En mindre bra idé

Kan berätta att det är en mindre bra idéatt åka iväg på påskfirande och glömma barnets blöjor hemma. Det är förstås lltid en dålig idé, men speciellt så på Långfredagen.

Det var nära att vi fick svänga om tillbaka till stan, men så hittade vi en bensinstation. Tyvärr var det inte up and go, utan normala babydry, vilket är skitopraktiskt om man ha ett barn som svänger värre än en midwestern tornado. Mitt lidande är nog värre än Jesus.

18.04.2014 kl. 20:42

Freakade sparkar

Jag gillar förstås massor när Kisen sparkar men ibland känns det så otroligt freakat! Ibland reagerar jag bara på att han sparkar men ibland så kommer det på något så oväntat ställe med rätt så oväntad kraft (fast riktigt små sparkar är det ju ännu frågan om) att det känns helt sjukt konstigt. Overkligt. Det är väl då man inser att det finns någon annan som lever inne i ens kropp. Hur konstigt är inte det?

Reaktionen blir bara "öööh vad är det där för något"? Någo rör på sig- panik. "Aijo, jag är gravid, never mind det är viktigt att de sparkas". Men hur starka kommer inte Kisens sparkar att vara säg i åttonde månaden om det ren nu känns så här mycket? Vecka 22/40 (eller vecka 23 om vi går enligt ultra-resultatet) börjar imorgon.
31.01.2013 kl. 22:17

Åbo är inte Finland

Beställde alltså en tröja den 17.1. från Zalando. I över en vecka har den tydligen (?) varit i Åbo. Skrev också till deras kundbetjäning då det kom en påminnelse att betala räkningen.  Den här otroligt virriga trackingservicen påstår nu äntligen att det hänt något med mitt paket. Efter en vecka i Åbo har mitt paket tydligen anlänt till Finland. Två gånger.


Alltså man undrar ju vad de håller på med. Ska vi säga så här, är inte precis lockad att beställa därifrån på nytt.
31.01.2013 kl. 10:55

Rebirth pepp

Ihh, känner mig lite som ett barn (ok, who am I kidding, jag själv egentligen) inför julafton med tanke på morgondagens rebirth. Kategorisering! Nytt tema! Hur ska bloggen se ut i morgon när man vaknar?

Borde väl också ändra min header när jag inte längre är ute i världen och reser. Hmm.
31.01.2013 kl. 10:48

Prioriteringar

Positivt: jag fixade symaskinen och fick sytt en massa lappar
Negativt: jag fixade symaskinen och fick sytt en massa lappar i stället för att jobba eller studera.

Ei pysty voittamaan. Nu bloggar jag också i stället för att studera. Kan någon komma och hypnotisera mig så att jag börjar prioritera rätt?
31.01.2013 kl. 10:42

Julia the Machine slayer

Fick låna J:s symaskin som jag personligen hämtade från service. Testade den igår och allt var bueno. Kantade 80% av lapparna till kisens lapptäcke. Idag morse när jag ivrigt skulle fortsätta hann jag kantta tre fyra lappar innan SIngern började spotta ut spoltråd och absolut vägrade samarbeta.

Varför ska jag ta livet av alla maskiner jag rör? Jag förstååår inte. Låna inte era maskiner till mig om ni vill att de ska fungera, jag har dålig karma. Har jag jobbat som skrotare i ett tidigare liv?
30.01.2013 kl. 11:16

Shady's back!

Steg iland på Ön igen för första gången på ett år, inget hade hänt och mycket hade hänt. Goda nyheter är i alla fall att jag har ett litet projekt att jobba med så lite fyrk är i alla fall bättre än inge fyrk.Enda störande var att jag valde den enda dagen med plusgrader att besöka Sveaborg och fick vada igenom tjugo cm slask på Salutorget. Hatar blöta skor!
29.01.2013 kl. 14:17

Plus och minus

Plus med att gå igenom alla lådor man har: det blir städigt i Kisen blivande rum sakta men säkert
Minus: man hittar sina gamla jeans från gymnasietiden och konstaterar att de typ inte skulle gå på ens arm i dagens läge (gällde nog också min habitus prepregnansen). Fml
28.01.2013 kl. 20:15

Älkää päästäkö ketään osoitteeseen zalando.fi

... säger reklamen. Nu måste jag inte annat än hållla med. Beställde en collage den 17.1. och den har  ej synnats till ännu. Enligt den skumma uppföljningssidan har den varit i Åbo sedan 23.1. Otroligt hur lång väg det är mellan Åbo och Helsingfors. Det är ju nästan som om det skulle vara frågan om Ehrensvärds kropp (som det legendariskt tog över tio år innan den kom från Åbo till Sveaborg, eller hur det nu var). Lite Sveaborgs guide humor åt er så här på måndag kväll.
28.01.2013 kl. 18:07

I've got ze blues

Det börjar bli kämpigt att gå och det gör mig deprimerad. Hur kan det vara så attans svårt att få på sig skorna till exempel? Magen är inte ens SÅ stor och det är ändå fruktansvärt krävande att röra sig. Jag har i alla fall lärt mig att jag inte tänker bli morbidt överviktig. Det måste ju vara asjobbigt. Om nån vill simulera så kan jag rekommendera att binda fast en posatissäck i lägre magen. Otroligt skönt. Not.

