Babybok, andra varvet

Förra gången innan jag köpte babybok så skrev jag det här inlägget (länken ser konstig ut, hoppas den fungerar). Då tipsade Hanna om muminboken, men den fanns inte mera i hyllan. Det verkar vara ännu sämre än förra gången med ifyllbara babyböcker. Vad sur jag blir!

Tror att det blir Elsa Beskows Mina Första År om jag inte hittar någon annan bättre. Till Kisen köpte vi till slut Mauri Kunnas bok som jag nog gillade, men man vill ju inte ha samma bok. Nalle Puh som jag skrev om i det länkade inlägget gillar jag också men den är över dubbelt så dyr som Beskow.

Edit: det blir ju denna så klart. Varför vet alla som följer mig på instagram. #kanin

 

Publicerad 18.01.2016 kl. 11:32

Lilla listan

Hittade en liten lista hos Nanó så den kör vi!

Vad gör du just nu?

Multitaskar på alla fronter. Men sitter i arbetsrummet med lillan i famnen, snart tänker jag retitera till soffan en stund.

Vad har du gjort idag?

Idag är Kisens hemma dag så först ville jag mysa i sängen men en betongblandare började köra på mig och sen avkrävdes att jag skulle köra med lilla betongblandaren. När jag inte ville stiga upp började den lilla terroristen tända lampor. Sen sprängde jag ett granatäpple över hela köket, har saligen glömt hur man öppnar dem på rätt sätt. Vi tog ett varv med nya ståbrädan (som jag ska skriva om i ett annat inlägg) till bageriet och några butiker.

Hur mår du?

Ganska bra nog. Har stress för gradun så det sitter som en klump i själen. Därför ska jag jobba på den om jag hinner idag, annars efter dopet.

Berätta något roligt som hände i helgen?

Kan jag inte hellre berätta om vad som händer i helgen? Det blir nämligen släkttupare hos mina kusiner som flyttat ner från Pamplandet och sen blir det lilltösens dop!

Vad fick dig att skratta senast?

Det var nog säkert Kisen, han är så himla rolig att hänga med just nu. Han går omkring och leker att han kommer från jobbet med paketbilen (ståbrädan) och så ger han sin lillasyster en stor kram (som han brukar ge Nicke när han kommer hem). Så kul!

Kisen åker "paketbil".

Vem skickade ditt senaste meddelande?

Det var Nicke som skickade att jag inte skulle sätta hela dagen på att försöka få Kisen på päikkäre när jag var färdig att kasta in handuken. Som tur slapp jag det, han somnade tio minuter innan min sista deadline för att försöka. Skööööönt!

Publicerad 15.01.2016 kl. 14:15

Ståbräda!

Igår köpte nicke bugaboos ståbräda med sits. Jag hoppas innerligt att det är lösningen på att gå ut korta snuttar med båda barnen. Inte får man ju en tvååring att sova där men dagishämtande kunde ju bli lite lättare... 

Publicerad 14.01.2016 kl. 14:26

Varma hälsningar Bunta

Autocorrect, min fiende. Jag skriver ganska snabbt på telefon, men har inte någonsin vant mig med det ar min telefon nu autocorrectar o efterskott!  Fult tycker jag. 

Speciellt när jag alltid nu och då signerar meddelanden med "bunta". Ett kallelsenamn jag inte tänkt anamma! 

Publicerad 14.01.2016 kl. 14:22

Migrän och osamarbetsvilliga bilder

Plötslig försvann en massa bilder från bloggen. Jag tror att felet ligger i bildbanken men har inte nerver att fixa det just nu.

Vaknade och kände mig sjuk och plötsligt slog också en släng av migrän till så fick backa alla mina planer. Surt. Speciellt eftersom jag smidit lunchplaner med Jessi som precis kommit ur skåpet som preggo. Hoppas på många preggoinlägg nu ;)

Hade tänkt titta lite på min gradu idag men migrän och andra saker gjorde att jag skjuter upp det igen. Öppnade worddokumentet men det sade mig inget. Mañana, mañana.

Bilden knäppte jag när jag deperat försökte hinna laga kaffe innan migränen gjorde mig sängliggande. Texten så klart ironisk :D

 

 

Publicerad 13.01.2016 kl. 13:02

Snökoma

Idag kom jag nätt och jämnt till rådgivningen, alla andra planer fick skrotas då det var omöjligt att gå ut med vagn. 

better luck tomorrow. Hade ett helt inlägg planerat men blev så trött. Imorgon för det med. 

