Vad jag tänkt på idag

Mest har jag väntat. På mitt arbetskontrakt. Det kom på eftermiddagen och såg rätt bra ut.

Jag svängde via stan och säkert inom en vecka handlat upp allt "extra" jag hade haft i handen på Office Casual kläder. Vad dyrt det är att börja jobba ;) Jag har ännu typ tio kilo kvar innan mina gamla kläder från kongresstiden kommer att sitta nätt så det är nog bara att shoppa lite och vänta. Har gått ner mellan 0.3-0.8 kg i veckan ett par veckor nu men snart kommer väl väggen emot... Just nu har jag åtminstone svårt att motivera mig själv. Dags att köpa lite vitaminer tror jag!

Mitt resekort har också gått över från studierabatt till Real Life Adult Prices. Blah. Dyrt att åka kollektivt plötsligt.

Väntar på mars med spänning, det är inte så vemodigt för mig att börja jobba. Jämfört med när många bekantas har gått på jobb så är ju Tösen rätt stor, 1 år och 3 månader och hon får så mycket ut av att vara hemma med sin pappa.

Var så god för lite vardagssvammel, men någonstans måste man ju börja. Get back in the saddle.

Publicerad 14.02.2017 kl. 20:50

Ett stort kliv för lattemamman

Jag jinxade tydligen inte jobbet genom att blogga om det utan i fredags blev jag erbjuden jobbet på Finsk-amerikanska handelskammaren i Helsingfors (Amcham). Så otroligt spännande!

Just nu vet jag inte så mycket om jobbet eftersom där verkar vara super brådska just nu, det var knappt så att de hann meddela mig om att jag fått jobbet. Tisdag kväll hittade jag ett lustigt meddelande från VD:n om att hon försökt nå mig men knappast behöver tala med mig. Men inget arbetserbjudande. Jag träffade även henne på onsdagen men det slutgiltiga meddelandet kom på fredagmorgon.

Det var svårt att sova förra veckan vill jag säga! Nu kan jag se framemot en "vintersemester" några veckor innan jobbet kör igång i början av mars. Jag hoppas verkligen att jag snart får lite mer information om jobbet snart (tex vilken tid jag ska dyka upp på morgonen).Kontraktet borde jag i alla fall få denna vecka. Sa jag att det är spännande?

Publicerad 13.02.2017 kl. 21:18

Ett framsteg eller två

De senaste veckorna har vi försökt hålla fast vid kvällsrutiner och det att barnena ska försöka somna själv i sitt rum utan oss vuxna.Det går lite si som just nu, ett steg fram och ett steg bak liksom. Tösen började med en rivstart och somnade snabbt, just nu är det sen igen Kisen som skulle somna men Tösen håller honom vaken med att protestera... Men slutligen somnar de ändå oftast utan att man måste sitta INNE i rummet, utanför nog men det är ett framsteg ändå!

Idag är min näst sista dag som vårdledig. Fatta! Det känns otroligt fast inte så farligt för jag har ju först sakteliga börjat söka jobb. På onsdag är det Nickes första dag som pappaledig (eller tekninskt sett är han på vintersemester första veckan). På onsdag ska jag också på arbetsintervju! Det är verkligen ett jobb jag hoppas på att kunna nappa men det är säkert ett eftertraktat jobb så jag börjar med att vara JÄTTE NÖJD med att jag fick en intervju. Det inger hopp om att jag ska kunna hitta ett jobb. Jag har inte sökt så många jobb men jag måste säga att det stundvis har kännats väldigt tröstlöst. Så den här morgonens intervjukallelse känns super positiv!

En klassisk vessaselfie från när jag besökte Brittiska ambassaden för någon vecka sedan. Jag har tänkt ha samma outfit på min intervju men förhoppningsvis hinner jag fixa pannluggen imorgon snabbt hos min frissa! Jag försöker att inte hoppas för mycket på att få detta jobb men jag är nog jätte tacksam över intervjun. Hoppas även få gå på en intervju för ett annat jobb. Håll tummarna!

Publicerad 30.01.2017 kl. 14:22

Glutenfri zucchinipizza

Postade en bild på vår middag igår och lovade dela med mig av receptet för det var faktiskt en super god pizza. Jag tycker inte heller att det var något krångligare än vanlig pizza. Faktiskt så tycker jag att det var mycket lättare för jag hatar känslan av deg på mina händer...

Zucchinipizzabotten

1 medelstor zucchinici (ca 3 cups)

1 ägg

1 påse färdig riven parmesan (ca 2,5 dl / 1 cup)

kryddor

Riv zucchinin på rivjärn med de stora hålen, linda in i ystningsduk (cheesecloth) eller t.ex. "harsoliina" / snutteduk eller något liknande tunttyg och vrid om riktigt ordentligt. Salta och låt rinna av i 30 minuter och upprepa, även saltningen. (Olika recept säger att man ska göra det 1-3 gånger, jag valde att göra det  två gånger men väntade endast en kvart mellan gångerna).

