Babybrunch

Idag var det brunch hos Anna (länk i sidospalten, mobilbloggar) med Hanna och respektive döttrar. Det var kul att se hur det såg ut hemma hos Anna, bland annat hade de mitt gråa drömgolv i övre våningen. 

Det var också roligt att se på de andra små flickorna (yngre generationen). Både Anna och Hanna har fått en pojke först och sen en flicka och dessutom har vi alla exakt lika stor skillnad mellan ettorna och tvåorna. För mig med yngsta barnen är det dessutom extra spännande att se de äldre flickorna. Riktig trip down memory lane! Såå snabbt man glömmer liksom. 

Speciellt nu när jag inte ännu åtminstone har orkat ta mig till nån babyrytmik eller liknande hobby så är det kul att vidga vyerna lite och känna att man är mammaledig på riktigt. Hemma känns det mest som om jag skulle gömma mig för gradun genom att undvika arbetsrummet.. 

21.01.2016 kl. 17:22

Hell freezes over

Okej, jag är nog vinter människa men -17 med bebis. Icke. Inte mer än minus tio tycker jag normalt också.

Men jag har ett minus tips!  Köldkräm. Experterna är av olik åsikt, i vauva tidningen stod det att man inte skulle sätta på av det, att hudens egna fettlager räcker. Radio Vegas vildmarksexpert var igen av annan åsikt.

Tösen har jag ren en tid smörjat in med köldkräm på kvällarna, speciellt efter bad. I morse behövde jag smörja ansiktet men hade inte tid att låta krämen sugas in så jag testade köldkrämen. Jag tyckte åtminstone att det car jätte skönt så imorgon sätter jag kräm åt Kisen innan vi går ut. Den jag har köpt har åtminstone inget vatten i, det ska man vara jätte noga med! 

Vi tog oss till S och L på morgonen och där väntande en brasa i kaminen och en varm kopp latte. Perfekt när bussen var försenad! 

20.01.2016 kl. 19:42

Dop

Vad kan man nu säga om dopet? Det lyckades väl över förväntan på det stora hela. Jag tycker dop är en fin fest, gillar blandningen av högtid och familjärt.

Kuriosa som prästen berättade är att de tydligen inte alls är vanligt med hemdop i Sverige. De sker nästan uteslutande i kyrkan. I Finland är det ju snarare tvärtom. Sällan i kyrkan alltså. Däremot finns de en finsk tradition som är helt ny för mig, den s.k. sylikummi alltså famnfadder, ett koncept som introducerades till mig när Kisen döptes.

Vi var nästan 40 stycken så det var ibland trångt om saligheten, men för det mesta tycker jag det gick bra och det var kul att träffa släkten. Maten räckte och syret också ganska bra ;)

I lördags ska vi på ett årskalas vilket betyder att vi har chansen att träffa lite kompisar, om än i barntecken. Kul! 

19.01.2016 kl. 21:32

Strömsö,var är du?

Idag gick det då verkligen inte som på strömsö. Först bestämde vi oss för att låta Kisen sova ut och äta morgonmål hemma istället för på dagis. Visade sig vara ett dåligt beslut, det blev gråt (vi grät typ alla trä) och svettigt (också för oss alla tre). 

Vi försenade oss till dagis första program och när jag sku ta tröst morgonmål på bageriet var min favorit semla slut och croissanterna hade blivit förstörda. Fick ändå med mig en latte som bara lite spillde över när jag navigerade vagnen över snöhögarna. 

Dagens höjdpunkt var att köpa nya bhn, ryggen skriker halleluja. Sen var tösen på rätt dåligt humör resten av dagen... Men lyckades över förväntan med siskonkorvsoppa a la vår familj (inga allergiframmkallande rotfrukter, potatisen och moroten och korven fick  sällskap av batat och majs). Kisen gick till och med med på att äta av spadet.

Ganska bra dag ändå till slut, även om det stundvis var mycket tungt... 

18.01.2016 kl. 18:01

Bugaboo ståbräda med sits

Okej  nu har jag kört en del med Bugaboos ståbräda så att jag känner att jag kan blogga lite om den. Nu har jag inte testat någon annan ståbräda men jag kan direkt säga att den här nog är "vår" ståbräda.

