Barnfamiljs ironin

Skaffade en ny dator och skulle blogga om hur det kanske skulle inspirera mig att blogga mer. Sen kom det ett litet finger och tryckte bort hela blogg inlägget. Dit tröt den inspriationen att blogga :D
04.10.2017 kl. 19:11

Vabba!

Idag vabbar jag för första gången. Spännande upplevelse. Just idag bara med ett barn så det känns rätt bra och en fredag så inte så mycket jobb man missar.

Har plockat lite undan, svarat på en del e-post, ibland med hjälp av en liten sekreterare. Sekreteraren är inte så bra på att stava så har varit tvungen att avbryta mailandet nu som då.

Gick även en kort vagnpromenad med latte i hand. Vilken nostalgi. Tänk att det var mitt liv i fyra år. Älskar mina barn och älskar att  vara med dem, men huvudet mår så mycket bättre när man får jobba emellan. Tänk om man faktiskt kunde dela veckan 50-50 med sin partner efter att babyn blivit ett halvt år eller något sånt. Det skulle vara min favoritmodell tror jag. Förutsatt att man har ett jobb man gillar alltså.

Har även kommit på mig själv att tänka avundsjukt på folk som varit mammalediga från en tjänst, vilket härligt avbrott. Istället för att skaffa barn mitt i studierna som jag gjorde. Nå ja, lätt att vara efterklok. Här är vi nu ändå, mitt i vabbträsket och har det ganska bra.

25.08.2017 kl. 13:56

Saftmakaren

Igår sa vår tre år gamla frys upp kontraktet. Passligt full var den ju också, tydligen har jag hamstrat undan vinbär inför armageddon.

Det mesta fick slängas då vi inte hade nån koll på vilka temperaturer det varit i frysen de senaste veckorna. Men vinbären som vi plockat i anletets svett ska jag försöka omvandla till saft ikväll. Känner att det är ett vuxentecken. S skickade ett recept som hon antagligen kände att jag klarar av så det är väl bara att prova sig fram.

Såtillvida är det passligt att jag tycker att vårt vatten har en liten bismak ännu, så det passar bra att täcka det med lite vinbärssmak.

Vi fick städat i frysen så det är så klart ett plus, negativt dock är att det i värsta fall kostar oss en helt ny frys. Samt då hela frysens innehåll, minus saften då.

12.07.2017 kl. 10:30

Sommarstaden och sommardrömmar

Just nu är det minsann sommar stängt på kontoret. Sitter här ensam i en ekande kontorslokal, men utanför sjuder staden ännu av liv. Turister kantar promenadstråken och måsarna som stjäl deras mat fyller luften. Snabba projektiler med vassa, fräcka klor.

De infödda helsingforsarna flyr staden, kvar blir sommarjobbarna och de nyinflyttade som ännu är förälskade i sommarstaden. Helsingfors kör på charmkort efter charmkort, nya terrasser och restauranger gömmer sig bakom varje hörn. Den farlig också, sommarstaden. Än lockar den i dig i butikerna med sina reapriser och får dig att tappa fattningen. Än lockar de lummiga parkerna in dig i vrån du borde undvika. Gå inte ensam in i natten, var det visst Westö som skrev.

Själv pendlar mest till stan från sommarstugan, vänder via stan ibland på jakt efter mera kläder eller något annat nödvändigt. Det är ju juli och inget skulle få mig att bo i stan hela julimånad. Lockelsen och löftet om parkhäng och soliga kvällar från tio år tillbaka vibrerar i luften, men sen minns jag att vi är fyra nuförtiden. Det går inte att hänga i parkerna långt in i sommarnatten om man har småbarn.

Däremot har vi återupptäckt Borgbacken, synd bara att det kostar ca en miljon om hela familjen vill åka i attraktionerna. Tur att barnen ännu är för små för att förstå att man kan betala för att få åka i allt. Nåde den som avslöjar det åt barnen. Ännu är skärgården vårt nöjesfält under sommaren, med spännande båtturer och seglatser. Varför är finska sommaren så kort?

