Världens sämsta telefonkarma

Jag vet inte varför telefonerna hatar mig. Men nu har min telefon som är ganska exakt två månader gamal gått sönder igen. Utanatt den fallit eller något så har det uppenbarat sig en spricka i skärmen. Igen. <p> killen i gigantti sa att med 99% säkerhet så går det inte på garantin. Hur kan detvara så skit och jag ha en sån skit otur? Väntar ändå påbedömningen och sen måste jag väl kontakta försäkringsbolaget igen, vad månne de tycker om samma skada två gånger under en som ar? Det värsta är att jag behandlat telefonen så varsamt.... Blir upprörd avmindre.  <p/>
21.08.2015 kl. 12:17

En fredagslista

... som jag stal av Peppe, som stulit den av nån annan.

Vad behöver du mest just nu?
En tidsmaskin? En fet kroppsdyna till, borde ha stulit den från Spa igår. Sover med en armé av dynor omkring mig, noga utplacerade för att försöka stöda min lekamen.

Vad tror folk om dig?
Jag vet inte? Jag försöker aktivt att inte fokusera så mycket på vad andra människor tänker om mig. Alltså jag vill ju gärna komma överens med folk, men man blir prillig om man låter för många människor krypa in under ens hud.

Vad får du oftast komplimanger för?
Min son och han är ju förstås värd alla komplimanger. Jag är jätte dålig på att hantera/ märka komplimanger

Brukar du skratta för dig själv?
Mjo, det händer nog.


Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
Glömde mitt busskort idag så det är en lång radiramsa från HRT.

Nästa mål i ditt liv?
Få min gradu färdig. Förutsätter dock att jag börjar göra något åt saken och det är ju lite småjobbigt.

Hur svarar du i mobilen?
Hej?

Antal timmar sömn inatt? 
Hmm. 6-8 h med diverse obekväma svängningar och kisspauser...

Brukar du komma i tid?
Till jobb och sånt nog, i övrigt så är jag tidsoptimist, det är lite som alkoholism, det är liksom inget jag väljer att bli försenad men det händer att jag "faller av vagnen" titt som tätt.

När mår du bra?
Usch vilken prettofråga. Det finns så många nivåer av att må bra, t.ex. en sak att åstadkomma något och en helt annan sak att lägga sig på soffan med sjuttioelva kuddar och känna att gravitationen slutat bråka med en. I vältempterarat vatten kanske? Kunde flytta in i folkhälsans pool för återstoden av graviditeten.

Vanligaste färgen på dina kläder?
Blå i olika nyanser.

Favoritdryck på morgonen?
Vatten direkt när jag vaknat och sen en latte/ capucciono. Helst tillverkad av Nicke för det betyder att han är hemma.

När brukar du oftast gå och lägga dig? 
Hmm. Jag är nattuggla och skulle kunna lägga mig jätte sent, men då min son brukar vakna mellan 06-07 så är jag tvungen att lägga mig senast 23 för annars gör hela universum ont.

Är du blyg?
Jag låtsas att jag inte är det, fake it 'til you make it. Jag är nog ganska extrovert egentligen men det är inte alltid så skönt...

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Åtminstone på attraktion vid första ögonkastet. Det är snart tio år sen Nicke och jag träffades och direkt när jag såg honom i Koffparken så kände jag att jag behövde gå med i samma grupp som han. Det var inget jag aktivt var ute efter eftersom jag inte var singel men det fanns direkt en koppling som inte släppte taget. Att det var kärlek så fick väl mogna fram lite, sånt tänker man kanske inte genast på när man är 18 år och iklädd sopsäck (gulisorientering, inte fashion statement).

Typ vår första alpsmeester? Tror vi är 21 och 19 på bilden möjligtvis, den tiden när man kunde spontanåka iväg för att skida i en vecka. Av påsarna under ögonen att döma så har det visst varit pubcrawl kvällen före...

21.08.2015 kl. 08:08

Mother to be- behandling

Till morsdagsgåva fick jag mother to be- behandlingen på Kämp Spa och den gick jag på igår. Under den här och förra graviditeten har jag nu gått på tre olika sorters graviditetsbehandlingar. Kämp Spa:s var definitivt den mest lyxiga av de alla tre.

