Din Gud och min Gud

Varning för ett långt inlägg om religion i USA.

I dag besökte jag en baptistkyrka som en kollega brukar gå till. Det var en väldigt intressant utflykt. Första spontana reaktionen, men vaddå de har ju mjuka bänkar. Bänkarna var dessutom inte desginade som i nordiska kyrkor så att man ska sitta spikrak i ryggen, helst ska man sitta med ansiktet i händerna och begrunda/ vara rädd för Gud.

På ett sätt kändes det inte ens som samma religion, deras bild är att man ska vara gudsfruktig, man ska säga till om någon inte uppför sig kristlig. Kan just tänka mig va H & B skulle ha sagt om de suttit igenom den över två timmar långa seremonin, var av en timme (!!) var predikan.

Det är så mycket jag kunde säga om gudstjänsten men jag vill inte såra någons religion. Men som en stel luteran så kändes det mycket märkligt att folk kom och gick som de ville, ibland till och med över en halv timme försenade, folk textade i kyrkan. Det var verkligen Guds vardagsrum om man vill se det som så. Men lite som med sitzregler så saknade jag lite disciplin, bara liksom låt telefonen vara under gudstjänsten.

Det började riktigt bra med en kvarts sångstund, det var verkligen befriande. Men redan vid trosbekännelsen så märkte man skillnaden. Vi skulle läsa upp en text där vi bedyrade att de som inte följer skrifterna gör så för deras förkärlek till synd och där kände jag bara att så här tycker väl ändå inte min Gud? Sen predikan en tid senare var så lång och jag hade ju inte precis sovit många timmar natten innan, så jag efter 45 minuter hade jag, ska vi säga, lite koncentrations svårigheter. Mycket av det han sa var väldigt intressant också ur en helt teoretisk vinkel. Predikan började med att läsa andra kapitlet ur Jakbosbreven (om att man ska tänka först och tala sedan, i botten en sund princip) vi hade bibeln med så vi kunde följa med själva. De flesta hade med sig sin egen söndagsskole bibel med texter som förklarar hur man ska tänka.

Den första delen av predikan har jag inget problem med, den andra delen var något annorlunda än vad man träffar på i finsk kyrka. Dels så stängde han ju aldrig av, han malde ju på i år och dagar, men dels så talade han om riktiga kristna och folk som låtsas vara kristna. Och här känner ju jag att det att man hör till kyrkan betyder ju inte nödvändigtvis att man ser sig som kristen (Se Magnus Betners "Inget är heligt" för mer inspis, eller "I ditt ansikte") men om man nå går så långt att man titulerar sig som kristen, åtminstone i sekulariserade Finland, så ska väl ingen pastor komma och säga att du är inte kristen. Va fan. Jag blev nog lite arg. Samtidigt förstår jag poängen att man inte kan gå omkring och säga att man är kristen om man bryter mot de centrala reglerna, tio budorden etc. Sen kändes det nog också lite konstigt att be för att den Iranska regeringen och Jehovas vittnen skulle ta sitt förnuft till fånga, visserligen tycker jag att det kunde vara en helt bra idé men att sitta i kyrkan och säga att någon annans tro är sämre än den egna kändes bara fel.

Min Gud är kärleksfull och utesluter inte andra. Om man nu tror på Gud och att han skapat världen (den delen är jag ännu inte helt övertygad om) men om man nu gör det, så kan man väl inte rimligtvis tro att han skulle skapa ex. homosexuella/muslimer/jehovas vittnen för att utesluta dem ur sin gemenskap? Bara haha, jag skapar er och låter er tro på Muhammed men det betyder att ni inte får komma till himmelen, Gud bara: consider yourself damned. Hur troligt är det?

Det mest coola med idag var ändå att jag fick se tre vuxna människor döpas i kyrkan. I klädd vit särk doppades de från topp till tå, skinande av glädje och hopp och tro. Det var en stark upplevelse som jag är glad att jag fick se. Dessutom var det roligt att sjunga Härlig är jorden på gammal engelska.