Blanda ihop ingredienserna och krydda med peppar. platta ut "degen" på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn ca 25 minuter på 200 grader. Blandningen ska vara stelnad. Jag plattade ut ganska tunt så 25 minuter räckte bra, gör man tjockare måste den kanske vara längre.

Lägg på fyllning och grädda 15-20 minuter till eller tills pizzan ser färdig ut. Bottnet ska bli lite gyllene i kanterna som på bilden.

Vår fyllning bestod av lite tomatkross, ett lager rödbetshummus, chevre, några äppelskivor. Eftersom bottnet innehöll så mycket ost tyckte jag inte att jag behövde nån ost på pizzan förutom chevren. Efter att pizzan kom ur ugnen strödde jag ännu över färsk ruccola och rostade pinjekärnor sprinkalde lite fikonbalsamico över allt.

Färdigt!

Publicerad 30.12.2016 kl. 00:28

Into the great wide open

Vintern kommer och går här i huvudstadesregionen. Jag går på promenader och funderar på drömjobb.Det går fanimej inte att söka ett jobb med en ettåring i hasorna. Jag tror jag nöjer med att söka ett super intressant jojobb och sen väntar jag med HC-arbetssökandet tills jag har mera tid att disponera över...

Om allt går som det ska så är det bara två månader av vagnpromenader under veckorna kvar för mig. Fast om jag börjar söka jobb i januari så kan det ju vara att det tar lite längre. Hur som haver är det skönt och skrämmande på samma gång. Men det bästa är att Tösen blir hemma med Nicke så dagis är aktuellt först på hösten.

Publicerad 01.12.2016 kl. 15:03

Lilla vinterlistan

Vad tycker du om vintern?

Jag älskar vinter i typ november-februari. Sen vill jag gärna ha vår.

Hur kommer du se ut i vinter?

Trendiga påsar under ögonen känns det som just nu. Matchat med vad som är rent i skåpet...

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader?

-20 och snö fast helst inte allt för länge, men hellre snö för kroppen vänjer sig vid kyla.

Några särskilda planer för din blogg i vinter?

Tja, jag ska väl försöka komma ihåg att blogga lite.

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskallt ute?

Inomhus tänder jag väl en brasa i spisen, om jag är utomhus har jag förhoppningsvis klätt mig rätt så att jag inte behöver göra just något annat extra. Rätt kläder och rätt skor är nog a och o.

Berätta om ditt bästa vinterminne.

Oj, det var svårt. Förra vintern stängdes värmen i huset när jag var hemma med båda barnen och Tösen var nyfödd. Då tände jag en brasa och vi satt där och värmde oss. Det var ganska mysigt.

Nämn fyra saker du vill göra i vinter.

få ett jobb, åka skidor på isen, åka skrinnskor och julpynta i nya huset!

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna.

Hmmmm. Jag har nog inte planer på något annat än popkultur i år. En opera skulle jag gärna gå på om vi fick barnvakt. Nästa vecka ska jag se min kusin spela ishockey i mestis, han är näst högst i poängbörsen så jag är jätte glad att kunna heja på honom!

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern?

Nå ganska mycket kommer att vara annorlunda eftersom Tösen nu kan gå. I februari blir Nicke hemma med henne, så jag hoppas att jag ska ha ett jobb då. Allra bäst skulle vara om jag hann få ett jobb till typ mitten av februari så skulle vi kunna ha lite familjehäng i början av februari. Åka lite slalom skulle inte vara fel!

Publicerad 18.11.2016 kl. 08:30

Denna vecka

Saker jag gjort denna vecka:

- fortsatt vara trött

- beställt rosetter från Livly för 140 euro (inte bara för eget behov då)

- blivit filosofiemagister

- druckit champagne för att min studietid är över

- gått med vagnen i regn och rusk

- druckit kaffe och varit mer trött

- vaknat på nätterna av barnen

- funderat allvarligt på att ta en tatuering i pannan med texten "ruuhkavuodet", kommit fram till att det är onödigt, den texten står redan i min panna.

- svarat cirka en miljon gånger på vad jag tänker göra nu. Svar: jag vet inte. Söka jobb. Jag vet inte vilket sorts jobb. Allmän vädjan till folk i min närhet Please, skippa frågan om vilken slags jobb. Jag är så innerligt trött på den frågan och jag har inget smart svar.

Peace and love, nu ska jag försöka sova en stund.