Man kan komma tidigare till Spat och använda deras bastuavdelning, vilket jag gjorde. Jag testade den "italienska" ångbastun med eukalyptus och det var riktigt fräscht.

Själva behandlingen var en kombination massage och ansiktsbehandling. Man kan lite skräddarsy och välja antingen mer massage eller mer behandling. Jag valde mer massage, men jag tror att jag skulle rekommendera att ta mer ansiktsbehandling. Det var åtminstone mer speciellt för mig som sällan (kanske aldrig? minns inte) har gått på ansiktsbehandling. Jag tyckte det var jätte intressant att hon analyserade min hud, mitt "problem" visste jag ju om, dvs torr hud. Att jag slarvat lite väl mycket med hudkräm kom dock fram eftersom vissa partier var "uttorkade"... Så nu ska jag försöka bättra mig på den fronten.Inga solskador hade jag i alla fall så allt solkräms kletande har i alla fall betalat sig tillbaka.

Kämp Spa går man nog till för känslan, jag är van med lite mer kliniska, effektiva behandlingar men tror att hela avslappningsbiten med olika lounger och bänkar etc. var minst lika viktigt. Men om inte vattengympan idag löser upp min höftvärk så får jag nog vackert vagga vidare till osteopaten...

20.08.2015 kl. 11:57

Svängd bebis

Jag har misstänkt en tid att barnet har legat på tvären, i natt vaknade jag till en obehaglig men bekant känsla. Det "sved" något så otroligt på höger sida och visst var det ju bebisen som la sig antingen neråt eller uppåt. Magen har liksom en lite annan form idag.

Int för att det har nån större skillnad ännu på det stora hela, ungen ryms väl ännu att svänga volter i några veckor. Däremot verkar det nog trycka på andra strategiska punkter som blåsan. Håhå, hur många veckor var det kvar?

 

20.08.2015 kl. 11:32

Rekommendation för gravida i Helsingfors

Folkhälsans vattengymnastik på torsdagar. Det finns ännu platser kvar, vi började förra veckan och precis som förra gången var det nog bland de skönaste att riktigt få tänja på sig ordentligt samtidigt som det också var en helt riktigt jumppa timme.

Folkhälsan är dessutom suverän om man vill slappna av, jumppan hålls i seniorhuset, där finns knappt några andra människor och bassängen är liten och ren. Så bäst.

18.08.2015 kl. 13:21

En inte så mild gravid kvinna öppnar sig

Jag vet inte om det finns så många stereotypa bilder om den milda och nöjda gravida kvinnan genom tiderna. Men varifrån kommer egentligen den bilden? Jag menar, det finns väl knappast mycket naturligt som är mer obekvämt än det s.k. välsingnade tillståndet?

Historiskt sätt kommer mycket av synen på graviditet från bilden av den Madonna, godheten personifierad och överlag mytbildningen kring kvinnan som skapare av livet.

Så nöjd och glad hon är, kanske det är bekvämare att rida runt på en åsna än det är att promenera på asfalt.

Jag har tänkt en del på ämnet men trots lite efterforskningar i databaser inte ännu hittat någon artikel som direkt skulle motsvara mitt intresse. Mitt intresse bottnar så klart i personliga erfarenheter, på senare tiden har många frågat mig hur jag mår. Jag har kommit fram till att folk egentligen inte vill ha ett ärligt svar. Även om man frågar "har du mått bra?" så vill man egentligen bara ha ett jakande svar om man utgår från de reaktioner jag fått när jag svara nej. Kanske det är för att stereotypin om den nöjda gravida lever stark?

Nej, jag har inte mått bra. Det känns som om nån skulle knivhugga mig när jag går, jag har lust att spy halva dagen. Mina magmuskler krampar osv. osv. Ibland reagerar folk med att svara "ja men, det hör väl till graviditeten?". Nå kanske det gör det, men int kan man ju för fan påstå att man mår bra för det? Måste man dra Madonna-martyrrollen över sig? Det var obekvämt förra gången och jag är jätte tacksam över att ryggen på det stora hela är i bättre skick men bokstavligen illamåendet är nog värre den här gången.

I väntan på att misshandeln av revbenen ska inledas...

