Var det planerat, Bella?

28.07.2013 kl. 11:14

Jag tog ut en ipad-prenumeration på svenska tidningen Mama under graviditeten, främst för att jag var ett lätt byte för allt som handlade om graviditet och babyn etc. Jag blev förförd av det glossiga pappersnumret men snålheten och enkelheten vann (det gick inte att beställa tidningen till Finland utan att ringa till redaktionen, snacka om stenålders). Men Mamas och min smekmånad är nu definitivt över.

För det mesta glider Mama omkring och låtsas vara ett skönt alternativ andra barninriktade föräldra tidningar (seriöst?) men är bara för det mesta bara yta, yta, yta. En artikel var intressant, om än uttjatat ämne, nämligen 90-talisternas strävan till småborgerlighet som anses vara ett uppbrott mot 70-80-talisternas backpackande frihetsgeneration. Enligt Mama klassas jag som 90-talist även om jag är född på 80-talets senare hälft... "Vi" 90-talister vill hellre skaffa barn och spendera tid med familjen än jobba för karriär och ära. 

Sen fortsatte tidningen med att intervjua super 90-talisten Blondinbella för att bekräfta detta fenomen. Första frågan i intervjun var det som provocerade mig något så otroligt. Frågan lyder "Var barnet planerat, Bella?" Jag vet inte hur det var Blondinbella som ju öppet har berättat om sin längtan efter barn, men som jag bloggat lite tidigare om så fann jag det otroligt provocerande när folk ställde mig den frågan. Därför tycker jag att det känns så otroligt mossigt att Mama ställer den frågan just till en 90-talist. Ingen frågar 30-plussare i en intervju om de tajmat samlag för att föröka sig, varför skulle då en 22-åring måsta svara på en sådan fråga?

Vore jag i Blondinbellas skor så hade jag, förutom en mycket lättare skostorlek, knappt funderat på att skaffa barn eller inte, hon verkar ju i alla fall ha det finansiella på det trygga. Det tycker jag är ett av de avgörande kriterierna för att "skaffa" barn. Okej, jag är ju inte mycket äldre än Blondis med med mina 26 år, men har inget fast jobb etc etc. Jag blev nog hemskt förvånad första gången jag fick frågan om vårt barn var planerat. Kanske jag tänkte att om man varit gift (och dessutom i tre år) så skulle folk väl snarare sitta och rulla tummarna och undra när barnet kommer. Konservativ har jag ju varit sen jag föddes, fråga bara min mamma :D

Jag önskar att Blondinbella hade svarat med Icona Pops låt I love it, Men det är ju inte den goda Bellas stil så jag gör det i stället!

You're on a different road, I'm in the milky way

You want me down on earth, but I am up in space

You're so damn hard to please, we gotta kill this switch

You're from the 70s, but I'm a 90s bitch

I love it! I love it!

På Linko med det planerade (?) barnet

Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more