Våren kom och gick

Våren försvann in i en dimma av jobb. Det var en rätt stor omställning att börja jobba igen. Samtidigt fortsatte vi kämpa med dagis. Det var något som skavde för mig, det fungerade inte helt kändes det. Gruppen var för stor och trots att personalen försäkrade att barnen lekte med varandra kändes energin fel.

Det bekräftades för mig vid fyraårs samtalet att allting inte stod rätt till på dagis. Dagis beskrev Kisen som blyg, försiktig och t.ex. mystiskt nog inte intresserad av fotboll. Jag kände inte igen min son i den beskrivningen alls.

Nästa höst blir det ändå ny grupp på dagis initiativ. Känns bra. Det senaste dygnet har också varit omvälvande då vi fick ta Kisen till doktorn för ett litet ingrepp, samtidigt passade vi på att vaccinera båda barnen mot vattkoppor då vi umgicks med ett barn som bröt ut i vattkoppor idag.

Ingreppet gick bra men konstigt att det är över efter snart halvt års väntan.

Publicerad 19.06.2017 kl. 22:06

Så mycket

Så mycket jag vill skriva om, så lite jag hinner. Jag skulle vela blogga om trädet som nästan förstörde allt, om hur vi ringde brandkåren och hur vår treåring var så duktig och tog hand om sin lillasyster när det krisade.

Jag skulle vela skriva om hur mitt jobb känns bra, spännande och så intressant. Hur jag bokar möten med ministrar och miljonärer (inte med varandra obs), än i Finland och än i USA. Men det är hemligstämplat.

Jag skulle också så klart vela skriva om det dåliga samvetet för hur lite tid barnen får nu. Hur det ändå känns bra för att Nicke fixar allt. Hur jag ändå inte kan sluta oroa mig för hur vi ska få det och gå ihop när han börjar jobba igen. 

Men jag står inte en full spårvagn och har knappt utrymme att flytta på armbågen. 

Publicerad 14.03.2017 kl. 17:25

Helgen flöt förbi

Veckoslutet gjorde allt för att kompensera för senaste tidens eremittillvaro. Vi inledde med en liten after work och pizza med några kompisar och arbetszombie-julia var närvarande åtminstone fysiskt.

Lördagen var en av årets höjdpunkter nämligen den årliga mätipippalot, när en bekant fiskare bjuder på egen fiskad sikrom samt köttfondue. Ser framemot det året som vi inte behöver evakuera oss kl 20 för att barnen blir akut trötta. Personlig vinst var i alla fall att Kisen fortsatte utöka sin palett och gick med på att smaka på blinier (och åt två!) första gången på två år. Försiktigt optimistisk över att han går med på att äta lite bättre hela tiden. Mycket försiktig. Vi vuxna hann inte äta så mycket som vi hade velat, men kanske nästa år?

Mer zen var det när vi packade bilen full med barn och vagn och åkte till Borgå till dukat bord.

Det var vackert och ljust och städigt tills våra små banditer dök upp och levde rövare. Tösen upptäckte appelsin och åt nästan en hel stor appelsin. Skönt att hon fick lite variation i sin diet av ost, ost och mera ost. Utöver appelsinen åt hon lite brie och grönmögelost. Den senare var nästan lite för stark för min smak.

Mitt på dagen spatserade vi runt i ett soligt Borgå och försökte lägga de två yngsta. Den lokala förmågan var inte intresserad av att sova så vi gick tillbaka in och bänkade oss till brunchens andra varv. Super praktiskt och lyxigt!

Publicerad 07.03.2017 kl. 20:18

En hel arbetsvecka väntar

Tre dagar och ett veckoslut bakom. Omställningen är stor för alla, långa dagar och långa nätter med Tösen som trots att hon har roligt under dagarna saknar sin mamma så att "mämmä" skär genom nattens tystnad. Jag önskar att hon skulle somna om men jag förstår henne, hon fattas mig också. 

Hon är ofta otröstlig och ibland hämtar jag henne mellan oss och hon klamrar stod fast vid mig med hela sitt väsände. Ibland hämtar jag henne i sömnen tydligen. Det är svårt att sova när en annan vill sova på en och snörvla i ens hals. 

Den äldre är också lite ängslig. Men han verkar klara det bättre. Jag vidhåller fotfarande att det är mest synd om mig själv. Men jag hoppas det snart börjar löpa. Jag tror att det snart börjar löpa. 