Publicerad 17.11.2016 kl. 11:23

Tröttheten

Jag skrev min sista tent på uni och sen dess har jag varit trött. Så trött. Vet inte om jag någonsin känt mig så här trött. Annars mår jag bra, planerar på att börja söka jobb efter julen eller så.

Jag vet inte om det är stressen som har släppt eller om det är för att Kisen kommer tassande mitt i natten och jag inte vaknar till det och plötsligt bara inte har rum att slappna av i sängen.

Tösen varierar med att vakna en gång i natten, vakna två gånger eller sova hela natten, så helt bra med andra ord. Ingendera av barnen äter ett skvatt just nu. Eller Kisen äter spenatplättar med säkerhet och köttbullar ibland, fiskpinnar säger han sig äta men det stämmer inte och så äter han också makaronilåda några gafflar. Flickebarnet äter äppel, frukt men ingen gröt, ingen varm mat förutom nuggettar från mäccen. Ost äter hon också. Fast jag vägde henne och fick det till 8,1 så den ökade mängden mjölk verkar kompensera.

Igår firade vi Tösens ettårs dag, ska eventuellt blogga lite om det.

Publicerad 07.11.2016 kl. 11:28

1 års rådgivning

Vår lilla flicka blev ju 11 månader och idag hade vi redan ett årsrådgivning. Hon hade växt på sin egen kurva och var nu 7,7 kg, blev helt överraskad, speciellt när jag vägde henne för några dagar sedan och hon vägde 7,3 men bättre så här så klart. Särskilt lång är hon inte heller med sina 70 cm.

Det skulle vara lustigt om hon hölls så här liten när åtminstone min sida är rätt lång, jag är typ kortast med mina 168 cm. På grund av vår utlandsresa fick hon också MPR vaccinet nu vilket betydde att hon fick tre sprutor. Det uppskattades verkligen inte, hon visade riktigt sin andra ytterlighet. Från att ha varit solig och pratsam hela besöket blev hon arg som en varg. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på att hon var ganska trött.

Att lägga henne gick dock ganska bra igår kväll, tog en stund med skrikmängden var inte så stor. Längtar dock att komma hem från stan så att jag får plocka hem min lilla pojke men först måst jag till uni och få min dom!

Publicerad 04.10.2016 kl. 10:54

Hemmasemester

Nicke är på arbetsresa och Kisen ska till morföräldrarna över natten. Det känns nästan som en minisemester att bara behöva se till två personers näringsbehov och närhetsbehov. Fast på det sättet inte en så spännande semester för jag lär jobba och städa ganska mycket. Underhållningskravet riktas också bara mot mig så får se hur det känns i kväll...

Imorgon är det också mycket på agendan, jag ska fixa passfoton åt lilltösen och gå till insten och reda upp mina tenter och fundera ut när jag kunde tänkas ta den där examen... En eller två tenter är frågan.

På morgonen hade jag en hård huvudvärk av all sol samt lite ledsamt efter min pojke på förhand. Men sen hörde jag att han skulle få pasta carbonara hos mormor så sen blev jag övertygad om att det kommer att gå bra.

Publicerad 03.10.2016 kl. 14:32

Sömnskolan

Sömnskolan. Håller vi ännu på med den?  Det känns lite så. Alltså sover "hela natten"  till allt mellan 04-06 gör hon väl men insomnandet är huvudlöst.

19-19:30 ger vi kvällsgröt, sen ännu lite kvällsmjölk och sen brukar hon gnugga sig i ögonen och nicke brukar läsa en bok med henne. Sen lägger man henne i sängen och oftast vrålar hon tills hon somnar. 

När jag lägger henne hjälper nog inget, hon skriker efter att få komma upp i famnen för full hals tills hon är utmattad. Varför?  Varför kan hon inte bara lägga sig ner och sova? 

Annars så flyttade vi lillasyster in med storebror efter en spontan känsla en dag. Det går för det mesta jätte bra. Jag drabbades en akut "hjälp min bebis är stor och varför vill jag inte ha mera barn"  paniken första kvällen. (känslan återstår men oviljan att vara gravid igen är större, my god the horror). Nu flyttade vi spjälsängen på lande också för att det gick så bra.

Kisen (peppar peppar)  sover mycket bra med sin syster i rummet. Om nu bara flickan kunde somna utan panik så skulle det vara perfekt! 

Publicerad 28.09.2016 kl. 23:56

Dagisbloggen

Det fungerar fortfarande inte som det ska på dagis. Det verkar inte finnas någon som Kisen riktigt kan leka med i gruppen. På dagiset har han kompisar men inte i den egna gruppen. Det är så otroligt ångestfullt. Jag vet inte hur vi ska lösa det här och hur vi ska gå vidare.