Publicerad 12.01.2016 kl. 16:47

Sömn och trots och snöplogar

Kisen som sov som en ängel när han var baby var haft lite sömnsvårigheter den senaste tiden. Speciellt det där med att somna själv har varit svårt efter att lillasyster föddes. 

Nu var vi äntligen mogna (nicke och jag) att börja jobba på sömnen. Att sitta inne med honom fungerade så inte så vi bestämde att göra tvärtom mot att ha dörren stängd och vara tysta. Nicke läste en saga, nattade och pussade, sen lämnade vi dörren öppen och försäkrade honom om att vi var där och han fick komma ut om det var nån hätä.

Det fungerade som en dröm!

Han sov i sin egen säng ända tills stadens förbannelse, snöplogar, avbröt vår sköna slummer med ett öronbedövande dån. Marken skakade och jag trodde domedagen var här. Kisen vaknade, som tur int i panik (praise the Lord). Lite sur avslutning på en bra natt att måsta vakna så tidigt. Jag blev nog mest skrämd och kunde inte somna om för jag blev så klar vaken. Heh

 

Publicerad 11.01.2016 kl. 13:29

Blah

Är ännu lite dålig på att få mobilbloggen att lyda. Har raderat två inlägg ren och med det min motivation. 

Ska dock öva mig lite mer så att de börjar gå smidigare. 

Edit.

Edit. 2

Haha, nu fick jag bilden dit. Här testar vi isen för första gången i år, eller jag och tösen alltså. Resten var ute igår när vi girls var på baby shower. 

Publicerad 10.01.2016 kl. 15:06

Babyshower

Åh vad kul med babyshower idag!  Emma har ungefär en månad kvar och sen har Tösen en till kompis att leka med. Det längtar vi efter! 

Vi brunchade på moko, snackade babysar och tippade bland annat om när Dagen D blir. Kisen fick bli hemma med sin pappa och hade störtkul med sin pulkka. Jag tog med lillan och till skillnad från förra gången jag var på stan (med dagens jubilar), så var hon på helt gått humör. Måste passa på att få på lite kafé så länge jag har en famnbaby! 

Publicerad 09.01.2016 kl. 22:13

If you can't beat them...

 join them. 

Imorgon ser jag framemot att ta mig ut lite och titta på vintern men idag orkade jag inte slåss med Kisen och de sjuttio elva lager kläder som man behövde ännu imorse. (nuvarande -15 är ju värmebölja j jämförelse med -25). Vi stannade inne och badade, torkade oss framför brasan och myste i allmänhet. 

Det var nog en av de mysigare dagarna på länge men knappast skulle vi trivas allt för länge inom fyra väggar. 

Publicerad 08.01.2016 kl. 21:46

Flöde

Haha, nu ser ni, nu kommer bloggen att åtm tillfälligt få leva upp sig när mobilbloggandet fungerar igen!

Just nu ligger jag i ett mörkt rum pga två sovande barn, men får börja väcka toddlerkungen strax. Han somnade så sent när jag trodde att han inte skulle somna mer men ändå la mig på sängen en stund. Vips somnade jag och tösen och då tydligen unge herr också. 

Vi är hos mina föräldrar för strax ska nicke plocka upp mig så får vi ha en dejt i kakelbutiken. Visserligen kanske inte så romantiskt men jag är super taggad! 

Publicerad 07.01.2016 kl. 16:12

Testing

U Går det att mobilblogga nu då? *pretty please *

Edit: yay! 

Publicerad 07.01.2016 kl. 16:06

Siperia odottaa...

Idag, denna dag femte januari herrens år 2016, har Helen i sin stora vishet beslutat stänga av vårt varmvatten och vår fjärrvärme för något vägarbete.

Termometern ute pekar på -18. Än så länge pumpar värmen på för fullt så jag är hoppfull att vi inte kommer att märka något men dit for mina planer att tvätta och fixa medan sonen är hos sina farföräldrar... Tack bara.

Publicerad 05.01.2016 kl. 08:49

Midvinterkölden

Gaaah. Vintern kom med besked. Hade tänkt stanna lite längre på lande för att det är snabbare och enklare att komma ut med två barn. Men icke. 

Sydostin ligger på så att det viner om öronen. Detta endast i -6 får mig att vela gömma mig under ett tjockt täcke så -15 tänker jag inte flörta med. 

Vi beundrade den nya terrassen, planerade el och lajvade världens farligaste lekplats. 

Tösen bar jag omkring i en så kallad "sling". Den är det bästa babyköpet jag gjort på en tid. Filten har min gamelfaster stickat.