Publicerad 06.03.2017 kl. 07:55

Working Mama

En ny kategori på bloggen Working Mama får se världens ljus. Idag var jag till Organisationen och skrev på mitt arbetskontrakt. På onsdagen börjar det verkliga allvaret men fick nu också en chans att träffa de flesta kollegerna.

Jag ser framemot att börja jobba men lite skrämmande är det ju alltid att börja nytt jobb.Undrar hurudan företagskultur det är? Hur kommer man överens med sina kolleger?

Det är väl i princip ett öppet kontorslandskap, jag hoppas att jag får en trevlig bänkgranne, lite som i skolan haha! Kontoret kunde i alla fall inte vara underbarare, en jugendlägenhet med utsikt över Södra Kajen och infarten till Helsingfors. Mitt emot saluhallen, det känns farligt för plånboken vill jag lova!

Publicerad 27.02.2017 kl. 20:54

Saker som glädjer mig denna söndag

- Brunchade med två toppentjejer på Sandro. Utsikten i Kampen är super, skumppan som ingick i brunchen var god och maten var riktigt bra, definitivt mer i min smak än många andra bruncher och skönt många vegetariska alternativ.

Det var så vackert väder den här veckan, synd att vi var så förkylda!

- Vi flyttade min mormors farföräldrars skänk till lande och den passar där så mycket bättre än den någonsin gjorde i vår hall hemma.

- Ovanför skänken har vi tänkt skaffa en tavla fråm emme.ax, närmare bestämt en måttbeställd Skärgårdsguld men vi får vänta lite innan vi kan beställa.

- Vi köpte i stället ett enkelt skåp från Ikea och Prettypegs fötter från Stockholm, fötterna torde komma med bud på måndag. Jag hoppas på mer ordning i tamburen som en följd av detta. Det kliar i händerna på mig att få fixa skåpet men väntar till vi har alla delar.

- Imorgon skriver jag äntligen på mitt arbetskontrakt och på onsdagen börjar allvaret! Får se hur det känns nästa söndag när jag jobbat i tre dagar och har en aning om hur det kommer att kännas att gå på måndag på jobb!

Publicerad 26.02.2017 kl. 15:50

Sportlovssjuka

Sportlovet hade en rivande start, vi skidade på isen, åkte pulka och fällde träd. Sen kom det en envis flunssa som däckade oss en och en.

Skidturer inställdes, träd blev ofällda och ersattes av näsdukar och halspastiller. Lite småbittert förstås att inte kunna skida på isen som jag så sett framemot efter dåliga isår.

Men vi har fin utsikt över isen och har istället sett på när andra har njutit i solen medan vi själva legat och hostat i något hörn.

Publicerad 23.02.2017 kl. 13:09

Vad jag tänkt på idag

Mest har jag väntat. På mitt arbetskontrakt. Det kom på eftermiddagen och såg rätt bra ut.

Jag svängde via stan och säkert inom en vecka handlat upp allt "extra" jag hade haft i handen på Office Casual kläder. Vad dyrt det är att börja jobba ;) Jag har ännu typ tio kilo kvar innan mina gamla kläder från kongresstiden kommer att sitta nätt så det är nog bara att shoppa lite och vänta. Har gått ner mellan 0.3-0.8 kg i veckan ett par veckor nu men snart kommer väl väggen emot... Just nu har jag åtminstone svårt att motivera mig själv. Dags att köpa lite vitaminer tror jag!

Mitt resekort har också gått över från studierabatt till Real Life Adult Prices. Blah. Dyrt att åka kollektivt plötsligt.

Väntar på mars med spänning, det är inte så vemodigt för mig att börja jobba. Jämfört med när många bekantas har gått på jobb så är ju Tösen rätt stor, 1 år och 3 månader och hon får så mycket ut av att vara hemma med sin pappa.

Var så god för lite vardagssvammel, men någonstans måste man ju börja. Get back in the saddle.

Publicerad 14.02.2017 kl. 20:50

Ett stort kliv för lattemamman

Jag jinxade tydligen inte jobbet genom att blogga om det utan i fredags blev jag erbjuden jobbet på Finsk-amerikanska handelskammaren i Helsingfors (Amcham). Så otroligt spännande!

Just nu vet jag inte så mycket om jobbet eftersom där verkar vara super brådska just nu, det var knappt så att de hann meddela mig om att jag fått jobbet. Tisdag kväll hittade jag ett lustigt meddelande från VD:n om att hon försökt nå mig men knappast behöver tala med mig. Men inget arbetserbjudande. Jag träffade även henne på onsdagen men det slutgiltiga meddelandet kom på fredagmorgon.