Edit: predikaren och de andra var klädda i jeans och var allmänt avslappnade, det var rätt så konstigt. Dessutom ingick ingen nattvard, visserligen förståeligt med en 400 kyrkobesökare men ur en religiös synvinkel tyckte jag att det fattades något. Inte ens min favorit del, välsingnelsen hörde till. Det betyder inte heller att jag inte skulle vela gå på nytt, men det var ganska mycket att vänja sig vid.
20.02.2012 kl. 01:18

Färska pitabröd

Jag är förstörd. När jag kommer hem kommer jag i alla fall aldrig att äta kebab, prövade idag matstället som ligger vägg i vägg med Mark's, Middle Eastern Cuisine. Den här gången såg jag till att lämna tillräckligt med dricks för att få ett trevligt återseende nästa gång. Det var riktigt god mat, har på känn att deras riktiga kebob (som det heter här) är ännu godader än det jag åt nu. Men jag tog vitlökspitakebab bröd som side order och det var vansinnigt gott, kom färskt rykande till bordet. Nästa gång tänker jag ta en rätt med pitabröd och labaneh som jag håller på att bli helt adikterad till.

Var på briefing om Irans mänskliga rättigheter, med var två verkligt inspirerande killar som suttit i fängelse i Iran, beskydla för att hjärntvätta barn. Deras verkliga verksamhet var att jobba för ökad hygien och minska HIV smittan i Iran. Briefingen var ungefär lika munter som temat låter förstå.

Nu sitter jag hemma och lyssnar på Benny Törnroos från Spotify. Fråga int mig varför, jag har väl fel i huvudet, men det känns som en bra motvikt till dagens program. Min favorit är Muminpappan och havet " styra skuta har han lärt, av de drömmar han har närt,intet är som segling kärt, sjung i vinden, pappa, sjung Aj aj, han är nog en riktig ordsmed den där gamla Benny.

Vet int om det var briefingen eller vad som fick mig att idag testa mellanösternmat. Men Nicke du kommer att älska det. Fast jag har ännu inte ätit något i Takoma som jag inte tyckt om, förutom dom där äckliga fejkvindolmaderna som inte innehöll ris utan kikärter. Uj.


Dagens restaurang.
14.02.2012 kl. 02:56

Mitt äventyr idag

åkte metro i timmar, och då överdriver jag inte. Skulle ta mig till Pentagon city för att titta på en äkta amerikansk shopping mall. Men tog fel metro, jag trodde att både den gula och gröna linjen skulle ta mig dit. Men icke.


Steg på i Takoma, bytte till gröna vid Fort Totten och trodde att den skulle gå till Pentagon city och var så upptagen av en bra deckare som Jessi rekommenderat (tack bara liksom :P) att jag märkte först vid ändhållplatsen att jag åkt fel! Det tog mig EN TIMME att ta mig till Pentagon city, fick ta metron tillbaka till l'Enfant och när jag äntligen kom fram dit så var den gula metron på undantagsrutt och cirklade runt halva Virginia innan den kom fram.

Edit. Jävla ratata-blogg, sparade bara hälften av mitt inlägg nu blir jag ju arg.Mjä orkar inte riktigt skriva om allt, men S, du kan vara säkert på att detta är just vad du önskar dig. Så mycket butiker att åtminstone karlar mår illa. En dag kan väl förstöras här, och en hel plånbok om man är på det humöret. Jag köpte i alla fall en ryggsäck om jag nu motförmodan skulle börja med det här med cyklingen. Efter två cykelturer med en väska med kamikazetendenser kändes det som ett mycket klokt beslut.
13.02.2012 kl. 02:58

Steeldrums, forks and bicycles

Idag åkte jag ut på äventyr till Hyattsville som var just så i reven som namnet låter. Det var sand, lite gräs, en motorväg och en Value Village som var "full of crap". Min stora triumf är att det första jag fick i handen var en osthyvel!! Fatta hur lycklig jag är.  Hittade fyra knivar men inga gafflar så får antingen vänta till Ikea eller köpa fler från järnaffären, tror det lutar mot ikea för de var så gräsligt fula på järnaffäeren. Köpte två virkade filtar, en badrumsmatta, en vanlig matta och ett par gardiner. De hade inga cyklar som jag ville köpa, det fanns en cykel som hade pris, den såg ut som om den skulle falla sönder om man satt sig på den, så jag köpte inte den.

Promenerade tillbaka till buss nummer ett, stannade vid en Taco Bell för lunch och personalen trodde jag var retarderad när jag inte kunde beställa rätt. Ett återkommande problem för mig på snabbmats ställen.

Tog bussen tillbaka till Takoma, busschauffören var från Karibien och var jätte ledsen för att han missade nån Steeldrum festival nånstans. Han pratade på, jag hörde inte så mycket. När jag steg av gav han mig sitt visitkort och tyckte att jag skulle ringa honom. Yeah right! Nu är jag uppe i tre telefonnumror. :D Kanske jag ska starta en samling.