11.07.2017 kl. 10:05

Karriären

Hanna skrev ett intressant inlägg om Karriären. Jag halkade in på mina olika utbildningar eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville med Lifvet.

Barnen kom innan jag var utexaminerad från min andra utbildning, har alltså en BA i turism och FM i historia. Hade alltså inte ett jobb att gå tillbaka till efter att min hemmamamma tid var över. Otroligt stressande var det, jag önskar att jag hade vetat hur snabbt det skulle gå för mig att få jobb ändå. Då hade jag kunnat njuta lite mer.

Just nu känns det som om jag jobbar helt för mycket. Alltså inte för mig själv, jag gillar att jobba. Men för barnen. Jag ser dom för sällan och för lite. Men det är väl ett evigt mammaproblem.

Fyra månader in på mitt nya jobb och takten kommer bara att öka. Spännande saker på gång för mig personligen inom en månad. Är det mitt drömjobb? Knappast, bland annat måst jag jobba mig upp till högre (och högre lön) för att vara mer nöjdare med tiden jag är borta från barnen.

Jag tror på att uttala drömmar så nu är det sagt :)

30.06.2017 kl. 11:28

Våren kom och gick

Våren försvann in i en dimma av jobb. Det var en rätt stor omställning att börja jobba igen. Samtidigt fortsatte vi kämpa med dagis. Det var något som skavde för mig, det fungerade inte helt kändes det. Gruppen var för stor och trots att personalen försäkrade att barnen lekte med varandra kändes energin fel.

Det bekräftades för mig vid fyraårs samtalet att allting inte stod rätt till på dagis. Dagis beskrev Kisen som blyg, försiktig och t.ex. mystiskt nog inte intresserad av fotboll. Jag kände inte igen min son i den beskrivningen alls.

Nästa höst blir det ändå ny grupp på dagis initiativ. Känns bra. Det senaste dygnet har också varit omvälvande då vi fick ta Kisen till doktorn för ett litet ingrepp, samtidigt passade vi på att vaccinera båda barnen mot vattkoppor då vi umgicks med ett barn som bröt ut i vattkoppor idag.

Ingreppet gick bra men konstigt att det är över efter snart halvt års väntan.

19.06.2017 kl. 22:06

Så mycket

Så mycket jag vill skriva om, så lite jag hinner. Jag skulle vela blogga om trädet som nästan förstörde allt, om hur vi ringde brandkåren och hur vår treåring var så duktig och tog hand om sin lillasyster när det krisade.

Jag skulle vela skriva om hur mitt jobb känns bra, spännande och så intressant. Hur jag bokar möten med ministrar och miljonärer (inte med varandra obs), än i Finland och än i USA. Men det är hemligstämplat.

Jag skulle också så klart vela skriva om det dåliga samvetet för hur lite tid barnen får nu. Hur det ändå känns bra för att Nicke fixar allt. Hur jag ändå inte kan sluta oroa mig för hur vi ska få det och gå ihop när han börjar jobba igen. 

Men jag står inte en full spårvagn och har knappt utrymme att flytta på armbågen. 

14.03.2017 kl. 17:25

Helgen flöt förbi

Veckoslutet gjorde allt för att kompensera för senaste tidens eremittillvaro. Vi inledde med en liten after work och pizza med några kompisar och arbetszombie-julia var närvarande åtminstone fysiskt.

Lördagen var en av årets höjdpunkter nämligen den årliga mätipippalot, när en bekant fiskare bjuder på egen fiskad sikrom samt köttfondue. Ser framemot det året som vi inte behöver evakuera oss kl 20 för att barnen blir akut trötta. Personlig vinst var i alla fall att Kisen fortsatte utöka sin palett och gick med på att smaka på blinier (och åt två!) första gången på två år. Försiktigt optimistisk över att han går med på att äta lite bättre hela tiden. Mycket försiktig. Vi vuxna hann inte äta så mycket som vi hade velat, men kanske nästa år?

Mer zen var det när vi packade bilen full med barn och vagn och åkte till Borgå till dukat bord.