Det var svårt att sova förra veckan vill jag säga! Nu kan jag se framemot en "vintersemester" några veckor innan jobbet kör igång i början av mars. Jag hoppas verkligen att jag snart får lite mer information om jobbet snart (tex vilken tid jag ska dyka upp på morgonen).Kontraktet borde jag i alla fall få denna vecka. Sa jag att det är spännande?

Publicerad 13.02.2017 kl. 21:18

Ett framsteg eller två

De senaste veckorna har vi försökt hålla fast vid kvällsrutiner och det att barnena ska försöka somna själv i sitt rum utan oss vuxna.Det går lite si som just nu, ett steg fram och ett steg bak liksom. Tösen började med en rivstart och somnade snabbt, just nu är det sen igen Kisen som skulle somna men Tösen håller honom vaken med att protestera... Men slutligen somnar de ändå oftast utan att man måste sitta INNE i rummet, utanför nog men det är ett framsteg ändå!

Idag är min näst sista dag som vårdledig. Fatta! Det känns otroligt fast inte så farligt för jag har ju först sakteliga börjat söka jobb. På onsdag är det Nickes första dag som pappaledig (eller tekninskt sett är han på vintersemester första veckan). På onsdag ska jag också på arbetsintervju! Det är verkligen ett jobb jag hoppas på att kunna nappa men det är säkert ett eftertraktat jobb så jag börjar med att vara JÄTTE NÖJD med att jag fick en intervju. Det inger hopp om att jag ska kunna hitta ett jobb. Jag har inte sökt så många jobb men jag måste säga att det stundvis har kännats väldigt tröstlöst. Så den här morgonens intervjukallelse känns super positiv!

En klassisk vessaselfie från när jag besökte Brittiska ambassaden för någon vecka sedan. Jag har tänkt ha samma outfit på min intervju men förhoppningsvis hinner jag fixa pannluggen imorgon snabbt hos min frissa! Jag försöker att inte hoppas för mycket på att få detta jobb men jag är nog jätte tacksam över intervjun. Hoppas även få gå på en intervju för ett annat jobb. Håll tummarna!

Publicerad 30.01.2017 kl. 14:22

Glutenfri zucchinipizza

Postade en bild på vår middag igår och lovade dela med mig av receptet för det var faktiskt en super god pizza. Jag tycker inte heller att det var något krångligare än vanlig pizza. Faktiskt så tycker jag att det var mycket lättare för jag hatar känslan av deg på mina händer...

Zucchinipizzabotten

1 medelstor zucchinici (ca 3 cups)

1 ägg

1 påse färdig riven parmesan (ca 2,5 dl / 1 cup)

kryddor

Riv zucchinin på rivjärn med de stora hålen, linda in i ystningsduk (cheesecloth) eller t.ex. "harsoliina" / snutteduk eller något liknande tunttyg och vrid om riktigt ordentligt. Salta och låt rinna av i 30 minuter och upprepa, även saltningen. (Olika recept säger att man ska göra det 1-3 gånger, jag valde att göra det  två gånger men väntade endast en kvart mellan gångerna).

Blanda ihop ingredienserna och krydda med peppar. platta ut "degen" på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn ca 25 minuter på 200 grader. Blandningen ska vara stelnad. Jag plattade ut ganska tunt så 25 minuter räckte bra, gör man tjockare måste den kanske vara längre.

Lägg på fyllning och grädda 15-20 minuter till eller tills pizzan ser färdig ut. Bottnet ska bli lite gyllene i kanterna som på bilden.

Vår fyllning bestod av lite tomatkross, ett lager rödbetshummus, chevre, några äppelskivor. Eftersom bottnet innehöll så mycket ost tyckte jag inte att jag behövde nån ost på pizzan förutom chevren. Efter att pizzan kom ur ugnen strödde jag ännu över färsk ruccola och rostade pinjekärnor sprinkalde lite fikonbalsamico över allt.

Färdigt!

Publicerad 30.12.2016 kl. 00:28

Into the great wide open

Vintern kommer och går här i huvudstadesregionen. Jag går på promenader och funderar på drömjobb.Det går fanimej inte att söka ett jobb med en ettåring i hasorna. Jag tror jag nöjer med att söka ett super intressant jojobb och sen väntar jag med HC-arbetssökandet tills jag har mera tid att disponera över...