Även om jag irriteras av att man måste köpa adapter skilt och dessutom till varje vagn skilt så är jag super nöjd med just den här. Jag gillar speciellt att den monteras lite till sidan, jag har åtminstone inga problem att gå med brädan fast i Donkeyn. Den rullar så bra fast det är snö. Jag tror att det beror på placeringen av hjulet och på att hjulet är ett "riktigt" vagnshjul. Det är följsamt och mjukt.

Ståbrädan fälls också lätt ihop och jag upplever inte att den är i vägen om jag går på stan med bara ett barn. Sitsen klickar man lätt bort och den väger inte så mycket.

Vi har ju cirka 2 år och 4 månader mellan barnen, jag är nog nöjd med att vi har möjlighet till dubbelvagn eftersom temperamentet stundvis är hett. Men för dagis hämntingar och lämningar så är det ypperligt. All stress att ta sig ut med vår minimala hiss har inte försvunnit men 90% om det är frågan om kortare promenader eller varför inte längre om pojken inte ska sova i vagnen.

Kombinationen Mono eller dubbel på donkeyn fungerar för oss. Det enda jag saknar riktigt ordentligt från Brio Go:n är den stora varukorgen. (okej, jag saknar nog Go:n ibland sjuttons mycket, men främst korgen). Om Kisen hade varit tre eller äldre så hade jag nog inte känt behov av en dubbelvagn, då hade nog ståbräda räckt. Men det beror nog också på hur mycket man promenerar osv.

18.01.2016 kl. 12:02

Babybok, andra varvet

Förra gången innan jag köpte babybok så skrev jag det här inlägget (länken ser konstig ut, hoppas den fungerar). Då tipsade Hanna om muminboken, men den fanns inte mera i hyllan. Det verkar vara ännu sämre än förra gången med ifyllbara babyböcker. Vad sur jag blir!

Tror att det blir Elsa Beskows Mina Första År om jag inte hittar någon annan bättre. Till Kisen köpte vi till slut Mauri Kunnas bok som jag nog gillade, men man vill ju inte ha samma bok. Nalle Puh som jag skrev om i det länkade inlägget gillar jag också men den är över dubbelt så dyr som Beskow.

Edit: det blir ju denna så klart. Varför vet alla som följer mig på instagram. #kanin

 

18.01.2016 kl. 11:32

Lilla listan

Hittade en liten lista hos Nanó så den kör vi!

Vad gör du just nu?

Multitaskar på alla fronter. Men sitter i arbetsrummet med lillan i famnen, snart tänker jag retitera till soffan en stund.

Vad har du gjort idag?

Idag är Kisens hemma dag så först ville jag mysa i sängen men en betongblandare började köra på mig och sen avkrävdes att jag skulle köra med lilla betongblandaren. När jag inte ville stiga upp började den lilla terroristen tända lampor. Sen sprängde jag ett granatäpple över hela köket, har saligen glömt hur man öppnar dem på rätt sätt. Vi tog ett varv med nya ståbrädan (som jag ska skriva om i ett annat inlägg) till bageriet och några butiker.

Hur mår du?

Ganska bra nog. Har stress för gradun så det sitter som en klump i själen. Därför ska jag jobba på den om jag hinner idag, annars efter dopet.

Berätta något roligt som hände i helgen?

Kan jag inte hellre berätta om vad som händer i helgen? Det blir nämligen släkttupare hos mina kusiner som flyttat ner från Pamplandet och sen blir det lilltösens dop!

Vad fick dig att skratta senast?

Det var nog säkert Kisen, han är så himla rolig att hänga med just nu. Han går omkring och leker att han kommer från jobbet med paketbilen (ståbrädan) och så ger han sin lillasyster en stor kram (som han brukar ge Nicke när han kommer hem). Så kul!

Kisen åker "paketbil".

Vem skickade ditt senaste meddelande?

Det var Nicke som skickade att jag inte skulle sätta hela dagen på att försöka få Kisen på päikkäre när jag var färdig att kasta in handuken. Som tur slapp jag det, han somnade tio minuter innan min sista deadline för att försöka. Skööööönt!

15.01.2016 kl. 14:15

Ståbräda!

Igår köpte nicke bugaboos ståbräda med sits. Jag hoppas innerligt att det är lösningen på att gå ut korta snuttar med båda barnen. Inte får man ju en tvååring att sova där men dagishämtande kunde ju bli lite lättare... 