Tredje trimestern är inledd, över  70 procent av graviditeten har passerat. Jag känner att jag behöver en bogseringsbil för att ta mig framåt och panadolen är en permanent färdkamrat nu för tiden. Fråga gärna om du vill veta hur jag har mått, men bara om du vill ha ett ärligt svar!

 

17.08.2015 kl. 10:12

Nu går sista visan

Jag sitter på ett lackat trägolv och lutar mig mot en vitmålad stockvägg. Pingu ekar i den tomma stugan medan vi försöker hålla tvååringen ur vägen och underhållen.

Vi har sovit vår sista natt i stugan och Nicke har burit ut våra pinaler en och en. Sängar, bord, kistor har fått flytta in i garaget över vintern. Senast i månadsskiftet rivs det gamla och sen ska det sprängas.

Jag har mest hållit mig stilla och försökt att inte reta upp mina magmuskler. Lite blåbär har jag plockat och lite till ska jag försöka få plockat så vi får en paj ännu. Sen är vi verkligen inne på sista versen när det gäller den här sommarsäsongen.

16.08.2015 kl. 15:47

Dagis ryggsäck

Usch så jag int vill göra någo produktivt idag alls. Jag prokastrinerar ännu en dag med svepskälet "imorgon ska jag träffa min handledare så det är ingen vits att göra något före det". Hoppas han är på plats på sin mottagning imorgon...

Annars googlar jag dagisrycksäck åt Kisen. Han har en jätte söt just nu men den är inte så ergonomisk om han ska bära den själv så jag tror den får bli "åka till mor/farföräldrar kass" i stället. På Kisens dagis har alla andra (på riktigt, inte ens en överdrift) en vinröd minikånken. Jag gillar Elodie Details väskor, den här allra mest:


Den har alla möjliga funktioner och dessutom avlastningsrem på framsidan

De här ryggsäckarna har jag också sett på många barn. De är lite förmånligare än Elodies, men saknar den extra remmen på framsidan. Just nu bär Kisen den mest mellan dagis och parken men när de börjar göra mer utflykter på dagis så kan det ju vara bra med en så ergonomisk väska som möjligt för en växande rygg...

12.08.2015 kl. 10:16

En bättre dag

Trots morgonmålsfail så har det nog varit en bättre dag idag. En sak som jag lärde mig efter förra förlossningen var att man ska äta ordentligt med värkmedicin så att det inte blir ett "smärtminne". Har käkat panadol nu och mått mycket bättre! Vänstra höften gör lite ont ännu, men det är ju ändå mycket bättre än gårdagen!

En annan positiv grej är att jag fick ett uppdaterat fpa beslut idag vilket betyder att jag får samma föräldrapenning som förra gången. Vilken enorm lättnad! Jag vet inte helt hur jag hade blandat så att jag trodde att det bara gällde om första barnet var under två, men är så tacksam över att det är under tre år i verkligheten.

11.08.2015 kl. 16:19

Frukost på retur

Idag kom min frukost på retur igen. Det var ingen speciell frukost, men jag hade gärna haft den med mig lite längre än fem minuter. Dessutom kan jag berätta att det är ganska svårt att koncenterera sig på att träffa rätt när man hänger över toastolen och ens två-åring just då har fått för sig att han vill "mysa med mamma". Med sin traktor. Alternativt ska traktorn köra mellan mammas ben medan man en späd stämma frågar "ba ba de?" varje gång man kastar upp.

Speciellt störande är det när man antagligen spyr upp sin värkmedicin innan den helt hunnit verka. It's such a magical time!*

Jag tror att Hanna hade rätt i sin teori att babyn på något sätt trycker på någonting för illamåendet försvann så gott som genast när magsäcken var tom. Dessutom tycker jag det känns som om hen skulle ligga ganska högt upp och sparka tvärsöver magen...

 

*edit: ringde till hälsoupplysningen (stadens bästa tjänst), det borde ta ca 20 minuter för värkmedicinen att lösa upp sig, jag uppskattar att jag spydde 15-30 min efter att jag tog den så med bra tur börjar den verka snart!

11.08.2015 kl. 09:15

skitdag

Välkommen till gnällbloggen. Idag var en riktig skitdag. Speciellt sur är jag eftersom det var kalas som jag hade sett framemot och jag mådde bara dåligt och var osocial fast mina allra bästa vänner var samlade i en solig trädgård.