Det var vackert och ljust och städigt tills våra små banditer dök upp och levde rövare. Tösen upptäckte appelsin och åt nästan en hel stor appelsin. Skönt att hon fick lite variation i sin diet av ost, ost och mera ost. Utöver appelsinen åt hon lite brie och grönmögelost. Den senare var nästan lite för stark för min smak.

Mitt på dagen spatserade vi runt i ett soligt Borgå och försökte lägga de två yngsta. Den lokala förmågan var inte intresserad av att sova så vi gick tillbaka in och bänkade oss till brunchens andra varv. Super praktiskt och lyxigt!

07.03.2017 kl. 20:18

En hel arbetsvecka väntar

Tre dagar och ett veckoslut bakom. Omställningen är stor för alla, långa dagar och långa nätter med Tösen som trots att hon har roligt under dagarna saknar sin mamma så att "mämmä" skär genom nattens tystnad. Jag önskar att hon skulle somna om men jag förstår henne, hon fattas mig också. 

Hon är ofta otröstlig och ibland hämtar jag henne mellan oss och hon klamrar stod fast vid mig med hela sitt väsände. Ibland hämtar jag henne i sömnen tydligen. Det är svårt att sova när en annan vill sova på en och snörvla i ens hals. 

Den äldre är också lite ängslig. Men han verkar klara det bättre. Jag vidhåller fotfarande att det är mest synd om mig själv. Men jag hoppas det snart börjar löpa. Jag tror att det snart börjar löpa. 

06.03.2017 kl. 07:55

Working Mama

En ny kategori på bloggen Working Mama får se världens ljus. Idag var jag till Organisationen och skrev på mitt arbetskontrakt. På onsdagen börjar det verkliga allvaret men fick nu också en chans att träffa de flesta kollegerna.

Jag ser framemot att börja jobba men lite skrämmande är det ju alltid att börja nytt jobb.Undrar hurudan företagskultur det är? Hur kommer man överens med sina kolleger?

Det är väl i princip ett öppet kontorslandskap, jag hoppas att jag får en trevlig bänkgranne, lite som i skolan haha! Kontoret kunde i alla fall inte vara underbarare, en jugendlägenhet med utsikt över Södra Kajen och infarten till Helsingfors. Mitt emot saluhallen, det känns farligt för plånboken vill jag lova!

27.02.2017 kl. 20:54

Saker som glädjer mig denna söndag

- Brunchade med två toppentjejer på Sandro. Utsikten i Kampen är super, skumppan som ingick i brunchen var god och maten var riktigt bra, definitivt mer i min smak än många andra bruncher och skönt många vegetariska alternativ.

Det var så vackert väder den här veckan, synd att vi var så förkylda!

- Vi flyttade min mormors farföräldrars skänk till lande och den passar där så mycket bättre än den någonsin gjorde i vår hall hemma.

- Ovanför skänken har vi tänkt skaffa en tavla fråm emme.ax, närmare bestämt en måttbeställd Skärgårdsguld men vi får vänta lite innan vi kan beställa.

- Vi köpte i stället ett enkelt skåp från Ikea och Prettypegs fötter från Stockholm, fötterna torde komma med bud på måndag. Jag hoppas på mer ordning i tamburen som en följd av detta. Det kliar i händerna på mig att få fixa skåpet men väntar till vi har alla delar.

- Imorgon skriver jag äntligen på mitt arbetskontrakt och på onsdagen börjar allvaret! Får se hur det känns nästa söndag när jag jobbat i tre dagar och har en aning om hur det kommer att kännas att gå på måndag på jobb!

26.02.2017 kl. 15:50

Sportlovssjuka

Sportlovet hade en rivande start, vi skidade på isen, åkte pulka och fällde träd. Sen kom det en envis flunssa som däckade oss en och en.

Skidturer inställdes, träd blev ofällda och ersattes av näsdukar och halspastiller. Lite småbittert förstås att inte kunna skida på isen som jag så sett framemot efter dåliga isår.

Men vi har fin utsikt över isen och har istället sett på när andra har njutit i solen medan vi själva legat och hostat i något hörn.