14.01.2016 kl. 14:26

Varma hälsningar Bunta

Autocorrect, min fiende. Jag skriver ganska snabbt på telefon, men har inte någonsin vant mig med det ar min telefon nu autocorrectar o efterskott!  Fult tycker jag. 

Speciellt när jag alltid nu och då signerar meddelanden med "bunta". Ett kallelsenamn jag inte tänkt anamma! 

14.01.2016 kl. 14:22

Migrän och osamarbetsvilliga bilder

Plötslig försvann en massa bilder från bloggen. Jag tror att felet ligger i bildbanken men har inte nerver att fixa det just nu.

Vaknade och kände mig sjuk och plötsligt slog också en släng av migrän till så fick backa alla mina planer. Surt. Speciellt eftersom jag smidit lunchplaner med Jessi som precis kommit ur skåpet som preggo. Hoppas på många preggoinlägg nu ;)

Hade tänkt titta lite på min gradu idag men migrän och andra saker gjorde att jag skjuter upp det igen. Öppnade worddokumentet men det sade mig inget. Mañana, mañana.

Bilden knäppte jag när jag deperat försökte hinna laga kaffe innan migränen gjorde mig sängliggande. Texten så klart ironisk :D

 

 

13.01.2016 kl. 13:02

Snökoma

Idag kom jag nätt och jämnt till rådgivningen, alla andra planer fick skrotas då det var omöjligt att gå ut med vagn. 

better luck tomorrow. Hade ett helt inlägg planerat men blev så trött. Imorgon för det med. 

12.01.2016 kl. 16:47

Sömn och trots och snöplogar

Kisen som sov som en ängel när han var baby var haft lite sömnsvårigheter den senaste tiden. Speciellt det där med att somna själv har varit svårt efter att lillasyster föddes. 

Nu var vi äntligen mogna (nicke och jag) att börja jobba på sömnen. Att sitta inne med honom fungerade så inte så vi bestämde att göra tvärtom mot att ha dörren stängd och vara tysta. Nicke läste en saga, nattade och pussade, sen lämnade vi dörren öppen och försäkrade honom om att vi var där och han fick komma ut om det var nån hätä.

Det fungerade som en dröm!

Han sov i sin egen säng ända tills stadens förbannelse, snöplogar, avbröt vår sköna slummer med ett öronbedövande dån. Marken skakade och jag trodde domedagen var här. Kisen vaknade, som tur int i panik (praise the Lord). Lite sur avslutning på en bra natt att måsta vakna så tidigt. Jag blev nog mest skrämd och kunde inte somna om för jag blev så klar vaken. Heh

 

11.01.2016 kl. 13:29

Blah

Är ännu lite dålig på att få mobilbloggen att lyda. Har raderat två inlägg ren och med det min motivation. 

Ska dock öva mig lite mer så att de börjar gå smidigare. 

Edit.

Edit. 2

Haha, nu fick jag bilden dit. Här testar vi isen för första gången i år, eller jag och tösen alltså. Resten var ute igår när vi girls var på baby shower. 

10.01.2016 kl. 15:06

Babyshower

Åh vad kul med babyshower idag!  Emma har ungefär en månad kvar och sen har Tösen en till kompis att leka med. Det längtar vi efter! 

Vi brunchade på moko, snackade babysar och tippade bland annat om när Dagen D blir. Kisen fick bli hemma med sin pappa och hade störtkul med sin pulkka. Jag tog med lillan och till skillnad från förra gången jag var på stan (med dagens jubilar), så var hon på helt gått humör. Måste passa på att få på lite kafé så länge jag har en famnbaby! 

09.01.2016 kl. 22:13

If you can't beat them...

 join them. 

Imorgon ser jag framemot att ta mig ut lite och titta på vintern men idag orkade jag inte slåss med Kisen och de sjuttio elva lager kläder som man behövde ännu imorse. (nuvarande -15 är ju värmebölja j jämförelse med -25). Vi stannade inne och badade, torkade oss framför brasan och myste i allmänhet. 

Det var nog en av de mysigare dagarna på länge men knappast skulle vi trivas allt för länge inom fyra väggar. 

08.01.2016 kl. 21:46

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more