Det är dessutom tre månader kvar och jag har ont. Mer ont än obekvämt. Jag har varit jätte hormonell idag, gråtit ganska mycket. Bestämt mig för syskonvagn och plockat ner små blå kläder. Gråtit lite mer över små blåa shorts som inte kommer att användas av tvåan. Eftersom hon /hen föds i november och inte är storlek 56 nästa sommar. Insett att det är ologiskt, men ändå gråtit lite till över det.

Det är något vemodigt att plocka fram små kortärmade pikéskjortor som man med kärlek klädde sin son i en sommar för två år sen. Vinterdotter blir bra det också, men det förstår inte ett hormonellt hjärta.

09.08.2015 kl. 20:34

vecka 28

Min graviditetsapp varnar mig för att veckorna 28-32 kommer att betyda växtspurt f för babyn och obekvämhet för mig. Jag bara "tack, för det är så in i norden bekvämt just nu". ( I ärlighetens namn mådde jag jätte gott igår, idag har det dock varit så obekvämt och hemskt att det inte är klokt).
09.08.2015 kl. 14:44

Organisera mera

Idag så satt jag ändå motvilligt vid datorn medan solen gassade där ute. Det var en riktig känslo berg- och dalbana idag. Först hade jag ingen som helst lust att göra på min gradu men gjorde ändå motvilligt en graf. Sen hittade jag sex sidor ok text som jag glömt att jag skrivit. Det går till och med att använda!

Sen blev det mer mulet när FPA beslutet damp ner i brevlådan och jag insåg att jag hade fyllt i blanketten fel av okunskap. Det höll på att bli en ganska dyr miss men så tog jag till den sista organiseringsenergin och ringde FPA samma dag för att höra om mina alternativ. Istället för att vaka halva natten och grubbla och vägra ta tag i det så blev det antagligen uträtt ren idag! Eller jag måste vänta på ett nytt beslut men det torde bli bättre.

I stället för att gissa hur mycket studiepoäng jag ännu måste avlägga så räknade jag i stället ut det. Och vert de skulle placeras, revolutionerande sätt att studera, att ha koll istället för att kallsvettas. Vem hade trott?

Socker på bottnet var att moderskapsunderstödets utbetalningsdag är i morgon och jag lyfte färdigt ut pengarna så att jag med gott samvete kan reashoppa. Nu blev det så nästan överdos av präktighet, som tur balanserade jag upp det med att endast producera ett stycke ny text! Nån måtta ska det vara på det hela.

05.08.2015 kl. 19:40

Trehjulingen

En bekant bjöd ut sin sons gamla trehjuling på FB och jag råkade få syn på det i rätt tid. Vi köpte i våras en sparkcykel åt Kisen men trots att vi rådfrågade personalen så blev det en alldeles för stor cykel. Intresset att cykla med den har varit rätt svalt, några staplande turer har han ändå tagit och jag tycker att hans balans blir bättre och bättre.

Vi har en trehjuling till låns hos mommo och den älskar han. Därför tänkte jag att vi gärna kunde ta en till lande när den nu var gratis. Vi plockade upp den igår och den är världens tuffaste trehjuling som till och med har en paketvagn. Perfekt för en fordonstokig tvååring med andra ord!

Han cyklade hela vägen hem, ca 1 km och talade sen om cykeln hela kvällen. 

På fredagen ska vi igen hänga på tumanhand med Kisen, min ork att hinna efter en tvååring är rätt begränsad då bara gående är krävande så vi sparar cykeln tills dess så borde vi ha underhållning för en god stund!

05.08.2015 kl. 09:38

The pains, the pains

Överanstärngde mig tydligen nu på veckoslutet. Att röra på sig gör fortfarande ont. Höftlederna, musklerna och allt i bäckenet får mig att känna mig som en reumatisk hundraåring. Jag har helt förträngt att jag upplevt något liknande tidigare.

Två spårvagnshållplatser är max vad jag klarar av att gå, måste ta spårvagn från tölö till stockmann (världens i-landsproblem). Har anmält mig till vattengymnastik nästa vecka, får hoppas att det lite skulle hjälpa, fast tanken på att röra sig mera känns vansinnig just nu...

04.08.2015 kl. 13:27

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more