Om allt går som det ska så är det bara två månader av vagnpromenader under veckorna kvar för mig. Fast om jag börjar söka jobb i januari så kan det ju vara att det tar lite längre. Hur som haver är det skönt och skrämmande på samma gång. Men det bästa är att Tösen blir hemma med Nicke så dagis är aktuellt först på hösten.

Publicerad 01.12.2016 kl. 15:03

Lilla vinterlistan

Vad tycker du om vintern?

Jag älskar vinter i typ november-februari. Sen vill jag gärna ha vår.

Hur kommer du se ut i vinter?

Trendiga påsar under ögonen känns det som just nu. Matchat med vad som är rent i skåpet...

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader?

-20 och snö fast helst inte allt för länge, men hellre snö för kroppen vänjer sig vid kyla.

Några särskilda planer för din blogg i vinter?

Tja, jag ska väl försöka komma ihåg att blogga lite.

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskallt ute?

Inomhus tänder jag väl en brasa i spisen, om jag är utomhus har jag förhoppningsvis klätt mig rätt så att jag inte behöver göra just något annat extra. Rätt kläder och rätt skor är nog a och o.

Berätta om ditt bästa vinterminne.

Oj, det var svårt. Förra vintern stängdes värmen i huset när jag var hemma med båda barnen och Tösen var nyfödd. Då tände jag en brasa och vi satt där och värmde oss. Det var ganska mysigt.

Nämn fyra saker du vill göra i vinter.

få ett jobb, åka skidor på isen, åka skrinnskor och julpynta i nya huset!

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna.

Hmmmm. Jag har nog inte planer på något annat än popkultur i år. En opera skulle jag gärna gå på om vi fick barnvakt. Nästa vecka ska jag se min kusin spela ishockey i mestis, han är näst högst i poängbörsen så jag är jätte glad att kunna heja på honom!

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern?

Nå ganska mycket kommer att vara annorlunda eftersom Tösen nu kan gå. I februari blir Nicke hemma med henne, så jag hoppas att jag ska ha ett jobb då. Allra bäst skulle vara om jag hann få ett jobb till typ mitten av februari så skulle vi kunna ha lite familjehäng i början av februari. Åka lite slalom skulle inte vara fel!

Publicerad 18.11.2016 kl. 08:30

Denna vecka

Saker jag gjort denna vecka:

- fortsatt vara trött

- beställt rosetter från Livly för 140 euro (inte bara för eget behov då)

- blivit filosofiemagister

- druckit champagne för att min studietid är över

- gått med vagnen i regn och rusk

- druckit kaffe och varit mer trött

- vaknat på nätterna av barnen

- funderat allvarligt på att ta en tatuering i pannan med texten "ruuhkavuodet", kommit fram till att det är onödigt, den texten står redan i min panna.

- svarat cirka en miljon gånger på vad jag tänker göra nu. Svar: jag vet inte. Söka jobb. Jag vet inte vilket sorts jobb. Allmän vädjan till folk i min närhet Please, skippa frågan om vilken slags jobb. Jag är så innerligt trött på den frågan och jag har inget smart svar.

Peace and love, nu ska jag försöka sova en stund.

Publicerad 17.11.2016 kl. 11:23

Tröttheten

Jag skrev min sista tent på uni och sen dess har jag varit trött. Så trött. Vet inte om jag någonsin känt mig så här trött. Annars mår jag bra, planerar på att börja söka jobb efter julen eller så.

Jag vet inte om det är stressen som har släppt eller om det är för att Kisen kommer tassande mitt i natten och jag inte vaknar till det och plötsligt bara inte har rum att slappna av i sängen.

Tösen varierar med att vakna en gång i natten, vakna två gånger eller sova hela natten, så helt bra med andra ord. Ingendera av barnen äter ett skvatt just nu. Eller Kisen äter spenatplättar med säkerhet och köttbullar ibland, fiskpinnar säger han sig äta men det stämmer inte och så äter han också makaronilåda några gafflar. Flickebarnet äter äppel, frukt men ingen gröt, ingen varm mat förutom nuggettar från mäccen. Ost äter hon också. Fast jag vägde henne och fick det till 8,1 så den ökade mängden mjölk verkar kompensera.

Igår firade vi Tösens ettårs dag, ska eventuellt blogga lite om det.

Publicerad 07.11.2016 kl. 11:28

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more