Sista versen om Printstagram

Jaha, fick inlimmat mina prinstagram bilder i ett album den här veckan. Kan konstera att jag är jätte nöjd, främst för att hela processen var så smärtfri. Jag kom ännu rätt bra ihåg mina instagrambilder från i somras så det var lätt att välja ut bilderna. Produkten kom på under en vecka och var av hög kvalitet.

Bilderna är tryckt på tjockare papper, snarare paff. De är därför lite glidiga så får se om mitt tiimarilim håller i längden, men det är ju inte Prinstagrams fel. Om man vill vara riktigt hightech så kan man ju ta sådana gammaldags fotohörn så får man super retrokänsla!

30.08.2013 kl. 15:47

Prinstagram

Jag bestämde mig för att testa Prinstagram efter mycket funderande och önskande om att jag kunde använda mina Instagrambilder till något. Kände inte riktigt för att hålla på med Ifolor och liknande eftersom det aldrig blir av att göra det och jag tycker dessutom programmet är lite kökkigt.

Sen kollade jag på Prinstagram och bestämde mig för att testa. Det finns massvis med produkter där som lockade, men valde till slut Squares, ett set av båda storlekarna. Glömde helt glatt bort det tills de ringde från Fedex på tisdag, under en vecka efter att jag gjort beställningen! Jag har hatat alla budfirmor tidigare när jag har varit fast på Sveaborg på jobb, men som mammaledig är det perfekt. Fast jag glömde glatt bort att Fedex skulle komma, men som tur hade jag inte hunnit längre än till Sushirestaurangen på Korjaamo, men Fedexkillen var snäll och kom dit!

Min plan är att skaffa ett album och limma in bilderna där. Nu beställde jag bilder från början av graviditeten tills ca för en vecka sedan. Blev sugen på att göra ett album över Nya Zeeland också, kanske det blir av!

Här är första delrapporten:

23.08.2013 kl. 12:23

Self made

Båda produkterna är self made men den ena är producerad i Nya Zeeland (höh höh). Dock gedigen finsk kvalitet!

Den andra, filten, har jag sytt med mina egna små händer. Den består av mina gamla skinny jeans. Problem solved, nu behöver jag inte rymmas in dem mer!

 

Filten är jeans lappar på ena sidan och stretch trikå på andra och vaderad mellan tygen. Det går bra att rapa på den, rapporterar Kisen.

20.06.2013 kl. 08:50

... den enda skatt hon ägde det var en symaskin -skin, skin, sy-ma-ma-ma-ma-maskin

Jah, jag har köpt min första symaskin.

Till saken hör visserligen att jag har tummen mitt i handen och aldrig har kommit igenom ett enda av de där förskräkliga symaskins körkorten man tvingades göra i skolan (inte ett enda, evigt trauma!). Det är visserligen helt skolans fel, tänk om man i körskolan skulle kräva körkort innan man får öva med bilen, helt bakvänd tanke!

Den här maskinen hade jag stött på tidigare men inte på riktigt tänkt på att skaffa p.g.a. priset men så råkade symaskinsbutiken på Mannerheimvägen sälja ut sitt skyltfönsterexemplar till kraftigt rabatterat pris och jag impulsköpte åbäket. Efter att i månader slagits med en lånad maskin som emellanåt fungerade perfekt för att sluta fungera mitt i värsta inspirationsflödet så var jag ett lätt byte...

Singer 160v är meningen att vara en mycket simpel maskin för simpla behov och jag är väl en bra kandidat för att idiottesta den. Hittills går det bra, på sömmarna ser det till och med ut som om jag kunde sy. Det har aldrig hänt förrut.

Nu önskar jag bara att jag hade kommit ihåg att köpa mer tråd...

05.06.2013 kl. 15:35

Strömsö

Vi har pysslat som om Strömsödemonen hade tagit över våra kroppar det här veckoslutet.

Våra IKEA utemöbler hade börjat se lite slitna ut trots förvaring under tak, så vi fick lov att borsta och sandpappra dessa och köra ett varv möbelolja på dem. På bilden där Nicke sitter och njuter av öl så är de ännu inte fixade, btw. Efter lite TLC var de som nya och jag måste säga att jag är sjukt nöjd att vi köpte settet fast vi just då kände oss panka. Så här i efter hand var väl inte de där 99 eurona så mycket att betala för kokopuu :D. Inte i alla fall efter att man hamnat köpa barnvagn...

Nicke målade taket i Kisens blivande landerum och jag krattade lite och borstade räcket som flagar något så otroligt. Mitt hopp är att fyrken och orken skulle räcka till att måla några meter staket ännu detta år. Vårt gamla matbord fick också flytta till lande och fick en ny vaxyta. Vi hade ett underbart bord som min morfar hade byggt men det fick flytta tillbaka till bastun för skrovlig väderbiten yta är kanske inte det praktiskaste om man har småbarn :(

Min mamma och min morbrors fru brukar utbyta tidningar. Svensk Dam är min favorit. Nu i helgen inkluderade paketet också några Seiskan och jag måste bara säga att den tidningen är nog det värsta som finns, layouten får mig att gråta. Det måste ju vara ett grafiskt självmord karriärmässigt att ta emot den posten på den tidningen. Jag menar, vem anställer den som har det på sin CV till sin tidning? Kanske Oho.

Passade också på att dekorera klädskåpet i Kisens rum hemma med några små nallebjörnar. Jag har iiiiingen pysseldrift just nu?

Projekt hemma den här veckan: vaxa soffbordet, sy tre påslakan, sticka klart symanströjan, göra klart mobilen (? beror mest på Kisfar, det där med pinnar och sånt är mer hans grej).

05.05.2013 kl. 21:22

Äckligt nöjd

Känner mig äckligt nöjd fast jag just nu sitter och väntar på nästa dos av potatiskursen. Hade ett jobbärende i Kronohagen och passade på att njuta först av sushilunch på Zen och sedan svängde jag efter en kollegas rekommendation in på Lapsenpäästäjän puoti. Butiken är nyinflyttad i Kronohagen och hade LJUVLIGA kläder. Både för graviditet och efter samt söta små babykläder. Tyvärr hade de maximal otur och drabbades nyligen av vattenskada men butiken var jätte fräsch och trots att endast hälften av butiken var öppen så fick jag en hel del pengar att gå åt. Fast kläderna var kvalitativa och går att använda helt som vanliga kläder tror jag.  Jag tyckte särskilt om att de hade rätt så mycket amningskläder som inte såg ut som amningskläder, fast jag ännu inte är säker om jag alls kommer att amma så är det bra att veta.

Annars är allt bra på den fronten. Kisen sparkar allt hårdare och hårdare. Igår tror jag att jag fick Braxton-Hicks för första gången. Det var INTE skönt.

Hanna hade fastnat för likadant pyssel för barnrum som jag planerat. Jag köpte materialet ren för typ över en månad sedan. I förr går satt jag först sakta igång.

Det går egentligen ganska snabbt!

22.03.2013 kl. 14:14

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more