När jag steg av bussen gick jag raka spåret till en av Takomas cykelbutiker, träffade Joe som sålde en begangnad cykel åt mig. Totalt blev det rätt så dyrt för jag ville ha hjälm, ett bra lås, en packare och en korg. Men jag är skit nöjd. Ska ta mig tillbaka till cykelbutiken om en timme. Sen ska jag cykla av och ann till metron för att se hur lång tid det tar. Har en cykel! Fatta. Joe tyckte jag skulle cykla in till stan, han sa att det bara tar 45 minuter. Han har en ekonomisk poäng, det är skit dyrt med metro! Metron kostar mig 8 euro/ dagen nästan. Men om vi nu börjar med att jag tar mig till metron först utan att dö av en astma attack i den här förbannade kuperade terrängen.
10.02.2012 kl. 21:36

Let's talk trash!

Det är Trash Day imorgon i USA och jag är sååå konfunderad. Amerikanerna som ofta anses vara så lättjefyllda har ett arbetskrävande system. Trash Day är en dag i veckan och så måste man bära ut skräpet till trottoaren kvällen före. Glömmer man det så har man en hel del skräp till nästa gång. Jag skulle inte vela bära ner skräpet varje torsdag längs med våra branta trappor...

En annan grej är det här med sortering, här slängs allting i typ samma lådor, plast och papper separeras, men i pappersskräpet kan man slänga en hel del mystiska saker som skulle få husbolaget att hänga upp en massa arga lappar i trappuppgången hemma. Jag har ingen koll. Så jag separerar papper och plast och hoppas att allt går bra. Jag dumppade just mitt skräp i någon random låda på min hyresvärdinnas bakgård. Jag hoppas verkligen att det var rätt låda och inte typ hennes julprydnader eller något.

Förresten om det är nån som är obekant med www.argalappen.se så rekommenderar jag att surfa förbi där. Misstänker att ganska mycket är fejk, men kul läsning ändå.

09.02.2012 kl. 02:46

Thank you for smoking

Hanlade mjölk idag på apoteket och spenderade en stund på att lära känna butiken som är rätt så stor. Jag tycker det är otroligt att deras apotekskedja inte har några problem med att sälja cigaretter, men alkohol är förbjudet. Den allra största konstigheten för mig är att där inte finns någon frukt och grönsakshylla, bara en liten anemisk hylla med enskilt inplastade äppeln (!) och färdigt skivade melonbitar. Tänker avundsjukt på Foggy Bottoms Whole Foods, fast co-open är bra den också.

En av mina medpraktikanter har varit i Irak, som soldat. Det är ganska sjukt. Idag guidade han några idiotungar i typ junior high åldern som tyckte det var roligt att fråga honom om han dödat någon. Det tyckte han inte om. Han ser väldigt mycket ut som en soldat så jag skulle inte vela bråka med honom. Imorgon ska jag ha inskolning för guidade turer, som tydligen går ut på att man lider i fyra timmar enligt de som redan tagit den. Vi ska leka simulerade turer och få kritik. Ser väldigt mycket fram emot det, not. Fast det kommer nog att vara intressant att jämföra hur det är att guida i USA mot Finland.

Så här lagar man ris i USA om man är lat och inte har mikro. Dags för "hemlagade" måltiden nummer två.

09.02.2012 kl. 02:32

Amerikanska matvanor

Oscar-varning, detta inlägg kan möjligtvis handla om mat.

Jag vet inte om det är jetlaggen som spökar men jag är inte lika hungrig på jobbet som hemma i Finland. Hemma brukar jag vara ashungrig, mörda kattungar (usch) hungrig 11.30 ca. Här äter jag lunch 13-14 tiden och först efter att nån påpekar att jag borde gå på lunch. Hoppas det håller i sig, för jag hatar den där sista halvtimmen före lunch när man bara håller på att dö. Här äter jag morgongröt, smörgås med Labaneh till frukost till lunch något från kafeterian eller på något random lunchställe som de andra praktikanterna hittat, har testa riktigt konstiga ställen. Middagen är ännu ett problem. När jag staplar hem nångång 19 tiden har jag oftast noll energi att laga någonting.

Ska bättra mig. Jag som annors helst lagar all mat själv, har stått vid spisen en gång under min tid i USA. Otroligt. I kafeterian på jobbet finns det riktigt god mat men också jätte äckliga friterade saker som jag ännu inte identifierat. Några av de andra praktikanterna har mealplans från sina skolor så de har med sig mat.