23.02.2017 kl. 13:09

Vad jag tänkt på idag

Mest har jag väntat. På mitt arbetskontrakt. Det kom på eftermiddagen och såg rätt bra ut.

Jag svängde via stan och säkert inom en vecka handlat upp allt "extra" jag hade haft i handen på Office Casual kläder. Vad dyrt det är att börja jobba ;) Jag har ännu typ tio kilo kvar innan mina gamla kläder från kongresstiden kommer att sitta nätt så det är nog bara att shoppa lite och vänta. Har gått ner mellan 0.3-0.8 kg i veckan ett par veckor nu men snart kommer väl väggen emot... Just nu har jag åtminstone svårt att motivera mig själv. Dags att köpa lite vitaminer tror jag!

Mitt resekort har också gått över från studierabatt till Real Life Adult Prices. Blah. Dyrt att åka kollektivt plötsligt.

Väntar på mars med spänning, det är inte så vemodigt för mig att börja jobba. Jämfört med när många bekantas har gått på jobb så är ju Tösen rätt stor, 1 år och 3 månader och hon får så mycket ut av att vara hemma med sin pappa.

Var så god för lite vardagssvammel, men någonstans måste man ju börja. Get back in the saddle.

14.02.2017 kl. 20:50

Ett stort kliv för lattemamman

Jag jinxade tydligen inte jobbet genom att blogga om det utan i fredags blev jag erbjuden jobbet på Finsk-amerikanska handelskammaren i Helsingfors (Amcham). Så otroligt spännande!

Just nu vet jag inte så mycket om jobbet eftersom där verkar vara super brådska just nu, det var knappt så att de hann meddela mig om att jag fått jobbet. Tisdag kväll hittade jag ett lustigt meddelande från VD:n om att hon försökt nå mig men knappast behöver tala med mig. Men inget arbetserbjudande. Jag träffade även henne på onsdagen men det slutgiltiga meddelandet kom på fredagmorgon.

Det var svårt att sova förra veckan vill jag säga! Nu kan jag se framemot en "vintersemester" några veckor innan jobbet kör igång i början av mars. Jag hoppas verkligen att jag snart får lite mer information om jobbet snart (tex vilken tid jag ska dyka upp på morgonen).Kontraktet borde jag i alla fall få denna vecka. Sa jag att det är spännande?

13.02.2017 kl. 21:18

Ett framsteg eller två

De senaste veckorna har vi försökt hålla fast vid kvällsrutiner och det att barnena ska försöka somna själv i sitt rum utan oss vuxna.Det går lite si som just nu, ett steg fram och ett steg bak liksom. Tösen började med en rivstart och somnade snabbt, just nu är det sen igen Kisen som skulle somna men Tösen håller honom vaken med att protestera... Men slutligen somnar de ändå oftast utan att man måste sitta INNE i rummet, utanför nog men det är ett framsteg ändå!

Idag är min näst sista dag som vårdledig. Fatta! Det känns otroligt fast inte så farligt för jag har ju först sakteliga börjat söka jobb. På onsdag är det Nickes första dag som pappaledig (eller tekninskt sett är han på vintersemester första veckan). På onsdag ska jag också på arbetsintervju! Det är verkligen ett jobb jag hoppas på att kunna nappa men det är säkert ett eftertraktat jobb så jag börjar med att vara JÄTTE NÖJD med att jag fick en intervju. Det inger hopp om att jag ska kunna hitta ett jobb. Jag har inte sökt så många jobb men jag måste säga att det stundvis har kännats väldigt tröstlöst. Så den här morgonens intervjukallelse känns super positiv!

En klassisk vessaselfie från när jag besökte Brittiska ambassaden för någon vecka sedan. Jag har tänkt ha samma outfit på min intervju men förhoppningsvis hinner jag fixa pannluggen imorgon snabbt hos min frissa! Jag försöker att inte hoppas för mycket på att få detta jobb men jag är nog jätte tacksam över intervjun. Hoppas även få gå på en intervju för ett annat jobb. Håll tummarna!

30.01.2017 kl. 14:22

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more