De där obekväma frågorna

17.02.2013 kl. 11:41

Jag skrev om det tidigare, åtminstine delvis, de där konstiga frågorna som folk tycker att det är ok att ställa en gravid person. Nu menar jag inte att nära och kära och i viss mån bekanta inte kan ställa lite mer personliga frågor så ingen som faller inom den kategorin ska känna sig träffad!

Däremot tycker jag att det är lite mysko när frissan t.ex. frågar mig om mitt barn är planerat, för att sedan skynda sig att tillägga att "det gör ju inte oplanerade barn mindre kära, bara för att de är oplanderade".

Beror det på att jag ännu studerar som folk är så himla intresserade om jag och min make (som snart firar tre år som gifta, btw och åtta år tillsammans in alles) har "slarvat" med våra preventivmedel eller om vi systematiskt lagt upp våra sängkammarvanor? För ursäkta nu, det är ju egentligen det man frågar om man tar bort les civilités och analyserar frågans implikationer.

Vissa underliga frågor registrerar jag ofta snabbt att "det var underligt vad personen ställer konstiga frågor", medan vissa situationer blir kvar och mal på i huvudet. Jag menar, tänk nu lite efter vad det egentligen är ni frågar, vill folk verkligen veta så detaljerat om andra? :D

Tänk nu bara om jag satte mig hos någon frissa/läkare/massör/random studerande etc och självmant började berätta om diverse vanor eller hur min mage har känts idag. Personen skulle ju tro att jag är skvattgalen.

Kommentarer (2)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Hohoh, tell me about korkade frågor/kommentarer under graviditeten. I vårt fall var det typ "Oj, det gick ju fort!", bara för att det är lite på ett år sen bröllopet. Au contraire, baby! Sen ställer jag samma fråga som på min blogg: Kan du berätta åt en daiju var man kan ändra textspråk i Netflix på AppleTV? Hittar inget sånt alternativ, elle någo inställningar för subtitles öv huvudtaget?
Catten17.02.13 kl. 13:23
Jag svarade på din blogg, hoppas det hjälpte! Det är nog otroligt vad folk släpper ur sig åsikter!
17.02.13 18:26
Men det ÄR nåt med folk och graviditeter/barn, som om hela communityn plötsligt skulle få för sig att de kan och BÖR joina på uppfostran typ! Redan det här med att J och jag nu har ring på fingret leder ju direkt till frågor och typ nyfikna blickar mot magen som bara inte är pinnsmal. Är helt okej att diskutera ev. barnatankar med kompisar om de ärligt undrar, helt annan sak med människor som bara börjar anta och tycka. Och då vill jag/vi ju ändå ha barn i framtiden, tänk nu ännu på dem som inte vill det (eller kan det). Huhu!
Jessi17.02.13 kl. 15:45
Ja ibland får man nog lust att säga att det behövs nog inte den där byn för att uppfostra barnet. Sen vet jag också att case där par desperat vill ha barn och då är det jätte ledsamt när andra ska försöka "övertala" till att skaffa barn. I eget fall måste vi ju också lite vänta mest p.g.a. det kanske inte skulle ha varit så praktiskt att vara på smällen när man jobba på kongressen liksom... Fast det nu inte heller var så lång tid så var det också störande när folk insinuerade... O det där med magstirrande, det vet du, känner jag så igen mig i. Utanför comfort zonen minsann!
17.02.13 18:28

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more