På tal om ingenting så har en av de andra praktikanterna en så konservativ skola att de måste skriva under ett kontrakt att de inte ska röka eller dricka under sin collagetid. Undantag släktfester. Därför följde kunde han inte gå på en fest han var bjuden till i veckan för han ville inte bryta mot reglerna. Undrar hur många finnar som skulle gå med på att skriva under det kontraktet?

Om nån vill komma och bli min hemma fru och ha maten färdig vid sju-snåret på kvällen så uppskattas det. Den personen kan till och med få sätta sin säng under varmluftskanalen! I promise. Här är kallt, jag sover i verrare och morgonrock och dubbelvikt täcke.

08.02.2012 kl. 04:31

Bildt och Macy's

Idag har jag haft en omväxlande dag. Arbetsdagarna är så långa så det känns som om jag haft två dagar, en vanlig arbetsdag som var upptagen med mycket möten etc och en då jag mötte den svenska delegationen med Carl Bildt i spetsen. Kongressmannen och Bildt disskuterade kort finanskrisen både i Europa och i USA samt skattesystemet i båda länderna. Fast mest tyckte jag att tiden användes till att svenskarna var avundsjuka på att både Norge och Finland hade praktikanter i kongressen och de saknar en :) Det var ganska kul.

Efter jobbet tog jag mig till Macy's som hade rea och hittade äntligen ett par skor. Jag hoppas skorna kommer att vara bra, dealen var i alla fall fantastisk, kring 30 euro för ett bar läderskor. Klackarna i det här landet är skyhöga känns det för en barfota finne, men vi ska se. Jag har både amerikansk och finsk försäkring om jag drattar omkull och bryter båda benen. Dessutom köpte jag en kudde eftersom Macy's ännu hade rea, vet inte när jag kommer till Ikea eftersom mina lokala vänner vänligen upplyste mig om att det är omöjligt att ta sig till Ikea med metro, de hade prövat med dåligt resultat. Det lustiga med kuddköpet var att allt ska vara märkes, också innerkuddarna. Så jag köpte en Ralph Lauren kudde (som var typ dubbelt större än finska kuddar) för ca 6 euro. Sjukt.

När jag kom hem till Takoma hämtade jag mat från Mark's Kitchen, gillar verkligen deras California burgare med groddar och avocado. Förra gången jag var där misstänkte jag att jag glömt skatten / drinksen. Jag vet inte om det var för att jag inbillade mig för att jag fortfarande oroar mig för det, men servitören verkade inte alls lika vänlig som förra gången. Dessutom glömde jag skriva under räkningen för på de flesta ställen här så vill de inte ha underskrift, så nu tycker de att jag är helt blåst på det ställe. Måst kanske börja gå till mellanöstern lafkan brevid så att de inte gör något äckligt med min mat.

08.02.2012 kl. 03:25

David Beckham i långkalsonger

... ser lika töntig ut som alla andra. Var på HM idag och fick med en katalog som närmast kan beskrivas som soft porr (yey för alla google träffar jag nu kommer att få, eller vad Jessi?) med D.B. i diverse underkläder. Spekka in den här bliden, okej visst är det snyggare än en ölmagade blekfet finne i vaimare men...


Sori för dålig bildkvalitet.

Kom förresten på att jag bara visat hälften av kämppän, här är en bild av andra hälften. Jag har min fina nya Turtles collage på. Sitter och låtsas joga eftersom tydligen alla i Takoma jogar. Olisi erään kolleegaan unelma kotipaikkakunta, eikö vain? Laskin neljään jooga studioon yhdessä korttelissä... :)


Min gungstol, säng, matbord och sexiga tak syns. Oj oj, nu vade D.B. och sexig och porr i samma inlägg. Usch usch.
05.02.2012 kl. 04:00

Europeans don't talk

Aaah, idag var en annorlunda dag. Blev inget shoppande av möbler idag för det tog så förbenat länge att ta sig till banken och tillbaka. Men jag gillar min bank fast den är jättelångt borta. Jag fick ta metro till Dupont Circle och sen taxi till Georgetown. Det skulle ha tagit ca 27 minuter att gå enligt google men jag var inte på humöret. Den hårresande avgiften var 9 dollar... Så S när ni kommer till mina hoods så rekommenderar jag samma procedur om ni kommer och titta på min bostad. Nio dollar är fan ingenting för taxi. Startavgiften är 3.75 för en person. Det tillkommer en avgift per person, sen ska man komma ihåg att ge lite dricks, lite mer om det är kväll/natt.