Filtret gör lite fel nyans på foderbräderna som är typ duvblå, åt det gråa hållet.

Publicerad 03.01.2016 kl. 09:55

Nyårslistan

Hittade en passlig längds nyårslista hos Sandra som jag också tänker fylla i fast nyåret for ren.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Kejsarsnitt gjorde jag ju inte själv men hela upplevelsen var ny. Blev tvåbarns mor och så började vi ju bygga på lande. 

Genomdrev du någon stor förändring? 

Ja nå allt i svaret ovan var ganska stora förändringar.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

I början av 2015 jo, sen är det några 2016 bebisar på väg.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Jag blir allt sämre på datum märks det nog, det är nog småbarnslivet som suddar ut såna detaljer. Men 3.11 när Tösen kom till världen minns jag nog.

Dog någon som stod dig nära?
Farfar. Han stod mig mycket nära innan han blev sjuk. Jag sörjer de åren som blev stulna från det att han fick sin sjukdomsattack till att han dog.

Vilka länder besökte du?
Sverige. Det var väl nog allt. Om inte fredens öar räknas.

Bästa köpet?
Oj. Jag satsar nu för tiden på att alla köp ska vara bra köp. En bärsjal till Tösen var nog mycket bra, amningsdynan var huippu.  Resan till just Gotland var så bra. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Tösens födelse var super positivt på så många sätt, hon kom till världen, hur hon kom till världen och att den där förfärliga graviditeten var förbiiiii. #neveragain. Kisen gjorde mig glad.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
Det var lite tråkigt när vi rev stugan men nu kommer den ju tillbaka med revansch under 2016. Jag hade velat ha ett jobb men det behöver jag inte börja med innan 2016.

Vad önskar du att du gjort mer?
Skrivit min gradu så att den varit ur vägen nu.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Mått dåligt, fysiskt och psykiskt. Jag kan ju inte precis önska att jag hade varit gravid mindre men eh, de negativa effekterna hade jag gärna skippat.

Bästa boken du läste i år?

Tillåt mig att skratta. Jag känner att jag har haft dåligt tid att läsa. Alltså artiklar har jag läst och några deckare fick jag till under sommaren med hopp om förbättrning till 2016 då.

Största musikaliska upptäckten?
Här var det inte nån större framgång heller, jag blev lite slagen av att jag gillade Justin Biebers ena låt men det var eg visst igår så på denna sida av året. Hmm. Adeles nya singel gillade jag ju nog.

Vad var din största framgång på jobbet 2015?
Att jag fick till några jobbturer? Blev inte så många men fler än 2014.

Största framgång på det privata planet?
Att jag grejade att få kejsarsnitt och inte bröt för trycket att föda vanligt, skillnaden är natt och dag för mig när det gäller smärta.

Vad spenderade du mest pengar på?
Alldeled för mycket grejer. Usch.

Något du önskade dig och fick?
En flicka! Det blev inte en surprise kille. Materielt sett så fick jag ett par underbara örhängen i push present och en kompost till huset av min man i julklapp. Det var min enda julklappsönskan typ.

Något du önskade dig och inte fick?
Hmm. Ett kastehelmifat hade jag gärna fått men nu önskade jag mig främst praktiska grejs till huset så jag är mer än nöjd.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag var hemma och myste med min familj och sen på födismiddag hos mina föräldrar med hela familjen. Det var nog en perfekt födis!

Vad fick dig att må bra?
Att föda så att graviditeten tog slut. Mår helt annorlunda nu. Glag igen. Skönt. Gotlandsresan var också ljuvlig. Älskade att vara där över midsommaren. Ålandsresan hade jag höga förväntnigar kring men alla var ju sjuka.

Vem saknade du?
Jag saknade mest att inte orka göra så mycket och att träffa vänner. Eller orka träffa vänner.

De bästa nya människorna du träffade?

Ja nu träffade jag inte så många på soffan så får väl svara Tösen igen på denna fråga också!

Mest stolt över?
Hur duktig Kisen är som storebror.

Högsta önskan just nu?
Att gradun inte ska va en tidstjuv från min tid hemma med Tösen. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Promenera mera, annars startade 2015 riktigt fint med viktnedgång etc. Inte bli gravid i år och så där annars ha det bra :)

Nyår firade vi med goda vänner, fast energi hade vi kanske inte så mycket av, vi hade en två månaders och dom en nio månaders tös. Ettorna drog varv efter varv.

Publicerad 02.01.2016 kl. 14:19

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more