Inte ens kaffe på stan lyckades idag avhjälpa den här känslan av mäh som nu har drabbat mig. Juni känns just nu så otroligt långt borta. Ponera att det är 69 dagar till påsken i mars, det måste betyda att juni är ljusår ifrån.
28.01.2013 kl. 14:22

Musikutbildning

För tillfället ligger jag på soffan och försöker utbilda Kisen i barnsånger, via Spotify. Det finns riktigt fina sånger. Däremot så hade jag inte samma tur med barnböcker, hade tänkt ta några från Lande men konstaterade att jag nog läst slut de flesta som barn. Jag blev helt uttråkad av de flesta. Kanske det är annorlunda när man har någon att läsa dem för. Astrid Lindgren kommer jag dock aldrig att få nog av. Annars har jag sovit ätit sovit skidat och ätit och sovit osv och är rätt så mör nu. Bra veckoslut med andra ord!
27.01.2013 kl. 17:42

Örn örn örn

Tog bussen till lande och begav mig sedan på skidtur med hund och mor. Öde så balansen har påverkats av det nuvarande tillståndet. Föll om kull två gånger, som tur inte särdeles hårt. Sista gången vet jag inte riktigt vad som hände, skulle svänga tillbaka mot huset från spåret på isen och drittade omkull. Skulle förstå det om jag på riktigt hade kommit i  en högre hastighet än 1 km/h...

Vår skidtur blev en aning kortare än planerat när vi först såg två örnar som seglade omkring längre fram på isen. Lilla pudeln är så liten att den ser ut som ett bra byte för havsörnar så vi har börjat bli försiktigare. (Den höll en gång på att hamna i örnens klor på Åland, men Nicke räddade den i sista stunden). På väg hem såg vi ytterligare en örn. Skylle på vintermatningen i Barösund.
26.01.2013 kl. 16:28

Säkert tecken på att man varit för mycket på datorn

är när man tycker att det inte finns något mer att läsa på internet av intresse, det uppdateras inte i tid på dina favoritbloggar och facebook känns dött. Så är det för den stackars studerande som sitter vid datorn konstant.

Nu måste jag stänga min dator och städa så att resten av er slöfockar ska få chans att lämna något tecken i hyperrymden.

Mvh, adhd:n som borde studera mer men inte kan för det finns inget att avbryta studierna.


gjorde förresten ett fatalt avstick till Henri Lloyds butik på väg till pilatesen. Där var megarea och fick den här tröjan med mig hem till det facila priset av 80 euro (ursp. 220). Visserligen är 80 euro mycket pengar men för en så fin tröja är jag riktigt nöjd. Den kommer att gå på mig ännu en tid under graviditeten och kommer dessutom att gå bra att använda efteråt p.g.a. inga knappar. Fest!

PS. fick idag också ett potentiellt graduämne under (nya) bältet! Håll tummarna!
24.01.2013 kl. 20:44

Pastagratäng eller projekt mera grönsaker!

Alla vet ju den uttjatade sanningen att man bör äta minst 500 gram frukt och grönsaker dagligen. Det är oändligt mycket lättare sagt än gjort. Speciellt om man är allergisk för typ de flesta icke animaliska produkter i rått format. Mitt största problem är inspiration och variation. Därför har jag nu utmanat mig själv (inspirerad av att minska kritiken från rådgivningen) att äta mer mångsidigt. För att kunna upprätthålla en så mångsidig kost som möjligt är a och o att man är förberedd. Då drabbas man inte av matilska i matbutiken (ett tyvärr allt för vanligt fenomen när det gäller mig i matbutiken).

Min strategi är enkel, jag skriver upp vilka huvudrätter/luncher jag har ätiti ett häfte, tanken är att jag ska se vilka olika rätter jag har lagat och således kunna välja en av dessa sedan när jag har en större repertoar. Typ för krissituationer när man som framtida småbarnsförälder inte längre har en fungerande hjärna. S upplyste mig förra veckan att hjärnans volym minskar under graviditeten. Bara tack för det naturen.

Dagens middag pastagratäng med broccolig och bacon:

Modellerat på ett recept från Ragazze-bloggen som tyvärr inte är så aktiv mer, men deras arkiv är stort. För två personer gjorde jag ca halva satsen, ersatte squashen med broccoli som faller mig mer i smaken och strök det vita vinet p.g.a. den sorliga tillgången till vin i ett hushåll där 50% är gravida.

Jag känner på mig att man kan variera den här gratängen i det oändliga.
24.01.2013 kl. 17:23

Saker som man int visste förrän man blev gravid

är till exempel att man måste akta sig för att fotvalven kan falla och man kan bli plattfotad. Tydligen rekommenderas det att man ska betrakta sina fötter och om man misstänker något så ska man köpa inlägg till skorna. Suck i kvadrat.
23.01.2013 kl. 20:19

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. Jag har precis börjat jobba igen efter barnen och äntligen inom "min bransch". Från att ha varit mammaledig studerande är det en rätt stor omställning.

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more