Han går dit fortfarande helt okej, han hoppas väl på att få leka med sina kompisar från den andra gruppen. Men han har slutat äta där. Det är inte ett bra tecken tycker jag.

Men vad kan man göra, förutom att flytta liksom?

Publicerad 27.09.2016 kl. 18:14

Fästingfesten

Tja eller värst festligt är det ju inte att få fästingar alls. Vi var ute i skog och mark hela veckoslutet och sen vi kom hem så har vi plockat bort två fästingar från pojken. Stor tummen ner.

Smånigom kryper också insikten om att min tid som hemmamamma kanske lider mot sitt slut. I kväll flyttade bebisen in i barnkammaren på prov och jag slutade leva i förnekelsen och kollade upp tentdatum. Hade missat september så första tenten blir i oktober.

Måste på riktigt tenta snabbt så jag kan njuta av min sista tid med Tösen hemma. Sen borde jag ju hitta ett Jobb. Det ger mig redan lite ångest. Men försöker tänka på annat, som vagnpromenader, parkträffar och marxistisk-leninistiskt historiebruk under kalla kriget. Det sista inte värst frivilligt...

Publicerad 20.09.2016 kl. 21:06

Måndag efter städningen

Städningen var på onsdag, nu fyra dagar senare gör vi fortfarande vårt yttersta att hålla det städigt. Är nog jätte nöjd att vi tog städning då, synd bara att vi inte kan ha städtjänst jämnt. Gud vad skönt det skulle vara!


Inte ett dammkorn...

Sömnskolan har gjort framsteg ÄNTLIGEN. Nu gråter hon bara lite istället för att vråla som om domedagen var här. Eldprovet blir på trosdag när Nicke är på arbetsresa över natten. Då får jag ensam lägga båda barnen. Förra veckan när jag gjorde det slutade det i katastrof och panik hos flickan. Hon kunde inte alls läggas före Kisen. Så på torsdag får jag hoppas att svärföräldrarna lyckas trötta ut Kisen så att han somnar tidigare (vi har föräldramöte på dagis så de ska vakta). Wish me good luck!

Publicerad 19.09.2016 kl. 13:15

Long time no see!

Sorry för den igen oplanerade pausen. Det är lite mycket som händer i lifvet just nu. Tenter och dagisinskolning och sömnskola.

Jag vet ju knappt var jag ska börja. Kanske dagiset eftersom det blev en sån cliffhanger... Dagiset går bättre. Jag tror nog det blir bra också med tiden. Inte kan man säga att det går super, men jag tror att Kisen börjar lita på dagispersonalen och jag har väl också börjat lita lite mer på dem.

Kisens dagiskompis från gamla dagiset har också börjat där nu och förra veckan mötte jag en lika ledsen mamma som jag var för några veckor sedan. Jag försökte trösta henne att vi stod där och grät tillsammans med Kisen men att det nu är aningen bättre. Hon kanske inte blev så övertygad för jag hade en lite mer ledsen kille den morgonen... Men ungefär varannan morgon går bra!

En tråkig sidoeffekt av dagis är så klart dagisbobborna. Kisen har (peppar peppar) klarat sig undan hittills men lillasyster fick sig en ordentlig flunssa. Vilket inte är så konstigt eftersom många av barnen på dagis vill paja henne i vagnen och en väldigt snorig kille gjorde det innan jag hann stoppa eftersom jag var upptagen med en ledsen Kis. Nu har vi snor som jag aldrig har sett snor...

Vilket kom väldigt olägligt eftersom vi nu började med sömnskola. Och det går ju jätte dåligt. Lägg till ännu att jag hade bestämt att jag skulle tenta i september så blev det ju inte en så bra månad av det här. MEN nu beställde jag hem en städare till onsdagen, om jag får hela lägenheten städad så kanske jag har lite mer ro att läsa på tenter istället för att jaga dammråttor hela tiden...

Ifall nån vill understöda vår städning och sin egen så kan ni använda koden IM94N5 på freska.fi så får både ni och jag -25 på nästa städning (detta är inte samarbete, bara en vanlig bonuskod som vilken som helst ny kund får dela med sig av).

Jag har stora förväntningar av ett skinande städande hem.

Publicerad 12.09.2016 kl. 11:21

Follow on Bloglovin

Hej! Vad roligt att du tittat in på min blogg! Jag är 30 år, bosatt i Helsingfors med min man och våra två barn. I bloggen kallade jag sonen för "Kisen" så det följer att dottern då blir "Tösen". Just nu är jag mammaledig på sista versen och hoppas hitta ett super jobb till våren!

På instagram hittar du mig på @jooles_snapshots

 

 

 

Blogs I read:

Anna - Less or more