan hemåt! Jag gick omkring och trodde att Bauhaus var billigast, men det var egentligen inte alls hemskt mycket billigare vad jag nu har hunnit kolla!
18.02.14 14:27

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more