Min bankgubbe är typ tolv år och jätte söt, han ser ut som om han rymt från scouterna och satt på sig sin studentkostym och kommit på jobb till en bank. Nå nej, han är jätte duktig.

Åt en äcklig lunch på ett café, Madeleine, nånsorts smördegsknyte med sås. Om det var franskt så äter jag min fot. Efter det tog jag taxi tillbaka in till stan och det var både jobbigt och roligt. Jobbigt därför att myndigheterna i DC håller på att vräka Occupy DC och hade stängt av halva centrum. Men roligt för att jag började tala med taxichauffören. Vi hade massor att tala om för han kom ursprungligen från Etiopien och jag bara älskar etiopisk mat. Han var säkert lika gammal som min farfar och han tyckte det var jätte lustigt att hitta en europé som talade bra engelska, eller ens talade överhuvudtaget. Tillslut kom vi så bra överens att han ville ge mig rabatt på resan och dessutom gav mig sin telefon nummer om jag skulle ha något problem, vad som helst, innan min man kommer till stan och räddar mig. Voi voi vilken trevlig gubbe.

Min etiopiske vän gav mig en massa råd, det viktigaste sa han, var att studera, helst något internationellt så att man kan hjälpa sitt land från USA. Annors något inom vården för det blir man rik på i USA. Dessutom rådde han mig att alltid vara vänlig för amerikanerna kräver det. Fast det tyckte han att jag ren kunde.

Sen gick jag till Forever 21 och köpte en turtleströja. Jag spenderade dessutom en timme på att försöka hitta ett par sweat pants. Helt omöjligt, måste gå till HM. Det fanns hundratals munktröjor etc, men inga byxor. Jag måste ha ett par för att överleva kylan på natten.

04.02.2012 kl. 23:55

Rapport från Casa Julia

Efter tre dagar har jag äntligen fått golven tvättade! Jag köpte en jätte oekologisk swiffer mopp för att väga upp all ekomat jag köpte igår :P Man köper en burk med våtservett liknande dukar som man trär på moppen och voilà; tvättade golv. Golven var så skitiga att det gick åt fem dukar allt som allt tror jag. (hade ingen damsugare, får köra med statisk duk och blöt duk i fem månader, går säkert bra!)

Jag har nu besökt alla tre butiker inom gångavstånd från hem. Det är helt olika ställen kan jag säga. Jag föredrar klart Co-open men av ekonomiska orsaker och för att jag behövde emergency knivar och gafflar tog jag mig till Shoppers idag. I Co-open shoppar självutnämnda vita hippies som slummar till det i Takoma och röstar på Obama, köper maskrosblad till salladen och bröd för 5 dollar styck. I Shoppers mötte jag två andra kaukasier. Resten var mörkhyade och latinos. Stämningen var bra på båda ställen fast det var lite mer skrämmande områden att ta sig igenom för att komma till Shoppers. Men man oh man, där fanns nog också stuff! I kyldisken fanns det till och med handgjorda färska tortillas. Jag kommer att bli så fet fast jag int äter fet mat för det finns så mycket gott här. Utom sushin jag köpte idag i DC. Den smaka skit. Jag var så arg för att jag gått omkring i Shoppers och känt goda dofter och tröstat mig med att jag hade sushi hemma. Som tur köpte jag en burk mexikanska jordgubbar. Jag har en burk blåbär från tidigare, tänker äta mina bär, dricka min ekokakao (färdigblandad), och se på GG i min nytvättade kämppä.

Här är dagens shoppingsats, det som jag hade tänkt sku gå i två påsar packade kassan (de packar plastpåsarna åt en på Shoppers) raskt i sju olika påsar. Packade om påsarna på parkeringsplatsen för att inte såra honom.Och BTW Nicke, det finns varken öl eller vin i nån av de tre närmaste matbutikerna. För er andra kan jag berätta att Takoma Park tidigare var 7th Adventist kyrkans världshögkvarter och att det först för fem år sen kom sprit till samhället. Efter att ha gått igenom alla tre butikerna tog jag och mailade min hyresvärdinna, det lär ska finnas en spritbutik brevid metron. Ska ta mig dit imorgon, int kan man ju gå nykter allt för länge liksom.

Och BTW svärmor, det finns en hel hylla med hummus i co-op:en.

