Babybok

23.04.2013 kl. 14:42

Jag har lite spanat in babyböcker, ni vet sådana där som man fyller i om bebbens framsteg. Det var riktigt sorligt utbud på Akademen senast jag var där. Idag hade jag en uppenbarelse och klickade in mig på adlibris. Tänkte mig ett stort fantastiskt utbud, men nej.

Älskar Beatrix Potter så Velveteen rabbit kunde vara kul, men jag hade helt missat att det heter Pelle Kanin på svenska.

Nalle Puhs kunde också gå eftersom vi talar original illustrationerna och inte Disney

De andra har för naivistisk stil för mig, den här skulle jag t.ex. inte alls kunna tänka mig:

Får utslag av den direkt.

Försökte googla Babybok, men måste tydligen ställa om mina inställningar för de kommer bara engelska recept på Baby Bok. Inte riktigt samma sak.

Det finns tydligen en Elsa Beskow på Barnens Bokklubb (hallå barndomsminnen!)

Barnens bokklubb har annars världens mest otympliga hemsidor, bu för det. Intressant var också att jämföra priser, t.ex. Pelle Kanin kostar nästan 10 euro mer via Akademen än via Adlibris, detta efter stamkundsrabatt. Det tycker jag ändå är lite att ta i, de andra är typ i samma prisklass, men Pelle Kanin tycker tydligen Stockmann att alla hipstermammor vill punga ut extra pengar på.

Själv hade jag den här, men har för mig att den då fanns på svenska:

En snabbgoogling hittar inte den på nätet i alla fall. Jag vill nog ändå ha den på svenska. Om nån råkar veta om den finns på svenska så får man gärna tipsa mig! Annars lutar det säkert mot nån av Elsa Beskow böckerna, finns tydligen två varianter, mina första år och mitt första år. Den senare kommer antingen könskodat i rosa eller ljusblått eller i neutral vit.

Kuriosa: Adlibris påstår att originaltitteln på den rosa versionen av mitt första år heter The Nine Emotional Lives of Cats. Följande bok

Kommentarer (1)
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Vi köpte Muminversionen på Akademen. Tyckte den hade bra innehåll och fina bilder :)
Hanna29.04.13 kl. 12:08
Den har jag missat! Ska ta och kolla in den absolut.
29.04.13 14:46

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more