04.02.2012 kl. 04:12

Rapport från Casa Obama

Obama var inte hemma, men jag digga hans crib. Lönar sig definitivt att försöka ta sig dit om man besöker DC. Man måste bara komma ihåg att vanliga dödliga (heko heko) måst boka sitt besök helst upp till sex månader före.

Detta var mitt favoritrum (man fick inte ha kamera eller överhuvudtaget en väska med sig).


Det blåa rummet, surprise surprise, jag gillar blått i inredning. Rummet designades av Vita husets arkitekt för att vara det mest officiella rummet. Det är också i det här rummet som julgranen brukar stå. Obama står och tittar på ett porträtt av USA:s fjärde president. Madison är också den kortaste presidenten genom tiderna.

Det rummet som har varit populärst bland president gemålen är det röda rummet:Väggarna var ännu rödare i verkligheten. Jag vet inte om jag sku klara av att sitta där hemskt länge så röda var de. Väggklädnaden är gjort av en ull/siden blandning (woollen silk, va nu sen de är) och sträcks över träramar och sys in i sömmarna!! Samma gäller gröna rummet som dock är helt silk. Presidentparet har middagar i nästan alla rum.Jag har gått ner längs denna korridor! (Korridoren som blev känd då Obama tillkännagav att Bin Laden var död).

04.02.2012 kl. 03:55

Under tiden i ett stjärnklart Maryland

Har äntligen internet hemma så att jag kan skriva lite längre inlägg. Vågar inte göra något annat än jobba på jobbet, som jag nämnde lite i förra inlägget är den amerikanska arbetsmoralen åtminstone på ytan väldigt hög.

Att vara praktikant i USA är inte samma sak som att vara praktikant i Finland. Visserligen är min arbetsplats mycket avslappnad och ger sina praktikanter mycket mer spännande uppgifter än vad de skulle behöva. Men man kan glömma allt om att prakitkanter inte är ämnade för att vara gratis arbetskraft och allt annat som man blev intutad i Arcada om. Varje dag är bättre än den tidigare men i natt håller kongressen på att rösta så det kan hända att det ringer in en hel del arga människor i morgon, beroende på hur ställningen är.

För tillfället lever jag med minimalistisk inredning, men skaffade mig en kökskniv och en sax och några träslevar. Senast på söndag ska jag ta mig till en Thrift Store eller Ikea. Antagligen loppisen för jag behöver en cykel så att det inte tar 20 minuter varje morgon att gå till metron. Fast jag tycker om det, Takoma Park är väldigt vackert. I kväll när jag promenerade hem i var natten stjärnklar, massvis med stjärnor och en halvmåne på sned följde mig med hem.

Min närmaste butik är en så kallad Co-op, det vill säga folk odlar ekologiska produkter och hämtar det till butiken och sen finns där en massa andra organiska produkter. Det är jätte trevligt att kunna äta så ekologiskt även om jag säkert måst börja gå till den andra butiken i fortsättningen för att spara pengar. Men just nu sitter jag vid min bardisk och äter organiska blåbär och dricker ekologisk kakao, på mjölkförpackningen står det till och med från vilken gård mjölken kommer från. När jag går och lägger mig ska jag smörja mina fötter med Burt's Biprodukter. Som i insekterna. Jag skulle enkelt ha kunna ruinera mig på en kvart i butiken så jag gick hem.

I morgon på tur i Vita Huset klockan 7.50, undrar om Obama ännu är hemma?

03.02.2012 kl. 04:05

I'm alive

Flytten till Takoma har skett, var på pizza med min hyresvärdinna och hennes pojkvän igår. Det var riktigt roligt. Pendlandet tar lång tid och jag har bara en gaffel och ingen kniv. Men jag trivs bra än så länge. Amerikanska arbetsmoralen är jobbig, mina dagar är nio timmar långa, kanske tio imorgon men då får jag också besöka vita huset. Puss från DC

03.02.2012 kl. 01:19

Welcome to America!

Nu har jag skrivit under min första check och därmed blivit hyresgäst i Takoma Park Maryland. Flytten sker på onsdag, var idag till kämppän och lämnade lejonparten av mitt baggage. Bostaden är så gått som tom så får ta mig till diverse loppisar och IKEA för att kunna laga mat och städa och hänga upp kläder. Det är tungt att vara organiserad.

Hur ska jag klara av att montera ihop möblerna och hänga upp speglar och sånt? Den här bortskämda flickan har alltid haft någon manlig slav att flytta över slika projekt på.

Vägen hem från butiken

Hälften av kämppän, en enrummare med badrum.

31.01.2012 kl. 00:42

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more